Şamil Tayyar’ın Niyet Okuması....

Oldum olası niyet okumayı çok severiz.Söylenenden daha çok bize göre söylenmesi gerekli olanı hep öne çıkakrırız yorumlarımızda.Hatta şöyle demek istedi, şöyle söylemeyi ima etti gibi ... .tamamen subjektif yaklaşımları marifet sayıyoruz.Hatta yazan yada söyleyen doğru açıklamasını yapsa bile biz vazgeçmeyiz yaklaşımımızdan.

Bazen , çok akıllı yada çok bilgili sandığımız insanlarda bile görebiliyoruz Hele bizim gibi kültürel ve sosyal gelişimi tam olarak oturmamış toplumlarda çok yaşanır.Halbuki normal olan, yazılanı  ve söyleneni  doğru şekilde anlamaktır.

Star Gazetesi  yazarı Sayın Şamil Tayyar 21 Ağustos tarihli köşe yazısında , böyle bir niyet okuma sortisi yapmış.""Numan Bey Meydan Okudu "" başlıklı yazısında Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş ile yaptığı görüşmenin satır aralarından kendince anlaşılması gerekenleri yazmış.

""Önceki gün Numan Kurtulmuş"dan yemek daveti alınca, Saadet"teki Hoca"nın vesayetini hatırladım. Keyifli bir sohbet oldu. Yukarıdaki kanaatlerimi, kendisiyle de paylaştım. Sabırla dinledikten sonra, Erbakan"a saygısını hatırlatıp şöyle dedi : “Hiç merak etmeyin, vesayet altında asla siyaset yapmam.”                                                                                                           Çok iddialı bir laftı. Nasıl başaracağını sordum. Zihninden geçen, sırtını millete dayama düşüncesiydi: “Siyasi merkezi yeniden inşa edeceğiz, milletin merkezine yerleşeceğiz. Bir ayağımız bu merkezde sabit olacak, diğer ayağımız toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak şekilde hareketli olacaktır.”

Sayın Tayyar, Numan Bey"in  ""vesayet altında siyaset yapmayacağım"" ifadesini Erbakan"ın tasfiyesi diye algılamış.Yazar , mesleği gereği polemik yapıyor ve sanki seçmenleri manipüle ediyor gibi geldi.Ben de Tayyar"ın yazılarından niyetini ( ! ) okuyorum.

Bir de sayın Tayyar danışmanlığa soyunmuş .Teşkilat içinde bazı kişilerin kendisine ayakbağı olacağını da söylemiş.Hatta bu konuda Sayın Başkana etki ettiğinide ima etmiş.Bu da benim yorumum tabi ki...

Anlaşılan, ergenekon tüyoları gibi Milli Görüşün geleceği ile ilgili tüyolar aldı sayın yazar...Bazıları kraldan daha kralcı kesiliyor nedense.Yıllardır Milli Görüş idealine hizmet edip bütün imkanlarıyla destek veren kişiler adına yol göstericilik...

En sonunda ise final cümlesi...Sankı yargıç ....Gereği düşünüldü... ""Milli Görüş"ü revize ederken kadroları da gözden geçireceği mesajını alınca, Numan Bey"in bu konuda adım atma ihtimalini yüksek gördüm. Şöyle dedi: “Yeni anlayışa göre hem teşkilatlarımızı yenileyeceğiz hem geçmişte farklı siyasi eğilimlerde olan ama düzgün, iyi yetişmiş bizlerle uyumlu çalışacak kadroları partimize dahil edeceğiz. İlk seçimde bunu göreceksiniz.” Anladık ki, gündemde olan, sadece Milli Görüş"ün revizyonu değil aynı zamanda Hoca"dan kalma kadroların değişikliği... Başarırsa eğer, tabirimi mazur görsünler, gömlek kalacak, rengi ve düğmeleri değişecek. Haydi hayırlısı""

Anlaşılan Şamil Bey beklemeye başlamış...Takvim de verseydi ya...

Şamil Bey"e acizane tavsiyem:""Sen Ergenekon ile ilgilenmeye devam et.Milli Görüş kadrolarının da başkanlarının da seçmenlerinin niyet okuma faaliyetine ihtiyacı yok...Onların yol haritaları bellidir.Vefayı da sadakati de fedakarlığı da çok iyi bilirler.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR