ALDATILDIK

Aldatıldık Türkiye! Bu ilk değildi son da olmayacak herhal. Merhum İsmet İNÖNÜ asker kaçağı diye 40 yıl politika yapıldı bu memlekette. Bırak asker kaçaklığını ömrü çocukluğu dahi asker savaş içerisinde geçen neredeyse sivilliğin ne olduğunu bilmeyen cepheden cepheye koşan birisi için asker kaçağı demek, inandırmak bayağıca bir maharet olmalı.

Bu memleketin kurucu önderi Mustafa Kemal ATATÜRK’  inançsız diye politika yapıldı. Vatanı için cepheden cepheye koşan, kapitilasyonları kaldıran, egemenliği kayıtsız şartsız milletin idaresine bırakan, kadınından erkeğine seçme ve seçilme hakkı getiren adama faşist dediler.

Yunan Ankara-Çubuk’a kadar girmişken, İngilizler batıyı, Fransızlar doğuyu, Karadeniz’i Pontus Rum ermeni çeteleri ile ayaklandırmışken Kurtuluş mücadelesinin önderi olan Atatürk ve silah arkadaşlarını neredeyse kaybedilmiş mücadele yok hükmünde saydılar.

Bu ilk değildi ki. Hep aldatıldık hep aldandık. İnancımızın tarikat- cemaat adı altında kirli emelleri olanların buyruğundan egemenliğinden kurtarılması için barış dinimizi tam anlamıyla anlaşılması Hak Teala’nın buyruğu okunması ve anlaşılması gereken, Kuran-ı Kerim rehberimizin anlaşılır dilden yazılmasına ve okunmasına karşı geldikleri gibi diyanetin kurulup imam hatip okullarının açılması emrini veren kurucu öndere bile dinsiz deme cürretini gösterebilen cahil, sapkın, kötü niyetlilere dahi inandık. İlk defa aldatılmadık ki be kardeşim.

Sağcısın solcusun dediler, solcu sağcı olduk kominizmin ne olduğunu bilmeden ülkücülüğü anlamadan faşist olduk yüzlerce genç gözümüzü kırpmadan vurduk vurulduk, öldük. Koskocaman bir nesli zehirledik geleceği kararttık, hep aldandık aldatıldık. Bu ilk değildi ki be kardeşim.

Egemenliğimize göz koyan 6. Filoyu karaya çıkartmayanlara hain deyip onları taşlayanları da milli saydırıldık bu memlekette. Hep aldandık aldatıldık.

Fakirdik, fukaraydık ayrıldık ayrıştırıldık ancak sorguluyoruz diye cahilllikle suçlandık.

Bir çok aydın ileri görüşlü kanaat önderimiz tek tek vurulurken bombalanırken itibarsızlaştırılırken bize onlar haindi diye aldattılar. Aldatıldık.

Bir örnek verirsek; yıllar önce bombalanarak yaşamını yitiren Uğur MUMCU’nun yazdıklarını bugün hiç uyarılmamışız gibi hayretle şaşkınlıkla vahlanarak yaşamıyor muyuz? İlk defa aldatılmadık ki hep mi aldanırız bilinmez.

Kürt Türk dediler PKK’yı kurdular. Ayrıştırılmak istendik, vurduk vurulduk. Sebepsiz yere binlerce can verdik aynı topraklar üzerinde. Nedeni bilinmez kimisi anlamaz siz bilmezsiniz hak savunuluyor halkın özgürlükleri üzerine bahis konusu edildik 40 yıldır. Canlar verdik meydanlarda hepimiz kardeşiz dedik ancak kardeştik vurduk vurulduk nedenini bilmeden.

Öldük öldürüldük hep aldandık aldatıldık nedensizce.

Türban, başı açık, başı kapalı dediler kadınlarımızı kızlarımızı politikaya alet ettiler. Abdestti namazdı derken barıştı, dinler arası diyalogdu Hak Teala’yı dahi kirli politikalarına alet etmişler. Ta ki milletin çatısına bombayı salıncaya kadar anlamadık aldatıldık. Bu ilk değildi ki be kardeşim hep aldandık aldatıldık.

Barış dedik Oslo’da İmralı’da Dolmabahçe’de masaya otutturulduk. Orta Doğu’da halkların kardeşliği demokrasi dedik yine vurulan biz olduk. Aldandık aldatıldık yine vurulan hedef biz olduk. Yine aldanmadık mı be kardeşim.

Bütün bunları neden düşünemedik? Taki milletin meclisinin çatısı bombalanıncaya, Cumhurbaşkanı, demokratik laik cumhuriyet hedef alınıncaya kadar. Neden hep aldatıldık, aldandık be kardeşim. Sormadık sorgulamadık hep mi yanlış inandırıldık? Biz de ne buluyorlardı ki? Aldanıyorduk aldatılıyorduk. İnşallah bu son olur bir daha aldanmadan milletimizin bağımsızlığını, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, geleceğimizin aydınlığını karartmak isteyenlere inanmayız, aldanmayız, aldatılmayız. Sorarız sorgularız. Bir daha böyle kötü emellere zalimce sapkın düşünceleri olanlara itimat etmeyip insanca, hakca yaşam bütünlüğümüz içinde herkes birbirine saygılı yaşamımız için kültürel ve ahlaki değerlerimize sahip çıkıp saygı göstererek yaşamayı becerinceye kadar.

Hak Teala kötü, sapkın ve zalim emelleri olanlara fırsat vermesin temennisi ile saygılar sevgiler benden en güzel mutlu yarınlar da siz değerli okuyucularımızın ailelerinin, sevenlerinizin ve sevdiklerinizin olmasını dilerim.

Kendimce 80 yılın özetiydi, ben böyle düşündüm düşüncelerimi siz değerli okurlarımızla paylaştım.

                                                                                                                   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sedat Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR