Suna Taşdemir Dündar

Suna Taşdemir Dündar

BÜYÜK ÜLKE OLMAK DEMEK

Büyük ülke olmak demek, her gün yeni bir şehit haberi gelirken komşularına efelik taslamak değildir.
Büyük ülke olmak demek, kendi ülke sınırları içerisinde hukuk, adalet ve insan hakları ile ilgili sıkıntıları aşamamışken başka ülkelere bilgiçlik taslamak, insan haklarından bahsetmek hiç değildir.
Büyük ülke olmak demek, onu yönetenin ilişkide olduğu herkesle alaycı bir üslupla, üstten bakarak, küçümseyerek konuşması demek değildir.
Büyük ülke olmak demek, yapamayacağın, bedeline ödeyemeyeceğin işler için aslanlar gibi kükremek demek değildir. Ya bedelini ödersin ya kükremez susarsın.
Büyük ülke olmak demek, bir toplantıyı 'one minute' diyerek terkederek hava atmak, İsrail ile ilişkileri bozmak ama üzerine bir tane olsun taş koyamamak demek de değildir.
Büyük ülke olmak demek, parmağını sallayarak korkutmaya çalıştığın  küçük çocuk yerine koyduğun Suriye'ye karşı uçağın düşürüldükten sonra elle tutulur bir tepki verememek hiç değildir.
Bizler büyük ülke olmuş, böyle bir onuru tatmış bir milletin çocuklarıyız. Doğal olarak gerçek kahramanlıklarla, gerçek büyük devlet anlayışı ile sanalı ve taklidi ayırabilecek kapasitedeyiz. Ne yazık ki tarihimize; Suriye'nin uçağımızı düşürdüğü anı, hesabı sorulamamış, yüz kızartıcı bir olay olarak geçirmek zorunda bırakılıyoruz.
Ben bir Türk vatandaşı olarak kimseyle savaş istemiyorum. Suriye halkına yapıldığı söylenen(!)  zalimane anlayışla ilgilenmiyorum.  Önceliğim benim ülkem, benim ülkemin sorunları, benim ülkemin gençliği. Ülkemin her şehrine, her gün kırılan fidanlar gibi şehitler gelirken, lanet olası teröre çözüm bulunamamışken başka bir ülkeyle savaşın sınırına gelmeyi doğru bulmuyorum. AMA?
Bir uçağımız düşmüş, iki askerimiz muhtemelen şehit, bir milletin gururu kırık, asıp kesmeye, esip gürlemeye alışmış ama içi boş çıkmış bir liderle daha ne kadar, nereye kadar? 'Yurtta barış, dünyada barış' diyen lideri ve onun yaşattığı gururlu günleri özlüyorum…
Not: Bu yazı 25.06.2012 tarihinde, düşürülen uçağımızla ilgili henüz hiçbir gelişme yokken yazıldı. Tüm şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Suna Taşdemir Dündar Arşivi
SON YAZILAR