SÜPER LİG HEDEFİNE BİR ADIM DAHA…

SÜPER LİG HEDEFİNE BİR ADIM DAHA…

Yönetimsel olarak sıkıntılı, saha sonuçları olarak çokta kötü sayılmayan bir ilk yarının ardından 27 Aralık’ da göreve gelen yeni yönetimin ellerini taşın altına koyma çabasıyla ile temiz bir sayfa açmayı umut eden Samsunspor’ da ligin 2. yarısı deplasman da oynanan Denizlispor karşılaşması ile başladı.

Antalya’ da yapılan kamptan çalışmalarından sonra oynanan Denizlispor karşılaşması 2-1 Samsunspor’ un galibiyeti ile sonuçlandı.

İlk yarının genelinde Kalede oynayan Furkan’ın yerine Soner, kart cezalısı olan Murat’ ın yerine Ali forma giyerken kamp döneminde yapılan yeni transferler Sezer ve Ofoedu ilk on birde görev aldılar.

Samsunspor karşılaşmanın ilk yarısında istediği oyunu sahaya yansıttı ve soyunma odasına 2-0 üstünlükle gitti. Ancak ikinci yarı başlarken rakibin yapmış olduğu oyuncu değişikliği hamlelerine cevap verilemeyince ya da genel olarak skoru koruma psikolojisine girerek bu devrenin büyük bölümünde baskı yemesine rağmen sahadan 2-1’ lik skorla galip ayrılmasını bildi.

Daha önceki yazımda da belirttiğim gibi Samsunspor’ un tecrübeli bir orta saha oyuncusuna ihtiyacı var. Takım oyundan düştüğü zaman ayakta kalacak, oyun sıkıştığı zaman oyuna yön verebilecek tecrübeli bir orta saha oyuncusuna ihtiyaç var.

Mevcut yönetimin Samsunspor’ un hedefleri, mali durumu ve takımın yapısına uyacak 2-3 oyuncuyu daha transfer edeceğini düşünüyorum.

Bu oyuncuların en az 2 tanesinin orta saha olmasını temenni ediyorum. Çünkü orta sahası güçlü olan takımlar sahada oyuna yön verendir.

Yapılan iki transferin ilk on birde görev alması ve başarılı olması transfer politikasının doğru olduğunu gösteriyor.

Ofoedeu ile Mbilla’ nın saha içince uyum içinde olmaları sevindiriciydi.

Sırada Çarşamba günü oynanacak olan Centone Karagümrük kupa maçı ve Pazar günü oynanacak olan Giresunspor lig maçı var.

Kupada iddiası olmayan Samsunspor’ un aklı fikri deplasman da oynanacak olan Giresunspor maçında olacak. Bu karşılaşma adeta 6 puanlık maç niteliği taşıyor. Giresunspor 24 puanda Samsunspor ise 23 puanda bulunuyor. Samsunspor’ un hedefleri doğrultusunda mutlak kazanması gereken bir karşılama. Galip gelmesi durumunda büyük avantaj sağlayacağı karşılaşmada herhangi bir şekilde alacağı diğer sonuçlar ise sıkıntı yaşatabilir.

Denizlispor maçı ile başlayan galibiyet serisinin devam edip Süper Lig hedefinin yakalanması dileklerimle;

Hoşça kalın.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Metin ATLI Arşivi
SON YAZILAR