Kemal İlyas Sağır

Kemal İlyas Sağır

Centilmenliğe devam ediyoruz..

TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu tarafından düzenlenen TFF Fair Play Ödülleri'nin Ağustos - Eylül 2023 Dönemine Yılport Samsunspor imzasını atmıştı.

En centilmen takım olarak 3 Eylül 2023 tarihinde Trendyol Süper Lig 4. haftasında oynanan Yılport Samsunspor-İstanbulspor A.Ş. maçındaki yoğun yağış nedeni ile ertelen maçın seremonisinde, İstiklal Marşı okunurken, yağmur iyice şiddetini artırmıştı. Yılport Samsunsporlu futbolcular minik sporcuların ıslanmaması için formalarını siper etmeleri nedeni ile “En Centilmen Takım” ödülüne layık görüldü.

Aynı kurul bu sene tüm sporseverlerin takdirini toplayan evinde ve deplasmanda takımını yalnız bırakmayan Yılport Samsunspor Taraftarına “En Centilmen Taraftar” ödülünü verdi. Bir puanla lig sonuncusu olarak 7. haftada konuk ettiğimiz Gaziantep FK A.Ş. maçını 2-1 kaybetmemize rağmen rakip takımı maç sonunda alkışlayarak uğurladığımız için ödül verildi. Bu iki ödülü koltuğumuz altına alarak Ankara Eryaman Stadyumun’da Ankaragücü karşısına Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Cumhuriyeti ilan ettiği günün tam 100. Yılında ilk galibiyeti alma ümidiyle sahaya çıktık.
Takımımız 4-3-2-1 dizilişi ile sahaya çıktı.

Her iki takım da 70. Dakikaya kadar defanslar çok dikkatli, ortasaha ise pozisyon üretimi adına hiçbir şey yapamayınca boşa oynanan 70 dakika oldu ve yazılacak çizilecek bu dakikaya kadar hiçbir şey yoktu. Bir takımın orta sahasında orta saha oyuncuları genellikle rakip takımın orta saha oyuncularının arasından geçen ve hücum oyuncularını pozisyona sokmayı yarayan ileri pası kullanırlar. İyi pasör olmak zorundadırlar. Bizde böyle bir oyuncu yok.

Ankaragücü’de 71.dakikada Garry Rodrigues yukarıda bahsettiğimiz orta saha oyuncu özelliğinden kendinde olduğunu hatırlayınca creatif bir pasla Efkan’ı topla buluşturdu ve takımını öne geçirdi. Zaten bomboş geçen maç bir akıllı hareketle tamamen Ankaragücü’nün eline geçti.

Teknik direktörümüz golü yemeden önce Fofana’yı almalıydı. Oyuncu değişikliği konusunda elinde iyi yedek futbolcu olmayabilir ama olanı da geç değerlendiren teknik direktörlerden olacak gibi sayın M. Gisdol.

Artık iş içinden çıkılmaz hale geliyor. Hatay maçı sonrası olası puan kaybı centilmen ödüllü takım ve seyirciyi karşı karşıya getirebilir.

Kalın Sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal İlyas Sağır Arşivi
SON YAZILAR