Kemal İlyas Sağır

Kemal İlyas Sağır

Bu soğukta sıcacık üç puan..

Afrika kupası için ülkelerinin milli takımlarında bulunan Kingsley Sschindler, Olivier Ntcham ile Gomes Nanu, sakatlığı devam eden Van Drongelen ve Fenerbahçe maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Marius Mouandilmadji kadroda yer alamadılar.

Evinde oynadığı son iki Süper Lig maçını gol yemeden kazanan Samsunspor, Deplasmanda oynadığı son üç Süper Lig maçını kaybeden Kayserispor ile karşı karşıya geldi. Kayserispor’un sezon başından beri transfer tahtasının kapalı olması, kulüpte yaşanan ekonomik sorunlar nedeni ile sözleşmesinde boşluk yakalayan futbolcular birer birer şehirden toz olmalarına rağmen 26 puan toplamaları takdir edilecek bir durum.

Buz gibi soğuk hava, hafta içi saat17:00 de maçın başlamasına rağmen, satılan bilet sayısının 21386 olması memnun edici. Fakat stadyumda tahminen 17000 kişi yerini almıştı. Seyircimiz de son haftalarda alınan puanlar ve iyi futbol nedeni ile artık küme düşme tehlikesinden yırttık diye düşünerek maçlara gelmeyi bırakmaması gerekiyor. Samsunspor seyirci desteği ile bir başka güzel oynuyor. Takıma eğer üç dört direk oynayabilecek transfer yapılırsa, hedefin ligin balkon taraflarında olmasının çok büyük hayal olmayacağını bu ligi takip eden herkes düşünebilir.

Alınan galibiyette beni en çok düşündüren 32 yaşındaki sağ bek Zeki Yavru oldu. Oynadığı 70 dakika içinde bir gol atıp, ikinci golünde asistini yapması kendi adına ayakta alkışlanacak bir durum iken forvet ve orta sağanın bu konu üzerinde ellerini iki yanağına kıstırarak düşünmesi gerekir. Tebrikler kaptan.

Oyun çok ateşli, heyecanlı ve sürükleyici değildi. Sonuç erken alınınca çok fazla oyunda zenginlik yaşayamadık. Maçı seyrederken arkadaş grubumuzla yanımızda getirdiğimiz kiloluk bir çuval çekirdeği rahatça tüketebilecek derecede konforlu ve sakin maçı seyrettik.

Futbolda kolay kazanınca gerçek şu ki keyifli bir maç seyrettim diyemiyenlerdenim. Benim için futbol sürekli aksiyonlu dakikalarla dolu olması gerekiyor ki oh be iyi maçtı diyelim.

Buz gibi soğuk havada sımsıcak üç puan ile artık başka hedeflere doğru yol almaya başladık. Yönetim transfere öncelikle Teknik Direktörümüz Markus GISDOL ile başlamalı, GISDOL’un talipleri ligimizde yavaş yavaş artmaya başladı. Aman dikkat..

Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal İlyas Sağır Arşivi
SON YAZILAR