Biraz dertleşelim mi?

- Fazla değil 7 hafta geriye gidelim. Samsunspor Takımı ligde 17 puanla ligin dibine demir atmış daha doğrusu ateşten bir çemberin içine düşmüştü. Beş hafta üst üste alınan galibiyetler sonunda rahat nefes almaya başlarken en büyük şansının da rakibi olacak takımların puan kaybetmesiydi.

- Bir anda üst sıralara tırmkanmaya başlayınca bazı çok bilen dostlarımız hemen play-off'dan bahsetmeye başladılar. Ama çoğu futbol topunun 'yuvarlar' olduğu ve hiçbir müsabakanın oynanmadan kazanılmadığıdır.

- Asıl önemli olan konu ise şudur;

- Futbolda hiçbir müsabaka oynanmadan kazanılmayacağı gerçeğini açıklamak gerekirse oda çok basittir. sporcunun ayakları yere basmassa, maç kazanılmaz gerçeğini spor yapan herkesin çok iyi bilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda yönetenlerin ve idare edenlerinde bunu sporcularına iyi anlatması onları iyi motive etmesi gerektiğinide bilmeleri geretiği kanısındayım.

- Benim anlayamadığım konu ise şu; kazanılan beş müsabaka sonrasında herkes artık biz durumu düselttik. bundan sonra rahatız play-off şansını da yakalıyoruz gibi rüyalara dalıp, işi daha sıkı tutacaklarına nasılsa kazanıyoruz bu hep böyle devam eder diye iş güvenliğini ellerinden kaçırıp, futbol şansının her zaman yanlarında olacağını sanarak, hareket etmeye başlamaları ve idmanlardakki hoşnutsuzluklar bazı sorumluluk sahiplerinin sorumsuzca davranmaları, işi yumuşatmaları sonunda durum yine eski günlere dören gibi olmaya başladı.


- Bizim en büyük şansımızın ise şu olduğuna şahsen inanıyorum. Biz kazanırken, rakiplerimiz kaybetti. Biz kaybetmeye başladığmıız zaman ise onların bir kısmı kazanıp kaybetti. İşte bu da bizim futboldaki şansımız olarak ortaya çıktığıdır.


- Anlaşılmayan diğer bir konu ise şu olsa gerek; Ya biz kaybederken diğerleri kazanırsa o zaman ne olacağıdır.

- Madalyonun bir de ters tarafına bakarsak, bu haftadan itibaren çok zorlu bir maraton başlayacağıdır. Hafta sonu Giresunsporla deplasmanda ondan sonra zirveyi zorlayan İzmir temsilcisi Altay ile çok zorlu bir mücadeleye gireceğiz.


- Bütün bunların yanında cezalı ve sakat sporcularında olması ayrı bir handikap olarak görünürken, bir de teknik kadronun her ne hikmetse nedeni bilinmez, kadro dışı bıraktığı elemanlarda mevcut. Ne dendir bilinmez bunlara bir türlü akıl erdiremiyorum.


- Benim futbol felsefemde her zaman bir sporcuyu kazanmak yazar. Sporcuyu kaybetmek kolay kazanmak zordur. sportif A.Ş başındaki arkadaşımızın ve teknik kadronun bi gibi durumda neler yaptığınıda merak etmiyor değilim.


- Bazı detayları yazmak izin biraz daha zaman geçsin Samsunspor biraz daha rahatlasın ondan sonra yazalım. Anlatalım. Nedenine gelince şimdi birlik zamanı diye düşünüyorum. Samsunspor takımında gelecek en ufak zarar hepimize gelecek demektir. Bu sebeple bu günlük bu kadar diyoruz.

- Ama açıkcası gelecek ve biz gördüklerimizi yazmayadevam edeceğiz.


- Bizden Söylemesi.

- Hoşcakalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mahir Sarı Arşivi
SON YAZILAR