Kıvanç Özpıçak

Kıvanç Özpıçak

SPOR BAKANININ TAKIMI

        2 x 3 = 6... Bizim için Mersin ve Bolu maçlarının tek gerçek matematiği.. İki haftada alınacak altı puan bizim sirkelenmemiz ve dirilişimiz demek. En önemlisi bu şehrin onikinci adamının uyanması demek. Bu takımın onikinci adamla neler yapabileceğini herkesin bildiği gibi, T.F.F ve M.H.K.de biliyor. Benim anlayamadığım konu, bizim azıcık kıpırdanmamızın kime veya kimlere zararı dokunuyor ki, her zaman başımıza vurulup oturtuluyoruz !! Merkez Hakem Kurulu bu hafta bize aylarca görev vermediği Tolga ÖZKALFA'yı yollayarak ; '' Sizde bu aralar kıpraşmalar var, oturun oturduğunuz yerde '' dedi. Ve bu ÖZKALFA denilen şahıs da kendisine verilen emirleri yerine getirdi. Zaten bizim kafamıza vurulacağı, geçen haftadan, Osman hocaya verilen üç maçlık cezadan belliydi. Çoook derin konulara girmek istemiyorum. Bu şehrin takımını Türkiye'de '' Samsun'un takımı olarak değil, spor bakanının takımı '' olarak tanıtanlara helal olsun diyorum..

          ÖZKALFA denilen eyyamcının verdiği olmayan penaltıda da kural hatası vardı. Kaleciden dönen topa, vuruş anında ceza sahası içinde olan bir oyuncu (Abdulkadir ) tamamladı ve hakem bu golü geçerli saydı.. 

          Sayın Osman hocanın oyun sistemini  biraz kurcalaması lazım sanırım. Zira, 1 ve 2 nci bölgelerde çok gereksiz hazırlık pasları yapıyoruz. Rakibe adeta '' bak biz hazırlık pasları yapıyoruz, sizde ona göre önleminizi alın '' der gibiyiz. Yapılan transferler içinde '' Final vuruşlarını yapacak '' gerçek anlamda bir golcünün olmamasının zararını Mersin maçında da gördük. Şu an elde bulunan Adiloviç'in hala takımda olmayışı da ayrı bir konu. Vedat'ın oyundan alınmasına çok şaşırdım. Eğer sakatlık nedeniyle oyundan alındıysa amenna... Rakibe karşı bir eksik oynuyorsun ama saha içinde adeta yürüye yürüye oynayan Göksu'yu 67.dakikaya kadar hala oyunda tutuyorsun. Kırmızı karttan sonraki ilk değişikliğin Kevın değilde Kenan KARIŞIK olması daha akla ve mantığa yatkındı.

          Bir sözde, öfkesini kontrol edemeyerek  sahaya atlayan, patlayıcılar atan ve koltukları sahaya fırlatan arkadaşlar; sizin yüzünüzden bu şehrin takımı en az 2 maç seyircisiz maç oynama cezası alacak. Hakem kararlarına itiraz hakkımız olur ama, sizin yaptıklarınıza hiç bir savunma hakkımız bile yok.    

         Samsun spor kulüb başkanının kuracağı bir heyetle, yapılan bu bariz hataların görüntüleriyle birlikte çok iyi bir savunma hazırlaması gerekiyor ki,önümüzdeki çok önemli maçlar için  ceza almayalım..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kıvanç Özpıçak Arşivi
SON YAZILAR