SIRADAKİ GELSİN…

SIRADAKİ GELSİN…

 

Samsunspor’ un deplasmanda oynadığı Giresunspor maçını canlı izleme şansı buldum. Öncelikle deplasman seyahatlerimizde bizlere desteğini esirgemeyen Metro Turizme teşekkür ediyorum.

 

Samsunspor taraftarının kendisine ayrılan biletleri bir gün önceden bitirmişti.

 

Giresunspor taraftarının da maça ilgisi oldukça iyiydi. Nede olsa Samsunspor maçı.

İmkan buldukça yaklaşık 10 yıldan beri Samsunspor’ un deplasmanda oynadığı karşılaşmaları canlı takip etmeye çalıştım. Gittiğim bir çok yerde gördüm ki Samsunspor’ u izlemek için stada gelen taraftarlar var. Mazisi başarılarla dolu olan Sasmunspor her gittiği yerde sempati ile karşılanıyor.

 

İki Karadeniz takımı olan Samsunspor ve Giresunspor arasında ki maçlar her zaman dostça ama rekabet içinde oynanmıştır. Bu karşılaşma da  böyle oldu.

 

Hava ve saha şartlarının müsait olduğu karşılaşma öncesi ev sahibi Giresunspor 24 puanla 8. sırada yer alırken Samsunspor 23 puan ile 9. sırada bulunuyordu.

 

Hedeflerini belirleme açısından her iki takım için de büyük önem taşıyan bu karşılaşmaya Samsunspor 17. haftada deplasmanda oynadığı ve 2-1 kazandığı Denizlispor kadrosunda cezalı olduğu için forma giyemeyen Murat’ da kadroya dahil olarak başladı. Yani Murat’ ın yokluğunda forma şansı bulan Ali kadroda yoktu.

 

Her iki takımda oyuna kontrollü başlasa da ev sahibi ekip ilk otuz dakikada oyunda üstün olan taraftı.

 

Murat’ ın top ile birlikte çıkması ile ciddi şekilde ilk kez gelişen Samsunspor atağında ceza sahası içine yapılan ortaya Mbilla’nın  yarım volesi Giresunspor ağları ile buluştu ve soyunma odasına 1-0 üstünlükle gidildi.

 

İkinci yarıya da ev sahibi ekip iyi başladı. Samsunspor kalesine yaptıkları ataklardan birisinde top ceza sahası içinde Ahmet  Burak’ın eline çarptı. Bu çarpmaya hakem penaltı verdi.  Penaltıyı kullanan Ergün topu üstten dışarı atınca adeta takımının fişini çekti.

Kaçan bu penaltı maçın kırılma anıydı. 72. dakikada kaleci Eser’ in Mbilla’ ya tekme atması ise kopma anı oldu ve Samsunspor kazandığı penaltıyı Ofoedu ile gole çevirerek farkı ikiye çıkardı. Sahada 10 kişi kalan Giresunspor karşısında Samsunspor farka giderek maçı 4-0 kazandı.

 

Maçın zaman zaman gidip geldiği noktalarda şanslı olan Samsunspor çok önemli bir maç kazanarak üç puanı hanesine yazdırdı.

 

Ligde oynadığı son 10 maçta mağlup olmayan Giresunspor karşısında deplasman da alınan galibiyet için oyuncularımızı ve teknik ekibimizi kutluyorum.

 

Samsunspor Teknik Direktörü Erhan Altın doğru zamanda doğru oyuncu değişiklikleri yaptı.

 

Bu galibiyet ile her şey bitmiş değildir. Kazansan da kaybetsen de futbolda dün yoktur. Bu galibiyetlerin devamının gelmesi gerekir.

 

Yeni transferlerin ilk on birde görev alması ve takım ile uyum içinde olması önemli. Karoya yeni katılacak olan oyuncularında aynı katkıyı ve uyumu sağlaması durumunda Süper Lig hedefine ulaşılabilir.

 

Samsunspor aldığı bu galibiyet ile puanını 26’ya yükselterek sıralamada 7. oldu. Hafta içi kupada oynanacak olan Mersin İdmanyurdu maçından sonra hafta sonu Albimo Alanyaspor’u konuk edecek. Albimo Alanyaspor’ da 27 puan ile 5. sırada yer alıyor. Samsunspor bu maçı kazanması durumunda kendisine ilk altının içinde yer bulacak.

 

Samsunspor hedefine emin adımlarla ilerliyor. Eksikleri var ama kazanmasını da biliyor.

 

Karşılaşmanın hakemine gelince Giresunspor’ un kazanması için elinden geleni yaptı. Ama olmadı. Maç sonu basın toplantısında Giresunspor teknik direktörü Erkan Sözeri’ nin hakemleri kutlaması ilginçti.

 

Samsunspor taraftarı kendilerine ayrılan 600 kişilik yeri doldurarak aralıksız doksan dakika takımımızı desteklerken 55. dakikada koreografi yaparak farkını yine farkını gösterdi. Aynı desteğin içerde oynanacak karşılaşmalar da da verilmesi dileklerimle;

 

Hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Metin ATLI Arşivi
SON YAZILAR