YER GÖK REKLAM TABELASI

Televizyon dizilerini çok fazla seyretmesem de olup bitenden haberdar olmak adına kanalları dolaşmayı severim, Pazartesi Günleri ATV'de yayınlanan Karadayı dizisini kaçırmadan izlerim, bu dizi benim hayatıma çok benziyor, bazı hikaye kahramanları bugünkü yaşantı ile bire bir örtüşüyor, eline gücü alanlar insanlara olayları ne şekilde gösterdiklerini gördüğünüzde acaba bu düzen ne zaman değişecek demeden edemiyorsunuz. TRT 1 de Cumhuriyet dönemi demokrasi deneyimlerini konu alan Yol Ayrımı dizisini de seyretmeye çalışıyorum ancak zaman,zaman geç saatlere kaldığında kaçırdığım da oluyor, ancak bu diziyi yapanlar çok mükemmel yapmışlar, tek partili dönemden çok partili döneme geçiş denemeleri serbest fırka ve daha sonraki gelişmeler çok güzel karakterize edilmiş. ATV'de yeni başlayan Tatar Ramazan dizisi de çok mükemmel seyretmenizi tavsiye ederim. FOX TV'de Pazar akşamları yayınlanan Yer gök aşk dizisi de çok enteresan aile içi entrikaları konu almış onu da zaman bulanlar izleyebilir. Bu günkü konu başlığını yer gök reklam tabelası dolmuş deme nedenim bahsettiğim TV dizisinden esinlenerek koydum. Zira dizideki iç çekişmeler gibi siyasette de bazı çekişmeler ortaya çıktığından konuyu bu çerçevede değerlendirmek istedim.

Son günlerde dikkatimi çeken konu da ta Kavak'tan başlayarak il merkezine gelinceye dek hatta il merkezinde de devam eden Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın reklam tabelaları oldu. Reklam tabelalarında şehrimizi spor kenti ilan etmenin yanında birilerinin de reklamı yapıldığı gözden kaçmıyor. Atakum'dan Tekkeköy'e varıncaya dek o kadar çok reklam var ki adeta yer gök reklam tabelası ile dolmuş durumda. Geçenlerde bir iki yerden aradılar İlkadım Spor Kompleksi ile ilgili yaptığımız haberlerin çok doğru olduğunu söylediler ve ilgili alanları defalarca Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden kiralamak istemelerine rağmen reddedildiğini ve bu alanların 2014 yılına kadar bir firmaya kiralandığını ondan sonra da Bakanlığın kullanacağını söyleyerek teklifleri reddetmişler.İyi güzel de bu alanlar kiraya verilirken piyasadan reklam teklifleri toplanmış mı? Yaptırılan sauna veya benzeri inşaatla ilgili piyasadan alınan teklifler kimlerden ne şekilde alınmış bunları araştırmak gerekiyor. Biz bir ilçeye gönderdiğimiz gazetelerin parasını alabilmek için formalite gereği verilen teklifler için saatlerce mahkemelerde ifade verirken bu insanların yaptıklarının hesabı sorulmuyor ise zamanı geldiğinde herkes yaptığının hesabını vereceğini de unutmamalı.

Peki bunca reklam tabelası yapmaya gerek var mı derseniz şu ana kadar şehrimizde Bakanlık yapmış siyasetçilerin uygulamaları ortada, diyeceksiniz ki o Bakanlar şehre ne yaptı? Doğru çok fazla bir şey yapmamış olabilirler ama Devletin parasını da reklama bu kadar fazla israf etmediler. Atakum'da yolun her iki yanında bazı kişilerin resimleri konulmak suretiyle yapılan reklamlara ne gerek var bir türlü anlamış değilim anlayan varsa Allah rızası için söylesin de biz de bilelim. Yok amaç önümüzdeki yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmak ise o zaman Devletin parası ile değil kendi şahsi bütçeleri ile yapmaları gerekmez mi? Bu şehirde bir reklam ajansı sadece bu işleri yapıyor, başka iş alma imkanı yok çünkü ancak bu totemleri, Bilboardları ve afişleri yetiştirebiliyor. Devletin parası ile bu kadar reklam yapmak ne kadar doğru bir harekettir buna ben değil toplum karar versin. Bu toplum mevcut Belediye Başkanı fazla reklam yapıyor diye tenkit ederken başkalarının daha fazla reklam yapmalarına ne demeli bilemiyorum. Siyaset yapan insanların bazı makamlara talip olmaları kadar normal bir durum olamaz ancak bunu yaparken kendi özel bütçelerini kullanmak zorundadırlar aksi halde Devletin parası ile yapılırsa bu ne etik olur ne de inancımız buna izin verir.

Geçenlerde bir iş için Ladik ilçesine gitmiştim gelirken yol kenarında kocaman bir totem yapılmış ve Gençlik ve Spor Bakanlığının yaşam boyu spor veya benzeri bir reklam ile süslenmiş. Kendi kendime dedim ki acaba şu spor işleri özelleşti mi ki rekabet yapılırcasına reklam yapılıyor, yoksa bu işin altında başka bir şey mi yatıyor? Karadeniz sahilinde sadece bizim ilimizde Bakan yok, gidin Ordu'ya bakın eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in veya Eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın Bakanlıkları ile ilgili en ufak bir reklam var mı? Trabzon'a giderseniz sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı yatırımlarda Bakanlığın adını görebilirsiniz onun dışında en ufak bir reklam yok. Oysa ki Çevre ve şehircilik Bakanlığı bu iş için çok müsait, Çevrecilikten tutun, kentsel dönüşüme kadar o kadar çok reklamı yapılacak şey var ki anlatamam ama yapılmamış. Devletin parası ile özel işlerinde mum dahi kullanmayan bir kültürden gelmiş insanlarız konuşmaya sıra geldiğinde bunu söyleriz ama icraatta yapmaz isek ne bu dünyada ne de ahrette vebalinden kurtulamayız. Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR