ÇOK GEÇ KALINMIŞ BİR KARAR

    Yaklaşık iki yıldan beri Vali İbrahim Şahin’in merkeze alınması gerektiği yönünde yazılar yazdığımı Alem-i Cihan biliyor, bunu söylerken Vali’ye olan en ufak bir düşmanlığım veya husumetim olmadığını da buradan açık ve net söylemek isterim. Vali İldeki Devletin en üst düzey yöneticisidir, protokolde bir numaradır, tüm kamu kuruluşları ona bağlıdır, bu görev gerçekten çok zor ve tarafsız yapılması gereken bir görevdir. Vali Bey Samsun’a ilk geldiğinde kendisi ile ilgili yapılan olumsuz haberlere karşı ilk sahip çıkan da bu fakir olmuştu, zira şehre yeni gelmiş bir insanın icraatlarını görmeden onunla ilgili peşin hükümlü olmak bize yakışmazdı. Sizin anlayacağınız, biz insanların icraatlarına bakarak onlarla ilgili karar veririz, onun bunun söylemlerine bakarak karar vermeyiz. Vali Bey’le ilgili de ilk zamanlarda gayet olumlu düşüncelere sahiptik ancak yaptığı icraatları gördükçe canımız sıkıldı ve önce haber göndermek suretiyle ikaz ettik, ardından ağır, ağır yazılarımızla uyardık ama maalesef Vali Bey bildiğinden şaşmadı.

    Bir ilin koskoca Valisi sürekli bir kafede insanlarla oturup tavla oynar mı, hele de bu kafenin büyük bir kısmının kaçak olduğunu bile, bile bunu yapmaya devam eder mi, biz bunu biz elli kez yazdık, çizdik ama Vali Bey kerametin o kafede olduğuna inanıp oradan asla vazgeçmedi. O oradaki insanların özellikle de Adem Güney’in ona dediklerinin doğru olduğuna inanıp onu burada tutabileceğini düşündü, işin garip yanı Samsun’la ilgili önümüzdeki 2019 yılındaki seçimlerle ilgili de planlar yapmışlar. Bu planlarda en büyük sıkıntı olarak beni gördüklerinden benimle ilgili oturup ciddi, ciddi kararlar almışlar, ne gibi kararlar aldıklarını çok iyi biliyorum ama buradan yazmam doğru olmaz, zamanı geldikçe sizlere anlatacağım.

     Vali Bey bu şehirde görev yaptığı süre zarfında bu şehre en ufak bir olumlu katkısı olmasını bir yana bırakın, inanın şehirde birçok olumsuz olayın müsebbibi olmuştur, insanları sürekli olarak internet sitesi kurmaya teşvik edip bu meslekle hiç ilgisi olmayan sağlıkçılarından tutun da kahvecilere varıncaya dek birçok fuzuli insanı bu işin içerisine sokan bizatihi Vali Bey olduğu kanaatindeyim. Bu kanaate nerden vardın derseniz Vali Bey’le ortak bir arkadaşımız kendisine bir internet sitesi ile ilgili soru sormuş, aldığı cevap çok ilginç “evet o siteyi ben kurdurdum” şeklinde olmuş. Hadi diyelim ki internet sitesi kurulması çok önemli değil, kimse ciddiye alıp okumaz ama bu şehirde FETÖ ile ilgili yapılan mücadelede şu anda olması gerekenin çok gerisinde olduğumuz ortada, bunun müsebbibi ben miyim acaba. Vali Bey isteseydi çok daha farklı operasyonlar olurdu bu şehirde ama maalesef işin tabanından bir adım ileriye gidilemedi.

    Vali Bey adeta siyasetçi gibi Valilik yaptı, resimlerine bakarsanız ne demek istediğimi çok daha iyi anlarsınız, resim karelerinde iki kişi var biri Vezir Hazretleri, bir diğeri İl Başkanı, siz Vali Bey’in Kayınçomla veya diğer Milletvekilleri ile birlikle programlar yaptığını görebildiniz mi? Şayet mecburen protokollerde bir araya gelmiş iseler eyvallah, onun dışında Vali Bey ya SASA’da ya da Vezir Hazretleri ile beraber programlardaydı, bunların dışında başka bir yerde göremedim onu şayet gören varsa Allah için söylesin de biz de bilelim. Dün yayınlanan kararnamede 40 ilin Valisi yer değiştirdi, 19 ilin Valisi de merkeze alındı. Merkeze alınan Valiler artık boşta oturup maaş alacak insanlar. Bizim Valiye tavsiyemiz artık Ankara’ya gitmesine de gerek yok, nasıl olsa boş zamanı çok otursun SASA’da bol, bol tavla oynasın.

 Binali Yıldırım Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan olduğunda bizim yazar, çizer takımı onun Başbakanlık müsteşarı olacağını yazmışlardı, hatta buradan giderse Başbakanlık Müsteşarı olamazsa o zaman ya İstanbul’a ya da büyük bir şehre Vali olarak gider diye yazdıklarını hepimiz biliyoruz. Peki biz o zaman ne demiştik, aynen şunu demiştik; Vali Bey’i Binali Yıldırım Samsun Valiliği görevinde tutmaya çalışacak, bunun dışında yapabileceği en ufak bir şey yok diye yazdığımızı bizi okuyan herkes bilir. Başbakan bir dönem Kulaç Atma Projesini ön plana atarak tutmaya çalıştı Valiyi, daha sonra da bir hayli uğraş verdi ama ne zaman ki Referandumdan sonra Reis ipleri eline aldı, anında işi bitirdi. Bana göre Vali Bey buradan iki yıl önce gitmeliydi, bu karar çok geç kalınmış bir karar, şehrin önünü tıkayan kim olursa olsun anında gereği yapılmalı. Vali Beye bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum, kendisinden küçük de bir ricam var, ben hayatımda tavla, pişti, okey gibi oyunları oynamamış birisiyim Vali Bey’in bundan sonraki süreçte çok boş zamanı olacak bu konudaki cehaletimi gidermekte bana yardımcı olursa kendisine müteşekkir olurum. Bu günlük de bu kadar yeter, kalın sağlıcakla.

      

  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR