Kemal İlyas Sağır

Kemal İlyas Sağır

Tribünde galip sahada mağlup...

Karadeniz takımları arasında sonucu ve tribün hareketliliği açısından en çok konuşulan Karadeniz derbisi Samsunspor Trabzonspor derbisidir. Süper Lig’de 12 yıl aradan sonra iki takım bu akşam karşı karşıya geldi. En son iki takım Süper lig düzeyinde 15 Ocak 2012 tarihinde Trabzonspor’un eski stadyumu Hüseyin Avni Aker’de karşı karşıya gelmişti. Rakibimizin 4-0 luk galibiyeti ile maç son bulmuştu.

Takımımızda Afrika Uluslar Kupası nedeniyle milli takımlarının kadrosunda bulunan Nanu, Schindler ve Olivier Ntcham, eşinin hastalığı nedeniyle şehirden ve takımdan ayrılan Mickael Tırpan ile sezonu sakatlığı nedeni ile erken kapatan Gaetan Laura’dan eksik olan kadro ile Trabzonspor deplasmanına takımımız gitti..

Seyircimiz 20 Ocak 1989 yılında yaşanan trafik kazasında vefat eden futbol şehitlerinin hatırasına siyah giyinerek deplasman tribünündeki yerini aldı. Maça çok ilgi göstermeyen Trabzonspor seyircisi evinde Samsunspor seyircisinin tribün şovunu seyretmek zorunda kaldı. Bu sene takımının peşini hiç bırakmayan ve oldukça organize olarak deplasman ve evindeki maçlarda güzel görüntüler veren Samsunspor taraftarı Anadolu takımları arasında mutlaka bu desteklerinden dolayı ödülle onure edilmelidir.

Maça gelince iki duran top organizasyonuna hiç müdahale edemeyince kalemizde iki golü gördük. Kalecimiz Okan iki gol yemesine rağmen bence farkın daha da açılmasını önleyecek kritik kurtarışlar yaptı.

Sahadaki kadromuzun etkisi, yetkisi, nefesi, kalitesi ancak bu kadara yetiyor. Aslında maç istatistiklerini dikkatli incelersek bir çok istatistik değerde Trabzonspor’dan daha iyiydik. İşimiz kolay değil kadro derinliğimiz yok. En büyük sorun son vuruşta yaşadığımız sıkıntıları bir türlü gideremedik.

Zorlu haftalar kucağımızda ve gitmeyecek gibi duruyor. Bu zehirli sıkıntılı haftalardan kurtulmak için teknik heyet marifetini ortaya koymalı. Gisdol 62. Dakikada üç oyuncu birden aynı anda değişikliğe gitmesi, değişikliklerin dakikalarını öne çekmesi oyunu hızlı okumaya geçtiğini düşündürüyor artık bana, bence olumlu müdahalelerdi.

Artık yapılan her hamlenin puan ve puanlar getirmesi gereken haftalara girdik.

Kalın Sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal İlyas Sağır Arşivi
SON YAZILAR