YANLIŞ İŞLER

Özüm neyse sözüm de odur, riyakarlık, günü kurtarma, topluma ayak uydurma veya köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek gibi bir karakterim olmadı. Kısa vadede bundan zarar görsem de uzun vadede faydasını gördüm. Mevlana’nın dediği gibi ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol cümlesi benim karakterime çok uygun bir sözdür. Doğru bulduğum her şeyin yanında oldum, yanlış bulduğum her şeyin de karşısında oldum, zaten beni tanıyan herkes bunu bilir. Neden bu detayı verdiğime gelince son bir haftadan beri şehrimizde ve ülkemizde yaşanan bazı gelişmeler canımı sıktı, kimse de çıkıp bunlar yanlıştır deme cesaretini göstermeyince yine iş bu fakire düştü. Nedir bu gelişmeler derseniz birincisi Trabzonspor’un şampiyonluğuyla ilgili ülke genelinde ve şehrimizde yaşanan can sıkıcı olaylar, ikincisi de bayram sürecinde Samkon’un Bayramlaşma programında Kaya Aşçının yaptığı konuşmadır. Dilerseniz bu iki olayı teker teker ele alalım.

Öncelikli olarak şunu açık ve net belirtmek isterim ki ırkçılık benin inancımda yok, insanların nereli oldukları, hangi dili konuştukları, renkleri benim için hiç önemli değil, benim için önemli olan her şeyden önce insan olmaları, ardından da benim inandığım Allaha, Kitabına ve Resulüne iman etmiş olmalarıdır. Bunlara inanmayanlara asla değer vermem, sevmem, kardeşlik ve dostluk hukuku kurmam ama Allah’ın yarattığı ve rızık verdiği kul olmalarına da saygı duyarım. Her fırsatta yazmaktan geri kalmadığım gibi insanlar anne babalarını, doğum yerlerini ve ailelerini seçme gibi bir imkanları yok, Allahuteala bunu tayin etmekte. Üzülerek ifade etmek gerekirse bu şehirde ırkçılık almış başını gidiyor, her Allah’ın günü bir hemşehri derneği kurulmakta ve yaptıkları tek şey de kendilerinin dışındakileri ötekileştirmekten başka bir şey değil. Trabzonspor kulübü bu ülkenin İstanbul takımlarının dışında Anadolu Takımlarının en başarılısı ve liderlik koltuğuna 38 yıllık bir hasretten sonra kavuşmuş bir takım. Ben spordan anlamam da sevmem de ne dünyada ne de ahirette hiç bir işime yaramaz ama maalesef Samsunspor için bedel ödedim, cezaevinde yattım, Allah’ın kulu da sahip çıkmadı, sorunda değil sonunda adalet yerini buldu, o süreçte yaşadığımız sıkıntılar nedeniyle de bu gazeteyi kurduk.

Trabzonspor taraftarları ile Samsunspor’lu taraftarların geçtiğimiz hafta yaşadığı can sıkıcı olaylar fevkalade yanlış olaylar, Trabzonspor’la Samsunspor aynı ligde olsaydı ve Şampiyonluk maçını karşılıklı oynayıp Trabzonspor kazanmış olsaydı biraz anlamlı olabilirdi ki sporda buda olmamalı. Ama iki farklı ligde top koşturan ve aynı bölgenin iki kulüp taraftarlarının yaşadığı bu olayları şiddetle ve nefretle kınıyorum, böyle rezalet olmaz. Ben Tarbzon’luyum, Trabzonlu olduğumu da hiçbir zaman inkar etmem ama öyle Trabzon, Of Derneklerine gitme, program yapma veya katılım sağlama gibi bir adetim hiç olmadı, hatta Of Çaykara Derneğine ömrümde hiç adım atmış da değilim. Samsunspor’un başarılı olmasını canı gönülden isterim ama Trabzonspor’un şampiyon olmasından da mutlu olurum, bunu açık ve net ifade etmekten de asla çekinmem, Trabzonspor değil de Orduspor, Giresunspor veya Karadeniz sahilindeki herhangi bir takım şampiyon olsa ondan da mutlu olurum. Çocuklarım Trabzonsporlu bunu başkaları gibi asla saklamam, kıvırmam, doğru neyse onu derim. Samsunspor’luyum deyip de Trabzonspor’un şampiyonluk kupasına adımı yazdırmak için milyonlarca para verip riyakarlık da yapmadığım gibi , Başkaları gibi Bunu yapanları yazmaktan da korkmam. 

Bu konu çok uzadı gelelim ikinci konumuza, SAMKON’un İstanbul da yapacağı Samsun tanıtım günleri etkinliğiyle ilgili düşüncelerimi daha önce yazmıştım, sözlerimin de sonuna kadar arkasındayım. Samsunu tanıtmak şarkıcılara, türkücülere dünyanın parasını verip Türkü söyletmekle olmaz, adam gibi şehrine yatırım yapmakla, istihdam sağlamakla ve işsize iş, aşsıza aş sağlamakla olur. Yapılan organizasyonun ekonomik yükünün büyük bir kısmını belediyelerin yüklendiğini daha önce yazmıştım, sadece bir belediye başkanı katılmamış, Kaya Aşçı SAMKON’ un bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada o Başkana verip veriştirdiği gibi birde katılım sağlamazsa onu pankartlarla ilan edip rezil edeceğiz gibi ipe, sapa gelmeyen açıklamalar yaptığını müşahade etmek onlar adına fevkalade üzücü bir durum. Programın akışını reklamlarından gördüm her gün sanatçılar konserler verecek, kimsenin tanımadığı, bilmediği, hiç bir başarısı olmayan birkaç yerel sanatçı ve yazar, çizer takımının kitap imzalama veya buna benzer stand çalışmaları var. Samsunun yetiştirdiği ve ülke genelinde tanınmış başarılara imza atmış Orhan Gencebay, Orhan Hakalmaz, Mehmet Aslantürk, Yıldırım Bekçi gibi sanatçılardan hiç kimse yok, Diyarbakırlı İzzet Altuntaş var, Samsunlu kimse yok, Samsunun tanıtım toplantısında Samsunlu sanatçılar yoksa, Samsunlu ünlü şairler ve yazarlar yoksa bu neyin tanıtımı çok merak ediyorum. Birde Kaya Aşçı kalkar da o toplantıya katılım sağlamayan Belediye Başkanına söz söylerse yandı keten helva haberi olsun. Bugünlük de bu kadar kalın sağlıcakla..
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR