VEKİL

                                                  VEKİL

Birinin, işini görmesi için kendi yerine bıraktığı veya yetki verdiği kimseye vekil denir.

Vekalet : Birini temsil etme hakkı.

Milletvekili :Parlamenter veya Mabus, bir parlamentoda oy verenleri temsil eden kişidir.

Sorumluluk : Kişinin kendine ve başkalarına karşı yerine getirilmesi gereken yükümlülüklerini zamanında yerine getirmesi zorunluluğudur.

Vatan: Bir ulusun bağımsız ve egemen olarak üzerinde yaşadığı yeryüzü parçası ve onun habası ile karasularına denir.

Millet: Çoğunlukla aynı topraklar üzerinde yaşayan, aralarında dil, tarih, ülkü, duygu, gelenek ve görenek birliği olan insanların oluşturduğu topluluk.

Devlet : Toprak bütünlüğüne bağlı olarak siyasal bakımdan örgütlenmiş millet veya milletler topluluğunun oluşturduğu tüzel varlıktır.

Cumhuriyet: Hükümet başkanının, halk tarafından belli bir süre için ve belirli yetkilerle seçildiği yönetim biçimidir.

Aile: Toplumun en küçük birimi olarak kabul edilir. Aile denince genellikle bir evde oturan anne ve baba ile, varsa onların evlenmemiş çocukları anlaşılır. Bu tip aileye "çekirdek aile" denir.

Çekirdek ailedeki çocukların evlenmesiyle de yeni bir çekirdek aile ortaya çıkar. Ama aile sözcüğünün bundan daha geniş anlamı da vardır. Daha çok sayıda akrabadan oluşan birimi, hatta bir soyu ya da sülaleyi tanımlamak için de aile sözcüğü kullanılır.

"Aile" sözcüğü günlük dilde çok değişik grupları tanımlamak için de kullanılır. .Oysa birisi "Benim ailem Samsun'dan gelmiş" dediği zaman, annesiyle babasının, hatta belki de dedelerinin Samsun'da yaşamış olduğunu belirtir. Bir başkası "Bu bir aile toplantısıdır" dediğinde, o toplantıda yalnızca akrabaların bulunacağı anlaşılır. Bunlar amcalar, dayılar, teyzeler, halalar, yeğenler ve evlilik bağıyla aileye katılmış kişilerdir. Bütün bunlar bize, "aile" kavramının her zaman evliliğe ya da ortak atalara dayalı ilişkileri kapsadığını göstermektedir.

 

 

Milletler küçük aile bireyleriyle başlayıp büyük bir aile topluluğunun belli bir toprak parçası üzerinde millete aile vatan ise üzerinde yaşayan milletin mülkiyetinde sınırları bellenmiş büyük bir ailedir Diye düşünüyorum.

Yazımızın başlığında olduğu gibi tanımları herkesin bildiği ancak ben yinede hatırlatmak ve güncellemek ihtiyaçını duydum.

Bu son günlerde kıyasıya milletvekili aday adayı olmak isteyenler arasındaki yarış yüklenecek sorumlulukların sadece herhangi bir parti adı ile  olamayacağını sorumluluk ve görevlerinin büyük bir ailenin temsilciğine hangi siyasi parti olursa olsun yukarıdaki tanımlarda Muaf olamayacağı gibi sorumlulukların çokda ağır olabileceğini hatırlatmak istedim milletin herhangi bir ferdi olarak.

Biz tabii ki doğal olarak olması gerekenleri istedik ve yazdık ancak bu böyle mi yapılır bunun yorumunu ve düşüncesini siz değerli okuyucularımıza bırakıyorum.

Bunu böyle düşünürkende biz yurttaş olarak sorumluluklarımızı ve görevlerimizi ne kadar yerine getirebiliyoruz.

Birey dekendisine düşen sorumluluklar hakkında öz eleştiri yapmalıdır.

Hiç bir birey  ben kendimi kurtarim da  ailenin , sülalenin yani başka bölgelerin problemleri bölgeleri oluşturan milletin , devletin hali nice olursa olsun diyemez , dememeli , düşünmemeli ve aklının ucundanda dahi geçirmemeli.

Saygılar Sevgiler benden küçük bir aile bireyinden büyük bir aile milletine en güzel yarınların sizlerin olması dileğiyle. Selamlar.

                                                                                                     Sedat Yılmaz

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sedat Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR