ÇOŞTU BİR KERE SAMSUN!

ÇOŞTU BİR KERE SAMSUN!

PTT 1. Lig'in 21'inci haftasında Samsunspor lider Kayserispor'u kendi evinde konuk etti. Oyunu rüzgar  gibi başlaya Kırmızı Şimşekler güçlü rakibi karşısında sağlı sollu geliştirdikleri ataklarla Kayserispor defansını yıpratmasını bildi. Müsabakanın ilerleyen dakikaları içerisinde birçok gollük pozisyonu değerlendiremeyen Samsunspor 1, 2 ve 3'üncü bölgelerde hiç aksaklık vermeden görevlerini eksik yerine getirdiler. Samsunspor'un üst üste Kayserispor ceza alanına oyunu yıkması Kayseri defansına zor anlar yaşattı. Samsunspor  41'inci dakikaya gelindiğinde  Musa'nın şık ortasını ceza alanında müsait durumda olan Ofoedu meşin yuvarlağa muhteşem vurarak Samsunspor'u öne geçiren golü kaydetti.  Gol olduktan sonrada defansa yığılmayıp ataklarını sürdüren Kırmızı Şimşekler 2'inci golü bulabilmek adına baskısını artırarak hücumda çoğalmasını bildi. Kayserispor defansı ikinci gole izin vermeyince ilk yarı Samsunspor'un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.


İkinci yarı başlar başlamaz Samsunspor'da bir durgunluk yaşandı Kayserispor'da ise bir canlılık meydana geldi. Bunun neticesinde Samsunspor bu dakikalarda kalesinde tehlikeli Kayserispor ataklarını görmüş oldu. Başarılı  Samsunspor defansı Kayserispor'un bu tehlikeli ataklarını bloke ettiler. Samsunspor kalesinde formu yerinde bir Soner Şahin izledik. Kayserispor ataklarını başarı ile önleyen tecrübesi ve final maçları alışkanlığı olan Soner kalesinde adete devleşti. Samsunspor 2'inci yarıda ilk 15 dakikasında Kayserispor'a fazla baskı kuramadı. Bana göre futbolcuların çok koşması ve çalışması sanki bir yorgunluk gibi yansıdı sahaya. Bu dakikalarda Samsunspor gözde oyuncularında Galin Ivanov alkışlar eşliğinde oyundan alınarak yerini  Eren Tozlu'ya bıraktı.


İlerleyen dakikalarda Teknik Direktör Erhan Altın yerinde bir değişiklik yaparak orta sahayı sağlam tutmak adına oyundan kaptan Musa Aydın'ı alarak yerine Recep Niyaz oyuna dahil olmasında sonra Samsunspor'da ataklar sıklaştı. Bunu neticesi olarak Recep Niyaz'ın sol kanada gönderdiği topu Sezer yakalayarak muhteşem bir top keserek Taha Aydın yükseldi ve meşin yuvarlığı kalecinin sağından topu filelerle buluşturdu. Dakika 80'nde Samsunspor farkı 2'ye çıkardı. Kalan 10 dakika içerisinde oyunu tamamen kontrol altına alarak kendi aralarında paslaşarak zamanı iyi kullanmayı bildiler. Samsunspor aldı başını gidiyor. Bekle bizi süper lig kahramanın geliyor.

HERŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR