BİLMEM YAZSAM MI YAZMASAM MI?

BİLMEM YAZSAM MI YAZMASAM MI?

Bugün benim hüzünlü günüm zira bazı bürokrat dostlarımın tayini çıkmış, onun verdiği üzüntü nedeniyle yazı yazmaya mecalim kalmadı!... Ancak mesleğimiz o kadar enteresan bir meslek ki cenazeniz dahi olsa okurunuza hesap vermek zorundasınız. İşte bu nedenle ben yine köşe yazmaktan geri kalmadım. Tayini çıkan pek muhterem bürokrat dostlarımızın şehrimizden ayrılmaları bizi ziyadesiyle üzse de işimize kaldığımız yerden devam etmek zorundayız. Tayini çıkan arkadaşlarımızdan birisi yaklaşık bir buçuk aydır ilişiğini kesmedi, son olarak rahatsızlandığı için rapor almak sureti ile ilişiğini kesmediğini öğrendim. Kendisine Allah'tan acil şifalar diliyorum. Umarım bir an önce iyileşir de yeni görev yerine gider zira yeni görev yerinde yapacağı çok işler var onları ihmal etmemeli!

Diğer tayini çıkan dostlarımızdan bazıları ise geldikleri günden itibaren şehrimize çok şey kattıklarından!.. onlara bu şehir çok şey borçludur. Kendilerine verilen vazifeleri aksatmadan yapmanın mutluluğu içersinde şehrimizden ayrılıyorlar!... Özellikle siyasetçilerin kendilerine verdikleri vazifeleri o kadar güzel aksatmadan yapmışlardır ki bu konuda ödüle layık oldukları muhakkaktır. Bu arkadaşlarımızın şehrimizde bulundukları süre içerisinde yaptıkları hizmetler gidecekleri yerde yapacakları hizmetlerin teminatıdır. Bazı meslektaşlarımız bu tayinlere benden daha çok üzüldüğünü biliyorum ancak üzülmesinler arkadaşlar gittikleri yerden de onlara bilgi, belge gönderebilirler. Onun için hiç birimizin çok fazla üzülmesine gerek yok Türk Bayrağının dikili olduğu her yer Vatan toprağıdır.

Bu kadar duygusallıktan sonra gelelim önümüzdeki gündemle ilgili konulara; Malumunuz Sağlık Bakanlığı sağlıkla ilgili yeni yapılanma yaptı bu yapılanma gereği tüm Hastanelerin bağlı olacağı İl Sekreterlikleri kuruldu. Uzun zamandan beri bu kadrolara atanmak için uğraş verenler var. Bizim ildeki atanma konusu üç aşağı beş yukarı halloldu gibi, eski Trabzon Sağlık İl Müdürü ve Bölge Koordinatörü Şafak Sümbül bize Genel sekreter oldu gibi bir şey. İl sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu'nun ise Trabzon'a atanma durumu söz konusu ancak oradaki siyasetçilerin bazı itirazları söz konusu bu konu halledilirse ataması yapılacak aksi halde Samsun'daki görevine İl Müdürü olarak devam edecek. Sağlık Bakanlığının bu yapılanması sonrası İl sağlık Müdürleri Valinin Sağlık danışmanı gibi koordinatörlük görevi yapacaklar.

Yeni çıkacak olan Mahalli idareler yasası ile kapanması gündemde olan İl özel İdaresi Genel sekreterliğine de bir atama yapılacağı söylenmekte, bu konuda bazı siyasetçilerin devrede oldukları ve atamanın yakın bir zamanda gerçekleşeceği iddia edilmekte. Yeni atanacak olan İl genel sekreteri konusunda siyasi çevreler isim vermezken yapılacak atamanın siyasetçilerin bir kısmına hiç sorulmaksızın yapılacağı iddia edilmekte. İl Özel idaresi kapanacak olsa dahi idari yapılanma çok ciddi anlamda elden geçirilip, bir elemeye tabi tutulmalı. Zira orada bazı personel ciddi anlamda yanlış işlerin içerisine girmiş durumda bu personelle ilgili yasal işlemler mutlak surette yapılıp sonuçlandırılmalı.

Bir başka önemli konu ise Galip Öztürk ile ilgili hazırlanan iddianame. İddianame elimize ulaşmış durumda. Yayınlanması ile ilgili yasaklama getirilmesi yünündeki Galip Öztürk'ün Avukatlarının mahkemeye yaptıkları müracaat reddedildiğinden yayınlanmasında bir sakınca yok. Ancak eski yasa iddianamelerin tamamının gazetelerde yayınlanmasını ilk duruşmaya kadar yasaklıyordu, bildiğim kadarı ile son çıkan 3. Yargı paketinde bu konudaki kısıtlama kaldırıldı. Şayet kısıtlama kalktı ise kimin ne ifade verdiğini, kimin kiminle ilgili ne dediğini siz değerli okurlarımızla paylaşacağız.

Galip Öztürk iddianamesi çok entersan bazı konuların ipuçlarını ve arka planını da açıkça ortaya koymakta. Örneğin geçtiğimiz yıl oynanan Rizespor- Samsunspor maçı ile ilgili galip Öztürk'ün Rizespor oyuncularına teşvik primi verdiği yönde iddianamede ifadeler var. Bu ifade çok önemli şayet Galip Öztürk iddia edildiği gibi Rizesporlu futbolculara teşvik primi vermiş ise neden vermiş? Olayın perde arkasında hangi siyasetçiler var bunlar ortaya çıktığında şehrimizde taşlar yerinden oynayacak. Sizin anlayacağınız önümüzdeki günlerde bana çok iş düşüyor, çok okuyup, çok araştırıp, çok yazmalıyım. Önümüzdeki günlerde bu süreci hep birlikte yönetmeye ne dersiniz? Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR