ÜZÜLDÜKLERİM SEVİNDİKLERİM

Herkesin merakla beklediği AK Parti ilçe Belediye Başkan adaylarını önceki gece saat 21.30 itibarı ile hepimiz öğrendik. Dün de Cumhurbaşkanı bu isimleri kamuoyuna açıkladı. Daha önce yaptığım tahminlerde sadece Atakum’da yanıldım. Ancak Zihni Şahin’le ilgili bir son dakika gelişmesi yaşanabileceğini de belirtmiştim. Zira Ankara kulislerinden aldığım bilgiler bu yöndeydi, Zihni Şahin’in üç ilçeden birinden aday gösterilebileceği konuşulmaktaydı. Bu İlçeler içerisinde en çok adı geçen İlçe de Canik ilçesi idi. Ama son anda Atakum ve İlkadım olabilir diye bir bilgi gelmişti, o nedenle de Zihni Şahin’le ilgili son dakika gelişmesi olur demiştim. Hakikaten de aynı dediğim gibi oldu ve son dakikada Atakum adayı olarak Zihni Şahin ismi geldi. Bu listelerden ne anlaşılıyor derseniz; severiz veya sevmeyiz, kızarız veya kızmayız bu olayın farklı bir tarafı ama şu bir gerçek ki; Fuat Köktaş bu şehrin siyasi patronu olduğunu bir kez daha açık ve net ortaya koymuştur.

 

 

Erdoğan Tok’un aday yapılmaması için o kadar yoğun bir çalışma oldu ki anlatamam. Bunlar içerisinde Çiğdem Karaaslan’ından tutun da Suat Kılıç’ına varıncaya dek pek çok kişi bu konuda bir hayli uğraş vermiş olmasına rağmen Fuat Köktaş ortaya öyle bir duruş sergiledi ki aklınız şaşar.  Kendisine ikinci isim olarak İlkadım’da kimin ismini görmek istersin diye sorulduğunda açık ve net olarak ‘ikinci bir isim görmek istemem, benim adayım Erdoğan Tok’tur’ diyecek kadar net bir duruş göstermiştir. Aynı şekilde Atakum’da İshak Taşçı’nın aday yapılmamasının en önemli faktörlerinden biri de Fuat Köktaş’tır. Zira ilk günden beri İshak Taşçı’nın aday olamayacağını veya olmaması gerektiğini açık ve net söylemiş. Ben de İshak Taşçı’nın Ankara’daki Rize lobisinin arkasında olduğunu bildiğimden kesin aday olur gözüyle bakmıştım. İshak Taşçı’nın aday olamamasından ötürü üzüldüm. Zira İshak Taşçı’nın merhum Babası İsmail abi ta seksenli yılların başından itibaren tanıdığım, sevdiğim bir arkadaşım, ağabeyimdi. O yüzden İshak Taşçı’nın aday olamaması beni üzmüştür.

 

 

 

Ancak Zihni Şahin’in, İbrahim Sandıkçı’nın, Erdoğan Tok’un aday olmalarından da memnun oldum. Nedenine gelince Erdoğan Tok da Milli Görüş davasından beri tanıdığım MGV, Refah Partisi, Fazilet Partisi çizgisinden gelip o minvalde düşünen bir arkadaş. Zihni Şahin ise Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmakta iken aday yapılmaması nedeniyle rencide olduğu için üzüldüğüm bir arkadaş olduğundan şimdi değerlendirilmesine sevindim. İbrahim Sandıkçı’ya gelince Canik ilçesinde en iyi görev yapacak bir arkadaş olduğuna inandığımdan sevindim. Zira Canik’te meclis üyeliği ve ticaret yapmış birisi olarak Belediyenin içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntıdan orayı ancak Sandıkçı çıkarabilir diye düşündüğümden Canik ilçesi adına sevindim. Bu arada Osman Genç’in İYİ Parti Canik adayı olacağını duydum. Bana göre fevkalade yanlış yapar. Zira AK Parti onu Mekke Caddesinde çay ocaklarında oturmaktan alıp üç dönem Belediye Başkanlığı yaptırdı ona. Bunun kadrini bilmeli. Yok, İYİ partiden aday olacaksa saygı duyarım. Ama ben olsam hiç sesimi çıkarmaz oturur beklerdim, zamanı gelince partisi onu değerlendirir.

 

 

Sevindiğim bir diğer olay yaklaşık altı yıldan beri ticaret yaptığım Lâdik İlçesinde Belediye Başkanının değişmesidir. Mevcut Başkan ilk seçildiğinde ziyaretine gittiğinde bana ‘’Ladik ilçesinin yüz yıldan beri nüfusu on yedi bin, kimse taş üzerine taş koymamış” demişti. Aradan geçen beş yıllık süreçte Lâdik ilçesinin nüfusu yerinde saydığı gibi, İlçeye bir tek yatırım getirememiştir. Bırakın İlçeye yatırım getirmeyi yatırım yapanları uzaklaştırmak için elinden gelen her şeyi yapmıştır. Benim orada bulunan işyerlerine lazım olan makina parkına ödediğim kira bedellerini millete gösterip “Bakın Adnan Bahadır gibi güçlü bir insandan bile makina kirası aldım” deyip hava atacak kadar işi ileriye getirmiş bir arkadaş. Seçildiğinde bir kez ziyaretine gidip hayırlı olsun demiştim aradan geçen beş yıllık süreçte Belediyenin kapısını dahi açmadım. Ankara’da, İstanbul’da bulunan Samsunlu iş adamlarından tutun da ilçede yapılan pek çok toplantıda bizim yaptığımız yatırımların ve bizim aleyhimizde konuşmayı icraat zanneden bu arkadaşımızın aday olmamasına Lâdik ilçesi adına sevinmedim desem yalan söylemiş olurum. Bir Belediye Başkanı ilçesine yatırım getirmek için iş adamlarıyla iyi geçinmesi gerekirken bu arkadaşımız ilçesine gelen yatırımların gitmesi için elinden gelen her şeyi yaptı.

 

 

Diğer ilçelerde yeni aday olan arkadaşlar da güzel insanlar Çarşamba’da Halit Doğan Terme’de Ali Kılıç, Ayvacık’ta Halil Kalaycı, Havza’da Sebahattin Bey, Lâdik’te Nurhan Hanım gayet isabetli isimler. Cumhur ittifakının adayları da isabetli olduğu kanaatindeyim. Şimdi İYİ partinin ve CHP’nin adaylarını da görerek seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmeyi yapmak üzere bekliyoruz. Ancak aldığım bilgilere göre Erhan Usta İYİ partiden Büyükşehir adayı olacak. Alt belediyelerdeki adayları da gördükten sonra o konudaki değerlendirmelerimi de yapacağım. Bugünlük de bu kadar, kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR