SAMSUNSPOR KAZANMAYA ALIŞTI…

SAMSUNSPOR KAZANMAYA ALIŞTI…


Hedefi Süper Lig olan Samsunspor, PTT 1. Liginin 21. haftasında konuk ettiği lider Kayserispor’ u 2-0 gibi net bir skor ile mağlup ederek büyük sükse yaptı. PTT 1. Liginin ikinci yarısına deplasmanda Denizlispor’ u yenerek başlayan Samsunspor o hava ile Giresunspor, Alanyaspor’ u mağlup ettikten sonra kötü zeminde oynanan Boluspor maçında  berabere kaldıktan sonra galibiyet serisine lider Kayserispor’ u yenerek devam etti.Samsunspor’ un ilk on bir kadrosu yavaş yavaş oturmaya başladı. Bir iki kişi değişiklik olsa da genel olarak her hafta aynı kadro ile maça başlanıyor.

Kayserispor maçına Boluspor kadrosundan değişik olarak Eren’in yerine İvanov’a görev verilerek başlandı. Kayserispor’un eksikleri olmasına rağmen sahada mücadele eden oyunculara bakıldığı zaman hiç de hafife alınacak bir kadro değillerdi. Açık ara lider olan Kayserispor bunun verdiği rahatlıkla maça hızlı başlasa da Samsunspor kısa sürede oyunda dengeyi kurarak rakip kalede tehlikeler yarattı. Zaman zaman tehlikeli gelişen Kayserispor ataklarına kalecimiz Soner geçit vermedi. Samsunspor ise Erhan Hoca’nın dediği gibi dersine iyi çalışmıştı. Savunma güvenliğini ön planda tutarak hızlı oyuncuları ile rakip kalede tehlike yarattı.

Kanatları çok iyi kullanarak Ofoedu ve Taha’ nın attığı goller ile 3 puanın sahibi oldu. Samsunspor açısından bu galibiyet den alınan üç puan değerliydi ama lider karşısında alınmış olması daha da önemliydi. Sezonun ilk devresinde iç sahada maç kazanma da sıkıntı yaşayan Samsunspor’ un içerde üst üste ikinci maçını alması da gelecek açısından ümit veriyor. Devre arası yapılan transferlerin takıma katkı sağlaması bu başarının faktörleri arasında yer alıyor. İvanov’ un da kısa sürede gol atarak üzerindeki stresi atacağını ve ilk on birin değişmez oyuncusu olarak Samsunspor’ a büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Yapılan beş transferden dört tanesinin takıma katkı sağlarken bir tanesinin 18 kişilik kadroda yer almamasını da hayretler içinde izliyorum. Samsunspor’ un sokağa atılacak parası mı vardı da o oyuncu transfer edildi. Yoksa transferde ahbap çavuş ilişkisi mi var? İster istemez merak ediyor insan. İş günü olması, maçın açık kanaldan yayınlanıyor olması ve havanın soğuk olması nedeni ile bu karşılaşma da beklenen sayıda taraftar tribüne gelmedi. Ama gelenler de Samsunspor’ u doksan dakika destekledi ve güzel bir futbol izlediler.Sırada deplasmanda oynanacak olan Adanaspor maçı var. Samsunspor’ un mutlak kazanmak için gideceği bu karşılaşmanın da kayıpsız geçilmesi dileklerimle;Hoşça alın!
      

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Metin ATLI Arşivi
SON YAZILAR