YANLIŞ ANLAŞILMALARI DÜZELTMEK LAZIM

Bugüne kadar gerek yaptığımız haberler nedeniyle gerekse Yazdığımız köşe yazıları nedeniyle gerçeğe uymadıkları için hiç cezada almadık, tazminat da ödemedik, ama eleştiri sınırını aştı, hakarete girer diye ceza aldıklarımız da olmadı değil. Beni tanıyan bilir ki bir işi yaptığımda haklıysam asla geri adım atmam, bedeli de neyse öderim, yok ortada yanlış anlaşılma varsa onu da düzeltmenin erdemlik olduğuna inanarak gereğini yaparım. Dün ki köşe yazımızla ilgili Rektör bey aradı, ben Sait beyi severim, işini güzel yaptığına da inananlardanım. Aslında Tıp fakültesinin akademik personele ayırdığı otoparkın ne kadarının dolu ne kadarının boş olduğunu resimleriyle manşetten verecektim Sait hocayı üzer diye vermedim.
 
    Bende cuma gününden beri evden çıkmamaya özen gösteriyorum, zira Devletin aldığı önlemlerin tamamının doğru olduğuna sonsuz inancım var, ama işyerimiz çalıştığından sürekli evde kalma şansımız da yok, bugün SSK primleri yatacak, yarın çalışanların maaşları yatacak hadi dur durabilirsen evde. Dün akşama kadar yüzlerce telefon geldi tamamı Allah razı olsun diyor, ancak Rektör Bey ve birkaç hoca arayıp üzüldüklerini söyleyince bu detayı sizlerle paylaşma gereği duydum. Rektör bey ve hoca arkadaşlar Öncelikle şunu belirttiler, 68 bin lira rakamı doğru değil, şu anda ön cephede mücadele verenlerin de böyle bir derdi olmadığı kanaatindeyiz, bu abartılmış, bunu buradan ifade etmekte yarar görmekteyim. Biz bu rakamı içerden aldık ama performans uygulaması Rektör beyin ve yöneticilerin elinde olduğundan onların verdiği bilgi daha sağlıklı olduğunu düşündüğümden bu detayı sizlerle paylaşmak istiyorum, Rektör beyin ifadesine göre bu rakamın ortalaması 15 bin lira civarında Ancak içerden gelen bilgiler çok farklı, koronavirüs dolayısıyla döner sermayeden alınacak rakam normal zamanda alınan ücretin üç, altı katına kadar çıkartılabiliyor, bu idarenin elinde Rektör Beyin ifade ettiği rakam normal döner sermaye taban rakamı ise bunun dört katı dediğim rakama gelebilir, bunu önümüzdeki günlerde yapılacak ödemelerden öğreneceğiz.

   Birde aile boyu bize Doktorluk yapan çok değer verdiğim ta Göğüs hastanesinden tanıdığım bir hocamızla görüştüm onun dedikleri çok enteresan ben burada Doçentim aldığım döner sermaye iki bin lira dedi, hatta sıkıntılarını anlatınca şaşırıp kaldım,  onun dediklerini başka bir yazıda kaleme alacağım. Rektör bey İkinci bir hususa değindi, OMÜ hastanesi en yoğun diye yazdınız, sanırım burada bir yanlış anlaşılma olmuş bizde beş tane pozitif hasta var ama onların etkilediği kişileri de karantinaya aldığımızdan rakam çoğalıyor, dört servisimizi her ihtimale karşı koronavirüs hastaları için hazır tutuyoruz dedi. Zaten bizde yazımızda sadece OMÜ tıp fakültesini değil Eğitim Araştırma Hastanesi ve OMÜ Tıp Fakültesi hastanesini yazmışız. Pozitif olanların birisi asistan bir diğeri hemşireydi, hamdolsun hemşire iyileşti, İzolasyonda olan asistanın ise test sonuçları da şu an itibariyle negatif çıkmış. 

  Ancak şu da bir gerçek ki şu anda OMÜ de hocaların pek çoğunun muayene servisleri boş, bunun nedeni virüs nedeniyle diğer hastalıklarla ilgili hocalar viziteye çıkmıyorlar, Rektör beyin ifadesine göre enfeksiyon hocaları, göğüs hastalıkları hocaları, acil servis hocaları, aile hekimleri ile yoğun bakım servisi hocaları ve koronavirüsüyle ilgili tüm personel işlerinin başındalar. Bunun dışındaki hocalar ise acil vakalar ve zorunlu haller dışında hasta almadığından gelmiyorlar acil vakalar ve zorunlu hallerde çağrılınca geleceklermiş, İşlerini canla başla yapan ekipten Allah razı olsun onlara alkış tutuyorum ama işine gitmeden maaş alan varsa onları da Allaha havale ediyorum. Sait Hocanın ricası bu stresli ortamda sağlık çalışanlarının moralini yüksek tutma konusudur ki sonuna kadar haklı, Tıp Fakültesi hastanesinde 3300 civarında personel var, bunların 300 küsürü Hoca kalanlar Asistan, hemşire, idareci, memur ve personel ben bu 3000 kişinin duygularına tercüman olmaya çalıştım. Amaç üzüm yemek bağcıyı dövmek değil, işini yapan her kim olursa olsun sonuna kadar yanındayız, yanlış anlaşılacak durum olursa da gereğini yaparız, canla başla çalışan sağlık personelini tüm bu eleştirilerin dışında tutarız. Ancak işe gitmeden evde oturduğu yerden maaş alan varsa ki bu Tıp Fakültesinin kameralarından çıkar onları da Allaha havale ediyorum. Biz kimsenin şahsını hedef almayız, dün ki yazımın sonunda da belirttiğim gibi amacımız bu sıkıntılı günlerde herkesin üzerine düşeni yapmasıdır. Bu sıkıntılı günlerde elini taşın altına koymayan kim olursa olsun bana göre Vatan hainidir.

     Irak’ta, Suriye’de ve gizli görevlerle yurt dışına gidip bu Vatan için çarpışan, canını veren Vatan evlatları neyse, yaşadığımız bu salgını bertaraf etmek için uğraş veren sağlıkçılarımız da aynısı olduklarını unutmayalım. Yazdıklarımda ne kadar haklı, ne kadar haksız olduğumun delili de virüs testi pozitif çıkan Asistan ve Hemşire kardeşimizdir. Bunu derken Hocalarımızın da verdikleri uğraşları asla görmezlikten gelemeyiz, Asistanları yetiştirenlerde onlar olduğu muhakkaktır.
 
     Ezcümle içerisinde yaşadığımız sıkıntılı ortamda canla başla çalışan başta sağlık personelinden Güvenlik personeline, Sokakları yıkayıp temizleyen Belediye personelinden zabıtasına, bunun dışında görmediğimiz gizli kahramanlara varıncaya dek bu süreçte emek veren herkesten Allah razı olsun diyerek sözlerime son veriyorum. Evde Kalın sağlıklı kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR