SUAT'IN DA ARKASINDAYIM

Uzun bir aradan sonra Suat Kılıç piyasaya çıktı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski milletvekilleriyle yaptığı görüşmeyi sanki kendisiyle özel bir görüşme yapılmış gibi facebookundan yayınlayıp kamuoyuna artık reisten vize aldım siyasete dönebilirim havasını yaratıp Samsun’a geldi. Samsun’da validen belediye başkanlarına, AK Parti il teşkilatlarına kadar her yeri gezdi. Gezdiği yerlerin fotoğraflarını da çekip aynı şekilde facebook sayfasından yayınlamakla kalmamış etrafındakilere de reisten izin aldım, önümüzdeki dönem siyasetteyim hazırlanın demiş. Kendisine yakın olan birkaç kişi bana, ‘Haberin var mı Suat Kılıç siyasete dönüyor, hem de büyükşehire hazırlanıyor, reisten de izin almış’ deyince hiç merak etmesin sonuna kadar arkasındayım dedim. Nasıl ki iki ademin arkasındaydım onun da aynı şekilde arkasındayım, her türlü desteğim onunla. Rahmetli Erbakan’ın dediği gibi bu şehir onun yaptıklarını unutmadı.

Diyeceksiniz ki iki âdemin arkasında oldun ama adamlar siyasette bir yerde yoklar. Efendimiz bir hadis-i şeriflerinde “Müslüman zalime de mazluma da yardım edendir” buyurmakta. Sahabe-i Kiram “Ya Resulallah müslümanın mazluma yardım etmesini anladık da zalime nasıl yardım eder” diye sorunca Efendimiz; “Zalimin zulmünü ortadan kaldırarak yardım eder” buyurmuşlardır. Biz iki ademin arkasında olurken de bu düsturu unutmadık… Her zaman söylediğim gibi bu şehirde iki kişi siyasette olmamalı. Birisi Suat Kılıç, diğeri de Adem Güney’dir. Bu iki kişinin siyasette olmamasının şehir için çok büyük bir nimet olduğunu unutmayın. Bu iki arkadaşı benim kadar kimse tanıyamaz. Onlarla beraber siyaset yaptım, onların hangi konularda ne kadar becerikli olduklarını benden iyi bilen olamaz. O nedenle bu iki arkadaşın sürekli arkasındayım. Her zaman onlara her türlü desteği vereceğimden kimsenin en ufak bir endişesi olmasın.

Mesela Suat Kılıç’ın Canik Başarı Üniversitesi yapılırken kimlerden nasıl ve ne kadar yardım topladığını, hangi FETÖ sanıklarının onunla ilgili nasıl ifadeler verdiklerini ve kayıtlara geçtiklerinden tutun da bakanlığı döneminde iş aldığı, görev verdiği, atamasını yapıp yükselttiği personelden kaç tanesinin şu anda görevden alındığına varıncaya dek tamamının bizde bilgileri mevcut. Bakanlığı döneminde biz dahil bürokratından iş adamına, siyasetçisinden esnafına kimlere neler yaptığını çok iyi bilmekteyiz. Siyasete girdiğinde bunların tamamını ona destek mahiyetinde yayınlayıp elimizden gelen her türlü desteği vereceğimizden en ufak bir şüphesi olmasın. Biz bu şehrin menfaati için bu güne dek çok bedeller ödedik, ödemeye de devam edeceğimizden kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın. Bu güne kadar bazı belgeleri yayınlamadıysak muhataplarının siyasi arenadan çekilmesi nedeniyle yayınlamadığımızı da kimse unutmasın, yoksa binlerce sayfalık dosyalar elimizde. Biz muhataplarımız düşmanlarımız olsa dahi hiçbir zaman düşene vurmadık, bu bizim karakterimize uymaz ama geçmişte yaptıklarını kimse bilmiyormuş gibi davranıp sokağa çıkanlarla ilgili de gereğini yapacağımdan kimsenin en ufak bir endişesi olmasın.

Biz o kadar bedel ödedik ki anlatamam. Telefonlarımızın dinlenmesinden tutun da ortam izlenmesine kadar her şeyimiz takip edildi. Konuştuğumuz, görüştüğümüz insanlara baskılar yapılıp etrafımız boşaltılmaya çalışıldı. Yaptığımız telefon konuşmalarının bir kısmı kes, kopyala, yapıştır yapılmak suretiyle aleyhimizde dosyalar oluşturuldu. Merhaba dediğimiz iş adamından bürokratına, siyasetçisinden esnafına etrafımızda kim varsa tamamını korkutarak bizi yalnızlaştırıp bitirmek için canhıraşane mücadeleler verenleri asla ve kata unutmamız söz konusu olamaz. Akrabaları çete bozuntularını gazetemize yollayıp bizi korkutmaya çalışanların o soytarılarını nasıl kovup peşlerine düştüğümüzü unutmadık. Biz Allah’ın Kuranda “ Ve men yağmel miskale zerretin hayren ve şerren yere” ayetini kendimize hayat düsturu olarak seçmiş insanlarız. Zerre kadar iyilik yapanın iyiliğini unutmadığımız gibi zerre kadar kötülük yapanların kötülüklerini de asla ve kata unutmamız söz konusu olamaz. Allah bir insana yardım ederse değil bir şehir, dünya ayağa kalksa o adama kimse bir şey yapamaz. Allah bir adamı zelil edecekse de değil bir şehir dünya yanında olsa kimse onu ayakta tutamaz, zelil olur. Sözlerime son verirken ademler gibi Suat’ın da arkasında olacağımı yaptığı güzel icraatları toplumla ve gerekli yerlerle paylaşarak her türlü desteği vereceğimi tekrar ederek sözlerime son veriyorum. Allah doğruların yardımcısı, şeytanların, fitne ve fesatların da bozguncusu olsun diyerek sözlerime son veriyorum. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR