Yasak Kardeşim…

*Kurban Bayramına sayılı günler kaldı. Bilindiği üzere bu bayramla ilgili bazı yasaklar da var.
Malumunuz, öyle ulu orta, göz önünde ve de aklının erdiği yerde kurban kesmek yasaktır.
Fazla değil bir iki gün sonra etkililer ve yetkililer TV ekranlarında ,Gazete sayfalarında boy gösterip ahkam keseceklerdir, yasakları anlatacaklar bu yasaklara uymayanların nasıl bir cezayla karşı karşıya kalacaklarını söyleyeceklerdir.
Biraz göz dağı verecekler, aman ha siz, siz olun belirlenen yerlerin dışında kurbanınızı kesmeyin demeye getireceklerdir.
Kurban Bayramının birinci gününde hep birlikte göreceğiz ki, millet yine bildiğini okuyacaktır.
Arife gününde, firar eden boğalar-danalar-tosunlar, zabıta timlerince yakalanıp sahiplerine teslim edilecek, tim yardımı alamayanlar ise imece usulü takiple, kıstırdıkları firari kurbanlıklarını, ellerindeki kalaslarla bayıltmaya uğraşacak,hayvanın ayakları kırılacak kafası patlayacak ama sonunda zafer mümin vatandaşın olacaktır.
Hayvana kötü muamele ve kesimle ilgili yasaklar her zaman olduğu gibi bu bayramda da sınırsız bir şekilde ihlal edilecektir.Bunu yine hep birlikte göreceğiz.
Büyük çoğunluk, kaldırımlarda, elektrik direklerinin dibinde çoluk çocuğun gözleri önünde akıl bozan manzaraları yaratarak, çevreyi kirletip öylece de bırakarak farzı yerine getirecekler. Çevreye verdikleri rahatsızlıktan ötürü yüzleri hiç mi, hiç kızarmayacaktır.
Duyarlı vatandaşlar tabi ki, kurallara uyacak, belirlenen kesim yerlerine yönelecekler çoğu da bu konuda hizmet veren yardımlaşma kurumları aracılığı ile ibadetlerini yapacaklardır.Bu arada Kurban Bayramı münasebetiyle mezarlıklar ana-baba gününe dönecek eline su şişesi, kazma kürek alan çeteler, yine insanları canından bezdirecektir.Her dini bayram nasıl kutlanıyorsa bu bayramda aynen öyle olacaktır.
Şimdiden Kurban Bayramınız kutlar, nice güzel bayramlar dilerim.
 İzzek Köksal


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR