DENGE İSTEDİ BÖYLE OLDU

MHP Samsun 4. sıra Milletvekili Adayı Alperen Carus, "AK Parti'de Adem Güney ve Fuat Köktaş'ın milletvekili listesine girememesinde en büyük etken olarak bu kişilerin yaptıklarının belgeleriyle birlikte Denge Gazetesi tarafından yayınlanmasını görüyorum" dedi

12 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesi AK Parti'nin milletvekili listesini değerlendiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 4. sıra Milletvekili Adayı Alperen Carus, oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Carus, "Gazetenizin açıklamış olduğu belgeler ve haberler sayesinde AK Parti'de daha önceden il başkanlığı görevinde bulunmuş Adem Güney ve Fuat Köktaş listeye giremedi. Bu iki ismin listeye girememesinde en büyük etken olarak Denge Gazetesi'ni görüyorum. Denge Gazetesi eğer bu kişilerin yaptıklarını belgeleriyle yayınlamamış olsaydı bu kişiler listeye gireceklerdi belki de Samsun'a milletvekili olacaktı. Bu kişiler bütün yaptıklarını dokunulmazlık olmaksızın yaptılar. Bir de dokunulmaz olsalar kim bilir neler yapacaklardı" diye konuştu.

Denge Gazetesi olarak yürüttüğümüz Pazar Sohbeti bölümünde bu hafta MHP Samsun 4. sıra Milletvekili Adayı Alperen Carus'u ağırlıyoruz. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Berat Doğan Özkabadayı'ya gündeme ilişkin konular hakkında oldukça önemli değerlendirmelerde bulunan Carus, ülke ve Samsun gündemini mercek altına aldı.

Berat Doğan ÖZKABADAYI: Sohbetimize sizi tanıyarak başlayabilir miyiz?

Alperen CARUS: 1977 doğumluyum orta öğretim ve lise öğrenimimi Samsun'da yaptım. İstanbul Marmara Üniversitesi'nde okudum. Yüksek Lisans kazanıp devam ettim. Öğrencilik hayatım 10 yıl devam etti. 2002'den itibaren avukatlık mesleği yapıyorum. Ülkü Ocakları'nda görev yaptım ayrıca ülkücü aileden geliyorum. 2004 yılında Atakum Meclis üyeliği yaptım. Bu süre içerisinde çeşitli derneklerin avukatlığını yaptım. Bunların içinden en önemlisi Kamu-Sen'dir. 10 yıldır avukatlık yapıyorum. Şu anda da MHP Samsun 4. sıra Milletvekili Adayıyım.

ÖZKABADAYI: Listedeki yeriniz son dakikada belli oldu. Bununla ilgili neler düşünüyorsunuz?

CARUS: Listede 4. sırada yer alan Ahmet Yardım'ın listeden çekilmesinin ardından genel merkezimiz beni 4. sıraya yerleştirerek bu şerefe layık gördü. Bende bana verilen bu görevi en iyi şekilde yerine getirerek Samsun'u Meclis'te temsil etmek istiyorum.

ÖZBAKADAYI: Ahmet Yardım istifa etmeden önce listeye girmek konusunda umutsuzluğa kapıldığınız oldu mu?

ÖNCE ÜLKEM SONRA PARTİM SONRA BEN

CARUS: Bizim için önemli olan MHP'de milletvekili olmak değil partimize hizmet etmektir. Aday olalım veya olmayalım MHP'nin seçim çalışmalarında görev alacaktım. MHP'nin de iktidar olmasını sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Ülkücü bir aileden geldiğim için şöyle diyebiliriz, önce ülkem sonra partim sonra ben. Partimiz bizim her şeyimiz.

ÖZKABADAYI: Seçimlere çok bir zaman kalmadı. Bir önceki yıllarda MHP iktidar olur mu diye konuşuluyordu ancak şimdi MHP barajı geçebilir mi diye konuşuluyor. Bu değişimi nasıl değerlendiriyorsunuz?

CARUS: O söylentilerin bir gerçekliliği yoktur. Sadece AKP'nin yandaşları medyayı ve basını satın aldıkları için MHP'yi yıpratmaya çabalıyorlar. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, beyanlar veriyor oldukça önemli açıklamalarda bulunuyor fakat bu demeçler hiçbir yayın organında yayınlanmıyor. Türkiye'de basının taraflı olduğunu açık bir şekilde söyleyebiliriz. Özgür bir basından söz etmek mümkün değil. Ayrıca AKP ve CHP ile MHP'nin haber sayısını kıyasladığımızda arada ciddi derecede bir uçurum olduğunu görürüz.

ÖZKABADAYI: Neden MHP'yi seçtiniz?

CARUS: Ben aklım erdiğinden beri MHP'deyim. Ülkücü bir aileden geldiğim için sürekli parti içerisinde bulundum. MHP'de siyaset yapmayı kendime uygun gördüm. MHP'nin benim için doğru karar olduğuna inandım ve şu an bu partide görev yapıyorum. Milletvekili olsam da olmasam da partim için çalışacağım.

ÖZKABADAYI: MHP Samsun'da sözü geçen bir partimidir?

CARUS: Milliyetçi Hareket Partisi Samsun'da her zaman gündemi belirleyen bir parti olmuştur. Teşkilatlar tarafından yapılan açıklamalar ve çalışmalar birçok kesime örnek olmuştur. Ancak diğer partiler için bunu söylemek mümkün değil. Mesela ben AKP'yi Anavatan Partisi gibi görüyorum. AKP'nin kendisine ait belli bir ideolojisi yok. Bu yüzden kısa süreli olarak siyasi hayatını sürdürecektir. AKP bir süre sonra dağılacaktır diye düşünüyorum.

ÖZKABADAYI: AK Parti'yi eleştiren birçok kesim olmasına rağmen yine büyük bir seçmen kitlesiyle iktidara sahip olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

CARUS: Yaratılan sanal ortam sayesinde bu ülkeyi AKP dışında başka hiç kimse yöneltemeyecek gibi gösteriliyor. AKP sürekli olarak vaatlerde bulunuyor fakat yapmayı vaat ettiği durumlar ortada. Başbakan Erdoğan Çılgın Proje dediği olayı ortaya koyarak 20 yıl Türkiye'yi oyalamayı düşünüyor. Bu tür sanal projelerle insanlar kandırılıyor. Türkiye'de iki gündem var. Bunlardan birisi gerçek günden diğeri ise sanal gündem. Çok ciddi bir işsizlik sıkıntısını beraberinde getiren AKP ne zamanki iktidara geldi işsizlik sıkıntısı arttı. Türkiye'nin gerçek gündemini anlatayım. 17 Ocak tarihinde Samsun'un Tekkeköy ilçesinde Kübra adında bir bebek hayatını kaybetti ama neden olduğu saklanıyor. Bu bebeğin ölümü açlıktan olmuştur. Kübra bebek açlıktan hayatını kaybetmiştir.

İNSANLARIN AÇLIKTAN ÖLMESİNE GÖZ YUMMASIN

Ülkemizde zenginleşen birileri var fakat bu kişiler her zaman AKP yandaşları olmuştur. AKP yandaşlarının dışındakiler ise fakirleşme sürecine girmiştir. Bunun yanı sıra Türkiye'nin bazı öncelikleri vardır mesela işsizlik gibi. Bu ülkenin önceliği tünel değildir. Bu tamamen gereksiz bir projedir. Öncelikle üreten bir ekonomiye ihtiyacımız var. Devleti yöneten iktidarın bunun önüne geçmesi gerekiyor. Ekonomi büyüyor ama işsiz sayısı sürekli artıyor. AKP bunu insanlara nasıl izah edecek? AKP yandaşlarına siyasi rant sağlayan adamlara çuval çuval para yığılıyor. Ama bu ülkenin emekçileri açlıkla sefaletle boğuşuyor. Ben Başbakan'a seslenmek istiyorum. Hz. Musa gibi asasını alıp denize vurup İstanbul'u ikiye ayıracağına Hz. Ömer gibi adil olsun. İnsanların açlıktan ölmesine göz yummasın.

ÖZKABADAYI: AK Parti'nin açıkladığı vaatler hakkında neler düşünüyorsunuz?

AKP ŞOV YAPMAYI BIRAKSIN

CARUS: İnsanların gözlerini boyamaktan başka bir şey yapmıyorlar. Her şeyi farklı açıklıyorlar. Mesela AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, borçları kapattık diyor ama araştırdığımız bilgiler sonucunda borçların aksine arttığını görüyoruz. 2002 yılında da borçlarda 100'de 107 artış olduğu gözleniyor. Kasaya böylemi sahip çıkmışlar sormak lazım. Kürsüye çıkıp kasaya sahip çıkıyoruz diyorlar ellerini vicdanlarına koyup düşünsünler diyorum. AKP'nin yaptığı yolsuzluklara köşeniz değil gazeteniz yetmez. AKP şov yapacağına iş yapsın laf yapmayı bıraksın.

ÖZKABADAYI: AK Parti'nin milletvekili aday listesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

DENGE YAZDI KÖKTAŞ VE GÜNEY LİSTEYE GİREMEDİ

CARUS: Gazetenizin açıklamış olduğu belgeler ve haberler sayesinde AK Parti'de daha önceden il başkanlığı görevinde bulunmuş iki isim listeye giremedi. Bu isimler Adem Güney ve Fuat Köktaş'tır. Bu iki ismin listeye girememesinde en büyük etken olarak Denge Gazetesi'ni görüyorum. Denge Gazetesi eğer bu kişilerin yaptıklarını belgeleriyle yayınlamamış olsaydı bu kişiler listeye gireceklerdi belki de Samsun'a milletvekili olacaktı. İnsanların hakkında belgesiz ve dayanaksız bir şekilde konuşmak kolay değil ancak Adem Güney ve Fuat Köktaş'ın yaptıkları belgeleriyle birlikte kamuoyuna duyuruldu. Bu kişiler bütün yaptıklarını dokunulmazlık olmaksızın yaptılar. Bir de dokunulmaz olsalar kim bilir neler yapacaklardı.

ÖZKABADAYI: Sizce Samsun'a gerekli yatırımlar yapıldı mı?

CARUS: Bana AKP döneminde yapılmış bir şey gösterin. Samsun'a bir tersane açıldı ve bu açılan tersanede Suat Kılıç'ın kaynak gözlüğünü takıp gazetecilere poz verdiğini biliyoruz. Şimdi o açılan tersane batmak üzere. Hiç kimse burası ne durumda diye merak etmiyor. Sanayiye gidiyorsunuz açılan yer göremeyiz aksine kapanan yerleri görürüz. Samsun'a şöyle bir baktığımızda kırsal kesimlerde genç insan bulmakta güçlük çekiyoruz. İnsanlar İstanbul'a göç ediyor. Çünkü Samsun'da iş sahası yok. Bu göçün önüne geçebilmek için hiçbir şey yapılmadı.

ÖZKABADAYI: Samsun'da meydana gelen göç ve işsizlik olaylarının önüne geçebilmek için MHP'nin ne gibi projeleri var?

CARUS: Üretim ve istihdama dayalı bir sistem düşünüyoruz. Bu sayede işsizlik oranlarının azaldığını göreceğiz. Samsun'da iş arayan genç arkadaşlar kendileri için yaratılan iş sahaları ile şehrimizde çalışma imkanı bulacaklar. MHP tek millet tek devlet milli devleti esas alan bir anayasa üzerinde çalışacak. Her aileden birine iş imkanı sağlanacak eğer iş bulma süreci uzar ise iş bulunana kadar aile maaşa bağlanacak. Ayrıca Hilal Kart diye bir uygulama düşünülüyor. Bu uygulama ile içerisinde 600 TL bulunan kart vatandaşlara dağıtılacak ve herkes muhitinde alışveriş yapacak. Bizim diğer partilerin vaatlerinden ayrıldığımız bir nokta var. Bizim insanların önüne sunduğumuz vaatler istatistiği yapılmış olan projelerdir. Ayrıca ekonomide büyüme, terörle müzakere değil mücadele, gibi projelerimiz var. Yolsuzluk yapan kişiler bu kişi başbakan dahi olsa cezalandırılacak. Kamuda ücret adaleti sağlanacak, milletvekili dokunulmazlığı da kaldırılacak.

ÖCALAN'A EN AĞIR CEZANIN VERİLMESİ GEREKİYOR

Hukuk ile ilgili evrensel kurallar var. Abdullah Öcalan için idam söz konusu değildir. Bu tamamen hukuksal kurallar çerçevesinde geçerlidir. Nasıl Ergenekon da insanlar ceza alıyorsa Öcalan'da aynı standartta ceza çekiyor. Ancak böyle bir ayrıcalığın olmaması gerekiyor. Öcalan'a en ağır cezanın verilmesi gerekiyor. MHP iktidarında Öcalan'ın yattığı hücreden beri terör örgütüne talimatlar vermesine örgütü yönetmesine göz yummayacağız.

ÖZKABADAYI: Türkiye'nin bazı illerinde ve Samsun'da sokak çatışmalarının çıkmasından MHP'nin sorumlu tutulmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

CARUS: Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Ülkücü camia hiçbir sokak olayının içerisinde bulunmadığı gibi bu olayların çıkmasına da sebebiyet vermemiştir. Samsun'da yaşanan olaylarda Ahmet Türk'ün yumruklanmasının ardından başladı. Bu gösterilen tepki doğru değil ancak BDP'lilerin gelip de adliye çıkışında şov yapmaları çirkin bir harekettir. Samsun insanı hangi partiye oy verirse versin mutlaka biraz milliyetçidir. Bu olayların başlamasına sebep olan kişi ise Samsun'dan bağımsız milletvekili adayı oldu. Ona da başarılar diliyorum. Eğer bu arkadaş MHP'li olsaydı bu partiden aday olurdu. Gidip de bağımsız aday olmazdı.

ÖZKABADAYI: Son olarak eklemek istediğiniz herhangi bir şey var mı?

CARUS: Biz bu ülkeyi kesinlikle böldürmeyeceğiz. Tek başına iktidar olacağımıza inanıyorum. Türkiye'nin bölünmemesinin teminatı MHP'dir. İnsanlarımız bu seçimde verecekleri oyları çocukları ve torunları için kullanmalıdır. Çünkü verecekleri bir yanlış karar sayesinde bu kötü durumdan çocuklarının ve torunlarının etkileneceğini bilmeleri gerekiyor.
İnsanlar reklamlara kanmasınlar ufak vaatlerle çocuklarının ve torunlarının gelecekleriyle oynamasınlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Pazar Sohbeti Arşivi
SON YAZILAR