SIRA GELDİ, VEKİL ADAYLARINA…

                                                    SIRA GELDİ, VEKİL ADAYLARINA…

           AK Parti İl Kongresi iki aylık bir sürecin ardından dün yapıldı. İki ay önce süreç başladığında, il Başkanı olması muhtemel isimlerin başında Muharrem Güksel’in olduğunu, onun ardından Burhan Erçal ve Hakan Karaduman isimlerinin olacağını, Yılmaz Hocaoğlu’nun İl Başkanı olabilmesi için Ankara lobisinin yeterli olmayacağını yazmıştım. Gerçekten sonuç dediğim gibi oldu. Listenin oluş biçimine bakıldığında, Osman Genç’e yakın tek bir kişinin dahi listede olmadığını rahatlıkla görebilirsiniz. Hatta Vezir Hazretleri’nin listeye bir kaç has adamını soktuğunu da görmezlikten gelemeyiz. Bu tablo sonunda KERTEL kafalılardan da tek bir Allah kulunun listeye giremediğini görmüş olduk. Bu arkadaşlarımız tâ işin başından beri dediğim gibi, boşa kürek çektiler. Biraz olsun siyasetten anlayan birisini yanlarına almış olsalardı, en azından listede kendilerine yakın bir isim bulabilirlerdi. Ama acemice davranışları onları yok hükmüne koymuştur. Bilboard güzeli Osmanım da aynı durumda. Yanında olan arkadaşlarından tek bir tanesi dahi listeye giremediği gibi, kendi siyasi hayatı  da bu kongre sonrasında noktalanmış oldu. Siyaset uzun soluklu bir yoldur, herkes bu süreci yönetemez ama Kayınçom bu süreci iyi yönetti diyebiliriz. Ancak yakın bazı dostlarına da yanlış yaptığını yazmadan geçemeyeceğim. Zira yıllarca ona dostluk yapan İhsan Kaptanoğlu’nun kızını listenin asiline dahi yazmayıp, yedeklere yazması bana göre vefasızlıktır. Zira İhsan Kaptanoğlu, onu hiç bir dönem yalnız bırakmamış her zaman yanında yer almış bir aile dostu olmasına rağmen ona bu vefasızlığı yapması dikkatimden kaçmamıştır. Öte yandan, Has Parti’den gelen arkadaşlara yer verilmemiş olması da dikkat çekici bir durum. Belki bir kısmı Milletvekili adayı olacağız dediklerinden listeye girmemişlerdir ancak hangi şartlarda olursa olsun, Has Parti’li bir kaç tanınmış arkadaşın o listede olması gerekirdi. Örneğin, Adnan Öz bunlardan birisidir. Adnan Öz Vekil adayı değildir, onun bu listeye girmesi gayet doğal bir durum olması gerektiği kanaatindeyim ama yazılmamış.

      Şimdi diyeceksiniz ki, listeyi Kayınçon yapmadı, Muharrem Göksel yaptı. Buna başkaları inanırlar  ama ben asla inanmam. Çünkü siyasette neyin neden yapıldığını az çok bilirim. Bu listenin yüzde doksanı, Kayınçomun  eseridir. Kayınçom öncelikli olarak Vezir Hazretleri’ne olan vefa borcunu ödemek adına onun verdiği isimleri değerlendirmiş, Vekillikte de onun desteğini alabilmek adına böyle bir tercihte bulunduğu kanaatindeyim. Listenin tamamına bakıldığında kötü bir liste denemez, zira düzgün insanlar var listede. Ama olmaması gereken bir kaç isim de var. Yeni il Başkanını bir konuda buradan uyarmak istiyorum. İl Yönetim Kurulu Üyelerine Kamu Kurumları ile ilgili görev verirken, çok dikkatli olması lazım. Bazı isimleri bu konuda ya devre dışı bırakmalı veya pasif Kurumlara vermelidir. Örneğin, geçtiğimiz dönem DSİ  gibi büyük bir Kuruma Siyasi Sorumlu olarak verdiği İl Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşın, oradaki insanlara ne çektirdiğini çok iyi biliyorum. Hatta giden Bölge Müdürü’nün ondan neler çektiğini, onun yüzünden Bölge Müdürlüğü’nden alınması için Genel Müdürlüğe dilekçe verdiğini ve bu nedenle kendi isteği ile görevden ayrıldığını bizatihi biliyorum. O dönemde sesimi çok çıkarmadım ama buradan açık ve net söylüyorum. Aynı kişiyi aynı yere verirse işte o zaman seyredin gümbürtüyü!

     Kongreyle ilgili bu kadar detaydan sonra, gelelim önümüzdeki Salı akşamına kadar Devlet Nemuru olan ve Siyasi Partilerdeki Milletvekili adaylığı nedeniyle istifa edeceklere ve AK Parti’deki karşılıklarına. Malumunuz AK Parti Genel Merkezi Belediye Başkanları’nın ve Meclis Üyeleri’nin istifasının önünü kesen bir genelge yayınladı. İl Kongresi’nde, Vekil adayı olmayı düşünenler de listelere girmediler. Ancak Kamu görevlisi olup da istifa edecek çok sayıda insan olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu anlamda acizane bizim de bazı öngörülerimiz ve aldığımız bilgiler var. Nedir bu bilgiler derseniz, zamanı geldikçe siz değerli okurlarımızla paylaşacağız. Ancak şunu açık ve net söylemekte yarar görüyorum. Listeleri yapacak olan Genel Başkan değil, Liderdir. Liderin kim olduğunu da hepimiz biliyoruz. Aldığım bilgilere göre listelerin yüzde yetmişi Liderin cebinde hazır. Kalan yüzde otuzunu, Genel Başkan belirleyecek. Samsun’a gelince listenin ilk dördü belli. Kalan iki isim için yarışılacak. Kim bu ilk dört derseniz, henüz çok erken olduğundan onu da izin verin biraz zaman geçince yazayım. Bu kadar erken yazarsam heyecan kalmaz. Kayınçoma gelince, beş veya altı için mücadele edecek. Olur mu olmaz mı, o konuda şu anda bir şey söylemek mümkün değil. Zira bu süreçte AK Parti Genel Merkezi’ne gidecek olan dosyalar var. Hatta Yukarıdan hakkında dosya istenilen isimler var. Bu isimlerle ilgili gidecek dosyalar, Kayınçomun da akıbetini belirleyeceğini söylemekte yarar var. Siyasetten uzak olsak da, bizim de kendimize göre belli yerlerde adamlarımız var. Bu güne kadar bize verdikleri istihbaratlarda hiç yanılmadılar, o nedenledir ki burada ilk dört belli. Alınacak vekil sayısı da 2011 seçimleriyle aynı olacağı kanaatindeyim. İşte bu nedenledir ki Kayınçom, beş veya  altıyı zorlayacak ama şu anda bu iki sıra ortada. Kim çalışıp becerirse girer. Önümüzdeki günlerde bu konuda söyleyeceklerim olacak ama şimdilik bana ayrılan yer bittiği için, sözlerime son vermek zorundayım. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR