BAZI DİZİLERİ İZLEMENİZİ TAVSİYE EDERİM

 BAZI DİZİLERİ İZLEMENİZİ TAVSİYE EDERİM

Kimilerine göre dizi filmleri izlemek entellik ve dantelliğin kitabına aykırı olsa da biz farklı düşünüyoruz, toplumun genel kültürü ne ise onu izlemek, ona göre fikir üretmek aydınların işidir. Konuşurken mangalda kül bırakmayıp, dizi filmleri seyredenleri entellikten uzak, banal adamlar ilan eden insanları biraz araştırıp, izlemeye aldığınızda kendilerinde aşağılık kompleksi olan ve kendilerini topluma kabul ettirebilmek için farklı görünmeye çalışan insanlar olduklarını görebilirsiniz. Aydın olmak için her türlü kültüre açık, toplumun gerçek değerleri ve yaşam biçimlerini bilmek gerektiği muhakkaktır. Kafelerde, barlarda, pavyonlarda gece alemleri yaparak veya hangi ideolojiyi savunursa savunsun sadece söylemde kalan insanlardan ne dava adamı olur, ne de aydın.

Eskiden Sosyal Demokratları çok yakından tanımadığım için söylemleri gibi eylemlerinde de haktan, adaletten, ezilenden yana olduklarını düşünüp, onlara saygı duyardım. Ne zaman ki Gazetecilik mesleğine başladım meslektaşların tamamına yakınının Sosyal Demokrat olduğunu görünce önce çok umutlandım, bu insanlar bu güne kadar çalıştıkları kurumların patronlarının istekleri doğrultusunda yazıp, çizmek zorunda kalmış olabilirler mantığı ile hareket ederek onların önünü açabileceğimi düşünmüştüm. Dikkat ederseniz gazetemiz kurulduğu günden itibaren sol tandanslı köşe yazarları ağırlıktadır. Düşüncelerimde ne kadar yanıldığımı köşe yazarlarının belli bir dönem yazılarını okuduktan sonra çok iyi anladım. Bu arkadaşlarımızın büyük bir kısmı sırf kendi çıkarları doğrultusunda köşe yazıları yazdıklarını, hatta bu konuda bazılarının çok ileriye gittiklerini görünce hayal kırıklığına uğradım.

Diyeceksiniz ki Sosyal Demokratlar öyle de Muhafazakarlar farklı mı? Bu konudaki düşüncem geçmişte de olumsuz olduğundan hayal kırıklığına uğramadım. Muhafazakar insanların bir kısmı inandığını yaşamaya çalışan mütevazi insanlardan oluşmakta, bu insanlar hayatın akışı içersinde üzerlerine düşeni yapmaya çalışan insanlar olup, onlara en ufak bir sözüm yok. Ancak kendisini aydın zanneden bazı Muhafazakar kesimle ilgili geçmişte ciddi eleştirilerim olduğu gibi şu anda da aynı eleştirilerimizin arkasındayım. Bir insan hem muhafazakar olduğunu iddia edip, bu konuda yazıp çizecek, hem namaz kılmayacak, oruç tutmayacak, zina yapacak, İslam'ın haram kıldığı her menhiyatı yapacak ben ona Aydın değil, Kara Cahil derim. Geçmişte bu tür insanlara İdeolog İslamcılar diyordum, şimdi de aynı kanaatteyim. Müslüman Allah'ın emirlerini yerine getirir, yasaklarından da kaçınır. Bu tür insanlar Mümindirler ancak Müslim oldukları söylenemez. Aslında konumuz bu değildi ancak bazı konuların anlaşılabilmesi için bu ayrıntıyı vermek zorunda kaldım.

Son on yıllık süreçte televizyon kanallarında ciddi anlamda düzelme olduğu bir gerçek, buna sebep olanlardan Allah Razı olsun. Eskiden gece yarılarından sonra kırmızı noktalı programlar, ailelerin seyredemeyeceği filimler, rezillik almış başını gidiyordu, ancak son zamanlarda durum çok farklı ailenizle birlikte bir çok dizi filmi izleyebiliyorsunuz, bu çok güzel bir gelişme. Bazı kanallar politika olarak özellikle bu tür dizileri tercih ederken, hala daha bazılarının eski adetlerinden vaz geçmeye niyetleri olmadığı ortada. Zira ecdadımızın nerede ise yılın yarısını cephede geçirdiği ve İlahi Kelimetullah dışında hiçbir beklentilerinin olmadığı açıkça ortada olmasına rağmen bu insanların sadece haremlerini çok farklı bir biçimde film haline getirmek çok ama çok yanlış bir uygulama. Kanuni Sultan Süleyman'ın Muhteşem unvanını almasının nedeni açıkça ortada iken bu büyük insanın yatak odasını çarpıtarak dizi film haline getirmek Haçlı zihniyetinin dahi yapamadığını yapmanın ötesinde bir şey değil de ne? Anlamış değilim.

Yaklaşık on yıldır oynanan Kurtlar Vadisi dizisi güzel bir dizi her ne kadar çocukları bazı kötü sahnelere özendiriyor ise de hayatın gerçeklerinden kesitler mevcut. Bir de son günlerde ATV'de oynayan KARADAYI dizisi var, o diziyi beğenerek seyrediyorum, sizlerin de seyretmesini tavsiye ediyorum. Senaryoyu yazan çok güzel yazmış, hayatın gerçeklerinden esinlenerek kurgulamış. Bu tür filmler toplum olarak yaşanan olaylardan ders alarak önümüzü daha iyi görebilmemiz adına yapılmış ciddi çalışmalardır. Her Pazartesi akşamları bu diziyi izliyorum, sizin de izlemenizi tavsiye ediyorum, siz de izlediğinizde neden bu kadar ısrarla istediğimi anlayacağınızı düşünüyorum. Bir reklam filminde dediği gibi Tarih düşünenleri değil, yaşayanları yazmaktadır. Oynanan bu diziler her ne kadar kurgu gibi görünse de hayatın gerçeklerinden kurgulandığını unutmayalım. Kalın sağlıcakla


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR