BU GÜN DE BİRKAÇ KONUYU HASBİHAL EDELİM

                                          BU GÜN DE BİRKAÇ  KONUYU  HASBİHAL EDELİM

Hafta  sonu  olması hasebiyle  birkaç konuyu siz değerli okurlarımla hasbihal etmek istiyorum.  Bu konuların başında Bakanlar Kurulu'nda yapılan değişiklikle ilgili beklentilerin tam anlamı ile karşılanmamış olmasının nedenleri üzerinde durmaktır. Hatırlarsanız bundan birkaç hafta önce İmralı sürecini  yazmıştım, orada üzerinde durduğum konulara dikkat ederseniz Başbakan'ın bu süreçte bir taşla üç kuşu birden vurmayı hedeflediğini yazmıştım. Neydi o  kuşlar derseniz birincisi akan kanı durdurmak, ikincisi  toplumsal bir uzlaşı sağlamak amacı ile getirilecek bir af sonucunda hem Ergenekon  tutuklularını, hem KCK'lıları affedip onlarla kucaklaşmak suretiyle toplumsal barışı sağlamak, üçüncüsü ise Başkanlık sistemine geçmek için gerekli olan 330 sayısına ulaşmak. Bu yazımı yazdıktan kısa  bir süre sonra birkaç ulusalcı  gazetede tutuklu askerlerin PKK'lılara çıkarılacak aftan yararlanmak istemedikleri  yönünde haberler çıktı, söylediklerimi bu haberler teyit etti. Dün 24. Kanalda  Başbakan  Anayasa paketinde başkanlık sisteminin de olacağını açıkladı, bunu yapabilmesi için Parlamento'da  330 rakamını  bulması gerektiğine göre  yazdıklarım aynen çıkacak demektir.

Bu  izahatı verme nedenim Bakanlar Kurulu'nda yapılan değişikliğe baktığımızda iki husus dikkatimizi  çekiyor. Birincisi yeni atanan Bakanların seçildikleri illerin tamamında Belediye  Başkanlıkları Ak Parti'de değil.  Milli Eğitim Bakanlığına atanan Nabi Avcı Eskişehir milletvekili, Eskişehir  Büyükşehir Belediyesi  CHP'li, İçişleri Bakanlığına atanan  Muammer Güler'in seçildiği il Mardin.  Mardin Belediyesi  Ak Partili değil sanırım  BDP'li.  Sağlık  Bakanlığı'na atanan Müezzinoğlu Edirne Milletvekili Edirne  Belediyesi  CHP'de, Kültür Bakanlığı'na atanan Ömer Çelik Adana Milletvekili, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na  Aytaç Durak MHP'den seçilmişti. Şu anda vekaleten bakan hangi partili bilmiyorum ama çok önemli değil, orada sıkıntı olduğu  belli. Görevden alınan Bakanlardan Sağlık Bakanı  Recep  Akdağ  Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na  getirilmesi ihtimali yüksek  çünkü mevcut Başkan tekrar aday olursa seçilme şansı yok. Ertuğrul  Günay'da İzmir adayı olabilir. Bunun dışında asıl sıkıntı Ak Partili Milletvekillerinin  bir kısmı Hükümetin  Güneydoğu politikalarını onaylamadığından süreç  sıkıntılı. Hatırlarsanız Ak Parti Kongresinde görev verilmeyen bazı Milletvekilleri  Belediye seçimlerinin bir yıl öne alınması  oylamasında oylarını muhalefetten yana kullandıklarından yasa çıkamadı. İşte bu yüzden yapılan Bakanlar Kurulu değişikliğinde sayı sınırlı tutuldu.

Gelelim ikinci konumuza  malumunuz  daha önceki yazılarımda bazı firmaların ekonomik sıkıntıya düşeceklerini ve bir çok insanı mağdur edeceklerini yazmıştım. Bu firmalar  bize reklam veren firmalardı daha sonra da, haber reklam vermişlerdi biz de yayınlamıştık ama düşüncelerimizde en ufak bir değişiklik olmadığını da yazmıştık. Son günlerde bir çok inşaat firmasının ekonomik sıkıntıya düştüğünü öğrendim, bazıları bir daireyi üç, dört kişiye satmışlar, bazıları aldıkları paraları inkar cihetine gitmişler, bazıları ise vatandaşlara  sattıkları daireleri teslim edemiyorlar, sizin anlayacağınız bir çok firma sıkıntıya girmiş durumda. Daire satın alıp, teslim alamayan vatandaşlardan tutun da  arsasını almak isteyen Müteahhitlerle ilgili  daire satın almak isteyen vatandaşlara kadar herkes  Müteahhitler hakkında referansımıza müracaat ediyorlar. İnsanların bize olan güvenine müteşekkirim ancak o kadar zor bir durum ki anlatamam. Daire alacak insanlara bu Müteahhitten daire al derseniz adamın durumu ortada yapma imkanı yok, alma derseniz Müteahhit batma noktasına gelirse vebali var, çıkın çıkabilirseniz işin içerisinden. Daha önce bize sormaksızın daire satın alıp dolandırılan onlarca insan müracaat etti ancak onlara Mahkemenin yolunu göstermekten başka çare yok. İşin enteresan yanı bu insanlar Müteahhitlere o kadar güvenmişler ki anlatamam, basit bir kağıda yazdıkları satış sözleşmesini imzalayarak dünyanın parasını ödemişler, işin daha da vahim tarafı imzaladıkları kağıtların aslını değil de suretini alanlara o paranın üzerine soğuk su içmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü hiçbir suret evrak delil sayılmaz. Ancak bir de akrabaları Belediye Başkanı, Milletvekili olup onların  nüfusunu kullanan iş adamları var, bunlardan bir kısmı sürekli kredi kullanarak ayakta durmaya çalışıyor, bir kısmı ise onları devreye sokarak dairelerini onlara pazarlattırıyormuş. Bu arkadaşlara tavsiyem şayet  iş hayatına çok merak ediyor iseler siyasi görevlerini bıraksınlar, yok  siyaset yapacak iseler nüfuslarını akrabalarına kullandırmaya devam eder iseler bunun vebali ağır olur. Bu konuda önümüzdeki günlerde arkadaşlarımızın hazırladığı güzel haberler var, hep birlikte izleyip göreceğiz. Üçüncü  konumuza giremeden yine bize ayrılan yer bitti, başka bir yazıda konularımıza devam etmek üzere kalın sağlıcakla.                                                         

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR