Bakan Kacır: Türkiye'yi mega yatırım merkezi haline getireceğiz

Bakan Kacır: Türkiye'yi mega yatırım merkezi haline getireceğiz
Kacır, Türkiye'yi batarya ve enerji depolama teknolojileri alanlarında mega yatırım merkezilerinden biri haline getireceklerini belirterek "Önümüzdeki dönemde yeni bir teşvik programını hayata geçireceğimizin müjdesini ilk kez duyurmak isterim" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tuzla'daki Ampherr Batarya Teknolojileri Fabrikası Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu doğrultusunda kritik teknolojilerde üretim üssü olma hedefine Türkiye'yi bir adım daha yaklaştıracak önemli bir tesisin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Dünyanın savaşlar, salgınlar, iklim değişikliği gibi çok boyutlu krizlerle karşılaştığı bir dönemde, Türkiye'nin kalkınma yolculuğuna hız kesmeden devam ettiğine dikkati çeken Kacır, ülke ekonomisinin sanayi öncülüğünde son 14 çeyrektir kesintisiz büyüdüğünü anımsattı.

"Yatırım, istihdam, üretim, icat ve ihracat odaklı kalkınmamıza hız katacak yeni atılımlara odaklanıyoruz"
Bakan Kacır, bu başarılı büyüme ivmesinin arka planında güçlü siyasi iradenin, istikrarlı devlet politikalarının, milli ve özgün ürünleri önceleyen AR-GE ve yatırım planlamalarının yer aldığını vurguladı. "Son 22 yılda inşa ettiğimiz güçlü AR-GE ve inovasyon ekosistemi ile imalat sanayimiz, daha rekabetçi ve yenilikçi bir yapıya kavuştu.

Kritik ve ileri teknoloji alanlarında sunduğu ürün ve hizmetlerle küresel değer zincirinin vazgeçilmez bir oyuncusu haline dönüştü." diyen Kacır, Türkiye Yüzyılı'nda, Milli Teknoloji Hamlesine yeni başarı hikayeleri ekleyerek kritik teknolojilerde tam bağımsızlığı tahkim edecek, yatırım, istihdam, üretim, icat ve ihracat odaklı kalkınmaya hız katacak yeni atılımlara odaklandıklarını kaydetti. Kacır, "Dünyanın gıpta ile izlediği savunma sanayi ürünlerimiz bu çabanın en güzel örneğini ifade ediyor." dedi.

"Yeni bir teşvik programını da hayata geçireceğimizin müjdesini vermek isterim"
Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı'nın mobilite çağrısıyla enerji depolama ve batarya teknolojilerine yönelik 3 milyar lira büyüklüğündeki 4 yatırım ve AR-GE projesini harekete geçirdiklerini belirten Kacır, ayrıca TÜBİTAK Burs ve Destek Programlarıyla son 5 yılda enerji depolama ve batarya teknolojileri alanında 316 proje ile 752 bilim insanı ve araştırmacıya 1,6 milyar lira destek sağladıklarını bildirdi.

Kacır, "Ülkemizi batarya ve enerji depolama teknolojileri gibi yenilikçi teknoloji alanlarında küresel ölçekteki mega yatırım merkezilerinden biri haline getireceğiz. Bunu yapmak adına, inşallah önümüzdeki dönemde yeni bir teşvik programını da hayata geçireceğimizin müjdesini de ilk kez buradan duyurmak isterim." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.