AMATÖR ALTYAPI VE TFF

Yıllardan beri Samsunsporumuzun altyapısından futbolcu çıkmıyor diye birbirimizi hep eleştirir dururuz, 2-3 Kişi bir araya geliriz ya bir kahve köşesinde ya da bir amatör maç izlerken veyahut bir cemiyet toplatısında bu konu üzerine devamlı KONUŞUYORUZ. 

Az inceleyip baktığımızda konuşanlar haksız da değiller özellikle son yıllarda altyapılarda  ahbap çavuş ilişkileri akraba, eş ,dost, zengin iş adamı önemli mevkide olanların çoçuklarına yapılan torpiller ağır basınca bunun yanında sık,sık değişen altyapı hocaları altyapı sorumluları ve sürekli değişen yöneticileri de olunca sonuç?  Kaybolan pırıl pırıl gençlik.

Bunların sebeplerini buralara bir bir sıralarız ayrıca  yanlış olduğu da herkes  tarafından çok iyi biliniyor. Sevgili sporseverler Yılport Samsunspor'un son ON YILDA ALTYAPIDAN oyuncu  çıkaramaması yukarıda yazdığım sebeplere dayanıyor olması'da ayrı bir üzüntü veriyor. Bunun en kısa sürede değişmesi lazım atılan adımlar sonucu ilk etapta Belçika'nın Genk FK altyapı antlaşması imzalandı ne getirir ne götürür bekleyip göreceğiz. 

Yılport Samsunspor'un daha profesyonel bir ekibi iş başına getirmesi sonucu Genk FK altyapı hocaları ile birlikte devamlı fikir alışverişi seminer ve toplantılar yapılıyor olması  yakın zamanda bunların meyvelerini alıp Samsunlu yetenekli futbolcuları sahalarda göreceğimize inanıyorum.

Değerli okurlarım, düşünün koskocaman Samsun'un profesyonel liglerde tek takımla temsil ediliyor olması ayrı bir utanç verici durum. Bu kadar olumsuzluğa rağmen Samsun amatöründe hiç mi güzel işler olmuyor? Hayır çok güzel icraatlara ve işlere imza atan ADAMLAR DA var.

Süper Lig'de, TFF 1. Lig'de, TFF 2 .Lig Kırmızı ve Beyaz Gruplarında TFF 3. Liglerinde mücadele eden Samsunlu futbolcu kardeşlerimizin sahalarda 55 numaralı forma ile  mücadele ediyor olması bizlere  ayrı bir gurur veriyor.  

mit-gok-kose-2.jpeg

Bunların yetişmesinde ve başarıya ulaşmasında bu takımlara gitmesinde çok önemli rol oynayan Samsun şehrinin potansiyelini iyi bilen ALTYAPI KÜLTÜRÜNÜ OTURTAN kişi futbol İl Temsilcisi olan HASAN ÖZBULUT Başkanımızdır.

Misyonu ve vizyonu geniş olan İl temsilcisi planlı, programlı çalışması   her takıma ve oyuncuya AYNI DEĞERİ verip eşit yaklaşıp, hakkaniyet duygusu ile hareket etmesi sonucu başarıya ulaşmıştır. Bu çoçuklarımıza geçmişte amatör takımlarda çok çileler çekerek belirli bir  yerlere getirmek için eğitim ve antrenörlük hizmetleri vermiş hocalarımızı da kesinlikle unutmayalım.

Hocalarımızın karşılaştıkları sorunları yazmakla bitmez SAHA , MALZEME , ULAŞIM , LİSANS ve sayamadığım bütün sıkıntılara rağmen parasız pulsuz, simitle karınlarını doyurmuşlardır. Gece gündüz çalışan bu futbol emekçileri gizli kahramanlarıdır. Özellikle Samsun'da bu ELİ ÖPÜLESİ HOCALARIMIZ GELECEĞİMİZ İÇİN UMUT IŞIKLARIMIZDIR.

mit-gok-kose-1.jpg
Bir diğer çok önemli etken TFF Samsun bölge antrenörü olan iki değerli Hocamdan bahsedeceğim. 24 saat futbolla yatıp futbolla kalkıyorlar.  Samsun ili ve çevresini tarayarak  yetenekli futbolcuları bulup Türk  futboluna kazandırmak için canla başla çalışıyorlar.

mit-gok-kose-1.jpeg

En küçük gruptan en büyük grup maçlarına kadar bütün amatör maçları, play-offları ve şampiyonluk maçlarını BİZZAT yerinde takip etmeleri ve  tüm takımlara eşit mesefede olmaları taktire şayandır. Teşekkürler Osman Üstünel ve Hakan Ersoy.

ŞİMDİ GEÇMİŞ ON YILA SÜNGER ÇEKEREK ARTIK BU ŞEHRİN ÇOÇUKLARINA GÜVENME ZAMANI GELMİŞTİR.

Saygılar...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit Gök Arşivi
SON YAZILAR