Kıvanç Özpıçak

Kıvanç Özpıçak

YAKIŞMADI

YAKIŞMADI


Öyle bir 90 dakika ki hatta ilk 11 dakika hariç, 79 dakikanın her anında golü düşünen ama golün seni düşünmediği, şansızlıkların, beceriksizliğin bizim yanımızda olduğu; ''Olmayınca olmuyor '' dendiği bir karşılaşma sonucu 1-1 ile alınan bir puan….Daha önceki yazımda '' Takım olamama '' dan yakınıyordum, Ama Adana maçında saha içinde ve saha dışında da Samsun sporun takım olma yoluna girdiğini fark ettim. Tüm olumsuzluklara rağmen, tüm parasızlığa rağmen, tüm çaresizliklere rağmen, tüm kendini bilmez kişilere rağmen, Samsun spor 5 haftada takım olma yolunda topçu ve sistem bazında bazı şeyleri rayına oturtmuş.
Maraton tribününde bir veya birkaç kişinin çıkıp takıma küfretmesi ve onlarca taraftarın da destek vererek bu şahıslara eşlik etmeleri çok garip. Oysa ki daha iki dakika önce takım için olumlu konuşan bu insanların aniden değişen '' RUH '' halleri tıpkı bir korku filmindeki karakterler gibiydi. Taraftarın, haftalarca alınan mağlubiyetler ve kötü futbol sonucu protestosunu anlar ve desteklerim. Ama takımda bazı şeylerin rayına oturmasına başlamışken, kendini bilmez bir veya birkaç kişinin çıkıp da takıma ve başkanına küfür etmelerine ve destek görmelerine karşıyım arkadaş. Beğensen de beğenmesen de Emin KAR senin şehrinin adını taşıyan futbol kulübünün başkanı…

..Başarılı veya değil, ama adamın bir şeylere çabaladığını görüp de, destek olunacağı yerde köstek olmak, ne insanlığa sığar ne başka bir şeye.. Bu sene transfer olan veya geçen seneden takımda kalan topçuların, şu ana kadar 5 kuruş almadan bu şehir için ter akıttığını görmezlikten gelip onlara ana avrat küfür etmek hangi vicdanın eseri. Oysaki yeni gelen topçuların sırf sizin için geldiklerini biliyormuydunuz? Adamlar, Samsun spor taraftarının geçen sene ve daha önceki yıllardaki coşkusuna ve sevgisine bu takıma geldiklerini ve üstelik yaşanan ve yaşanacak bu maddi sıkıntılardan haberdar olduklarını biliyormuydunuz?


Kulübün 5 kuruşa ihtiyacı varken ve üstelik tek temlik koyulmayan gelirin sadece passolig kartlarından sağlanacak olan 7 TL'nın olduğunu bile bile, hala sözde passoligi protesto etmek için kart almamaya ısrar edenlerin Samsun sporu düşünmeye hakları yok….
Şubat ayında kongre var. Gerçekten bu şehri ve bu takımı düşünen siyasi ve iş adamları varsa şimdiden listelerini ve projelerini hazırlasınlar ki bizde bu şehri ve takımı düşünenlerin varlığından haberdar olalım….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kıvanç Özpıçak Arşivi
SON YAZILAR