Kemal İlyas Sağır

Kemal İlyas Sağır

VAR'dan gitti VAR'dan geldi bir puan...

Türkiye Futbol Federasyonu ülkedeki tüm futbol organizasyonlarını sahalarımızda görmek istemediğimiz hakeme şiddet olayları nedeni ile göstermelik erteleme kararı almıştı.

Erteleme maçları saat ayarlamalarında Samsunspor bence TFF tarafından adeta cezalandırıldı. Kendi sahamızdaki 17406 seyirci sayısı ortalaması ile takımının maçına gelen seyirci sıralamasında beşinci olan takımımızın maçını hafta içinde saat 17:00’e alarak seyirci katkısını minimuma çekme gayreti bence çok anlamlı idi.

Seyircisi her şeye rağmen takımını terk etmeyen takımlara futbol federasyonu aslında karar alarak seyirci ortalamaları yüksek devam ettiği sürece saat ve gün konusunda kulüplere pozitif avantaj sağlayacak kararlar almalıdır. Futbol seyirci ile güzelse seyircisi takımının peşinden giden kulüplere böyle konularda destek verilmesi zorunluluktur.

Konyaspor karşısına bu sezon bir ilke imza atarak üst üste üçüncü kez galip gelip üç puan almak için sahaya çıktık. Maç tam altı puanlık denilen bir maçtı. Ancak takımımız kaseti başa sararak Teknik direktör Gisdol öncesi futbol anlayışımızı sahaya eksiksiz yansıttı. Pres yapmayan, koşmayan, kovalamayan orta sahan olunca forvetin’de bal yapmayan arı gibi dolaşır durur.

Maçın sonucunu VAR (video hakem uygulaması) belirledi. 29. Dakika’da Konyaspor lehine, 68. Dakika’da Samsunspor lehine hakemin yakalayamadığı ceza alanı içindeki müdahaleleri VAR süzerek penaltıları verdi. Var’dan maç giderken, Var’dan gelen penaltılarla takımlar birer puanı paylaştı.

Keyifsiz, heyecansız bir futbol gününü tüketmiş olduk. Kaybedebilecekken alınan kötü oyundaki bir puan kenarda dursun. Ancak bu kötü futbol 25 Aralık Pazartesi oynayacağımız deplasmandaki Alanyaspor maçında devam etmemelidir.

Rakibimiz Alanyaspor’un Beşiktaş maçını televizyondan seyredince takımın maçların ertelenmesinden önceki oyun anlayışına dönmesi gereklidir. Burada en büyük görev teknik heyete düşmektedir. Seyircimizin de yalnız bırakmayacağı deplasmandaki maçtan üç puanla dönmek umuduyla…

Kalın Sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal İlyas Sağır Arşivi
SON YAZILAR