Siyasete sıçrama katsayısı

Az zamanda çok yol almak, kısa sürede zirveye çıkmak öyle herkesin harcı değildir. Hele siyasette merhaleler daha uzundur ama örnek aldığınız kişi, takip ettiğiniz yol yani hocanız bu işlerde hızınızı ve ulaşacağınız noktayı belirler.
İşte Turan ÇAKIR"IN siyasete başlaması, bu gün geldiği nokta ve geleceğini mercek altına alırsak siyasette kullanılan sıçrama tahtasının evsafını herkesin anlayacağı düşüncesiyle; aşamaları kısaca biraz öyküleyelim. Sayın ÇAKIR, 1999 mahalli idareler seçimlerinde Fazilet Partisinden Kurupelit belediye başkan adayı oldu. Nasıl mı? İşte Turan ÇAKIR ile ilgili önemli püf noktaları. Turan ÇAKIR o dönem adaylık için partiye geldiğinde Fazilet Partisinin merkez ilçe başkanı kimdi biliyor musunuz? İşte önemli ayrıntı ve püf noktası burada. Evet, o dönem ilçe başkanı Sayın Erdoğan TOK "tu. Turan ÇAKIR siyasette nasıl bu kadar kısa sürede uzun mesafeler kat etti diyenlere ilk cevap. Adam işe baştan şanslı başlamış. Adeta maça bir sıfır galip başlamak gibi. Kılavuz sağlam oldumu gerisi sizin yeteneğinize kalmış. Demek ki kendisi de boş değilmiş. Bir de iyi takıp ederseniz fırsat buldukça hocasından ayrılmıyor. Aferin sana Sayın ÇAKIR kimseyi mahcup etmedin. Sessiz ve derinden işleri yürütüyorsun. Aynen hocan gibi maşallah. Allah ikinizi de kem gözlerden korusun. Turan ÇAKIR ile ilgili küçük bir örnek verelim. Bunu yeni yakaladım. Bakın Sayın ÇAKIR insanları ne güzel idare ediyor. Başkanı cep telefonundan aradınız. O an yanında sizden hoşlanmayan birileri var. Onlarla sohbet ediyor ne yapacak? Onların yanında sizle görüşürse olmayacak. Çünkü onlar da O"na lazım. Böyle bir ortamda en doğru seçenek nedir? Tabii ki bunu sizler nerden bileceksiniz. Siz de üstattan kurs almış olsaydınız elbet de bilirsiniz. Doğru seçenek telefona bakmamak. Yanınızdakilere de evden arıyorlar havası vermektir. Telefonu açıp soğuk bir üslupla görüşseniz karşı taraf bozulur size tavır alır. Güzel ve sıcak görüşseniz yanınızdakiler bozulur. Sıkıntılı bir durum. Peki, sonra telefonuna bakmadığınız şahsın gönlünü nasıl alacaksınız? Kolayı var efendim. Yanınızda kimse yokken arayıp, “yahu kardeşim ve ya… Çiğim beni aramışsın kusura bakma telefonu araçta unutmuşum hakkını helal et çok özür dilerim”. Diyerek gönlünüzü de almayı ihmal etmezsiniz. Yiyenlere tabiki afiyet olsun. Telefonu araçta unuttuysanız, yanınız da on tane koruma muhafız ordusu var biri getirir. Tabi bunlar hocadan görüp uygulanan bazı ince ayarlar.
Önemli olan insanların kalplerini kırmamaktır. Bunları hiç de beceremeyenler var. Siyaset kibar olmayı, gönül almayı gerektiriyor. Turan ÇAKIR tıpkı hocası gibi kibar ve beyefendi. Asla insan ilişkilerine bir şey diyemem. En azından bu zamana kadar böyle gördüm. Önümüzdeki yerel seçimde Atakum Belediye başkanlığına adayım diyor hayırlı olsun. Kendisine tavsiyem gündüz seçmenle olabilir ancak akşamları mutlaka Acem Tekkesine devam etsin. Daha hocasından alması gereken çok dersler daha var. Dersine iyi çalışırsa niçin aday olamasın, olur. İşte hocasını örnek alan sadık öğrenci klasiği…İSMAİL BALCI

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR