Mehmet Ali Coşkuner

Mehmet Ali Coşkuner

VUR ABALIYA

Eski zamanlarda zenginler çuha şalvar, yok­sullar ise aba giyermiş. İşte o günlerden birinde gariban bir köylü ile zengin ağalardan birinin arasında bir ağız kavgası başlamış. Olay alevlendikçe alevlen­miş. Tartışma büyüdükçe büyümüş. Laf dalaşı bitmiş, boğuşma safhası başlamış. Ağayla köylü gırtlak gırtlağa birbirine girmiş. E kavga olur da halk durur mu? Hepsi etraf­larına halka olmuş kavgayı izliyormuş. Bir çekir­dek çitlemedikleri kalmış.

Etraftaki dükkânlardan birinin sahibi bak­mış ki, bu gidiş hiç iyi değil. Kavgayı ayıran da yok. Sonunda birinden biri ötekini öldürecek. “Bre ne bakıp duruyorsunuz öküzün trene baktığı gibi, vurun da ayırın şu adamları!” diye bağırmış. Kavgayı izleyenler arasında dükkân sahibi­nin çırağı da varmış. “Usta, hangisine vurayım?” diye sormuş. Dükkân sahibi ağaya vur dese başına dert açılır diye korkmuş. “Abalıya vur abalıya!” diye bağırmış.

İşte böyle, bazılarını hakkını savunamaz, bazıları hakkını savunursa başkaları zarar görür diye susar.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir,

Ne desin,

Geçmiş dönemin hatalarını düzeltmeye çalışırken, kendisi suçlanıyor,

Belediyecilik seçimle gelindiği için seçilen içinde, çalışan içinde zor iştir,

Bir de kendi partisinin belediye başkanlığından geliyorsa belediye daha da zordur,

Eksikleri görürsün konuşamazsın, 

Yanlışlar yapılmıştır, örtmeye çalışırsın, 

Gereksiz harcamalar, borçlanmalar bellidir, kime ne diyeceksin,

Yani durum böyle olunca gelen vurur, giden vurur, abalı olursun.
 
Mustafa Demir göreve gelene kadar Samsun Büyükşehir Belediyesi nin borç miktarını kimse bilmiyordu. 3.3 milyar tl, eski para birimi ile 3.3 katrilyon tl, bu borç miktarının bir kısmı da döviz borcudur.

Böyle bir rakam dünya da bir çok üçüncü dünya ülkesi olarak bilinen ülkelerin bütçelerinin üstünde, ülkemizde de nüfus sayısına göre bu kadar borçlu bir başka belediye de yok.

Bu şehire bugüne kadar belediye başkanlığı yapmış kaç belediye başkanı Samsun u borçlandırmadan merkezi hükümetten ve bakanlıklarından destek istemiş bilen var mı?

Benim bildiğim yok.

Mustafa Demir göreve geldiği süre içinde bugüne kadar Samsun Büyükşehir Belediyesine merkezi hükümetten bir çok destek almıştır, bu desteklere dayalı projeleri tek tek hayata geçirmeye başlamıştır. 100 e yakın destek projesi de hazırlık içindedir. Bu yapılan projeler ve yatırımlar Samsun içindir ve 1 kuruşu Samsunlunun borçlanması ile değil, merkezi hükümetin ve bakanlıkların bütçelerindeki hibeler ve fonlardan karşılanmaktadır.

Samsun Büyükşehir Belediyesine her ay gelen iller bankası payının büyük kısmı belediye çalışanlarının maaşına ve geçmişten gelen borçlara gitmektedir.
Başkanı Mustafa Demir, bir taraftan belediyenin geçmişten gelen borçlarını öderken  diğer taraftan da Samsunu borçlandırmadan proje ve yatırımları sürdürmektedir.

Şimdi gelelim, bunlar güzel de bu yönetimdeki yanlışlıklar ne olacak diyenlere;

İşin aslını bilmeden sonucuna göre abalıya vurmadan bir bakmak gerekir, anlaşılmayanları muhattabına bir sorup öğrenmek gerekir. Muhattap ile muhattap olmak istemiyorsan yetkili kılınmış görevlilerden doğru bilgi almak gerekir.

Ülkemizde adam karalamak, adam harcamak kadar kolay bir şey yok, hele Samsun bu konuda lider bir şehir, hiç kimse hiç kimse için iyi demiyor, demek istemiyor, cenazelerde  de ağzının kenarı ile diyor, bu şekilde beslenen bir kesim şehiri dedikodu ve yalan beyanlarıyla etki altında tutmaya çalışıyor.

Dönem dönem de kısa süreli başarılı olmuş gibi görülüyor. Şuç bu kişilerde değil bu kişilere prim verenlerde, dinleyenlerde, gerçeği bilmelerine rağmen çanak tutanlarda. İşte burada Mustafa Demir yok, bu yapıya prim vermez, dinlemez, dikkate almaz. Bu nedenle de göreve geldiği günden itibaren bu yapının hedefinde oldu.

Belediye de yaşanan bütün olumsuzluklar Mustafa Demir in bilgisi dahilinde, yoksa iktidar partisinin belediye personeline böyle bir suç üstü nasıl olsun, Başkan Demir, bütün personelin ne kadar veremli olduğunu takip ediyor, kim hayırlı iş peşinde, kim değil farkında, sadece gerektiğinde uyarısını yapıyor, gözlem altına alıyor, sonrasında kendine çeki düzen vermeyene gereğini yapıyor. İşin aslında kısa süre içinde Büyükşehir Belediyesinde bir revizyon olacaktı. 

Kısacası şimdi böyle bir durumun gündeme gelmesini de uygun gören Demir Başkan oldu.

Sonuç olarak herkes işini nasıl biliyorsa Demir Başkan da öyle biliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Mehmet Ali Coşkuner Arşivi
SON YAZILAR