MERHABA PLAY-OFF…

MERHABA PLAY-OFF…

Ptt 1. Liginin 19. haftasında Alanyaspor’ u konuk eden Samsunspor geride kalan maçlarda olduğu gibi bu karşılaşmada da adeta final maçı oynadı.

Puanları birbirine yakın olan ve kazanan takımın kendisini ilk altı içinde bulacağı karşılaşmada Samsunspor golcüsü Mbilla’nın tek golüyle sezon başından beri ilk kez kendisini play off potasının içine attı.

Giresun’ ya yaşanan saha olayları nedeni ile Samsunspor’ a verilen 1 maç seyircisiz oynama cezası nedeni ile tribünler boştu. Futbolun güzelliklerinde en büyük etken olan taraftar maalesef bu maçta tribündeki yerini alamamıştı.

Herkes gibi bende yeni transferlerden İvanov ve Eren’ den bir tanesinin ilk on birde olmasını bekliyordum ama  Samsunspor’ un teknik patronu Erhan Altın bu karşılaşmaya da Giresunspor maçının deplasmanda farklı kazanan kadrosunu bozmadan başladı. Oyuncuları kaybetmeme adına doğru bir davranış olduğunu düşünüyorum. İkinci yarının ortalarında oyuna giren Eren ve İvanov izleyicilerden ve benden tam not aldı.

 

Samsunspor karşılaşmaya savunma güvenliğini ön planda başladı. Bana göre bunda 6’ sı lig ve 3’ ü de kupada olmak üzere toplam 9 maçtır iç sahada kazanamamasının oyuncular ve teknik heyet üzerinde baskı oluşturmuş olabileceğini düşünüyorum.

Oyuna ağırlığını koyup yakaladığı pozisyonları gole çeviremedikçe stres daha da arttı. Bundan dolayı beklenmedik hatalarda yapıldı ve rakibe pozisyon verildi. Aynı senaryo 75. dakikada bulunan golden sonra skoru koruma adına da gerçekleşti. Daha önce ki iç saha maçlarında olduğu gibi takım çok geri yaslandı ve rakibe çok pozisyon verildi.  Maçın son anlarında ceza sahası içinde Ercan’ ın eline çarpan topa maçın hakeminin penaltı çalmaması Samsunspor adına büyük bir şanstı.

 

Samsunspor bu galibiyet ile  beşinci sıraya yükselirken aynı zamanda da bu sezon ligde ilk kez üç maç üst üste kazanmış oldu.

 

Sırada deplasmanda oynanacak olan Boluspor maçı var. Boluspor’ da oynadığı son üç maçı kazanan bir takım.

 

Çekişmeli ve futbol adına güzel bir karşılaşma olacak.

 

Kazananın Samsunspor olması dileklerimle;

 

Hoşçakalın.

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Metin ATLI Arşivi
SON YAZILAR