Kemal İlyas Sağır

Kemal İlyas Sağır

Süper Kupa Samsun'da oynatılmalıdır

Türkiye Futbol Federasyonunun almış olduğu saçma bir kararla Fenerbahçe ve Galatasaray Süper kupa final maçı Suudi Arabistan’ın Riyad şehrinde oynanacaktı.

Her iki takım da Türkiye’nin kurucu değeri, onuru olan Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK siluetli ısınma formaları ile sahaya çıkmalarına, Fenerbahçe’nin ‘’Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’’ Galatasaray’ın ‘’Ne Mutlu Türküm Diyene’’ sahaya çıkış pankartlarını kabul etmemeleri üzerine iki kulüp başkanı sahaya çıkmayı red etti. Suudi yetkililerinin 5 dakikalık kendi ulusal marşlarını çalmak istemeleri, ANCAK bizim İstiklal marşımızın çalınmak istememesi ahlaksızlığına karşı gösterdikleri duruş ve kulüp yetkililerinin verdikleri cevaplar muhteşemdi. Sayın Aziz YILDIRIM’ın Fenerbahçe kulübü başkanlığı döneminde şahsen de tanışma fırsatım olan Fenerbahçe başkanı Sayın Ali KOÇ’a ve Galatasaray kulübü başkanı Sayın Dursun ÖZBEK’e teşekkür ediyorum. Stadyum bile gitmeye gerek görmeden otelden toplanarak şehri terk etmek istemeleri asil bir davranıştır.

Cumhuriyetin 100. Yılına yakışacak bu süper davranış için her iki kulüp dönüşte mutlaka muhteşem karşılanacaktır. Bunu fazlası ile hak ettiler.

Bu organizasyonu elini yüzünü bulaştıran Türkiye Futbol Federasyonu mutlaka tüm yönetimi ile istifa etmelidirler. Zaten Suudi Arabistan planlanması çok yanlışken, doğru düzgün bir maç aksiyonunu gerçekleştiremeyen, sorunları öngöremeyen herkes TFF’den elini ayağını çekmelidirler.

Bu zamana kadar kavgalı, tartışmalı, iyi geçinemeyen gibi gösterilse de her iki güzide kulübümüz aramız zaman zaman bozuk olabilir ama KANIMIZ BOZUK değil cevabını tüm dünyaya deklare ettiler.

Şimdi bu final maçı dostluk maçı olarak Türkiye Cumhuriyetinin kurtuluş ateşinin yakıldığı Samsun’da 19 Mayıs 2024 Pazar günü saat 19:19 da oynatılması için herkes elinden geleni yapmalıdır.

Kalın Sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal İlyas Sağır Arşivi
SON YAZILAR