SBK'nın işi zor olacak

Sezonun ilk maçında Galatasaray ile karşılaşacak  olan Samsun Basketbol Takımını zor maç beklemekte. Galatasaray bu sezon çok iyi takım kurdu. çünkü amaçlarında Avrupada da iş yapmak bu yüzden yaptıkları transferler kaliteli oyunculardan oluşuyor.
        Basketbol severler yeni oynanan Cumhurbaşkanlığı maçından seyretmişlerse Galatasaray'ın kısa oyuncularının kalitesini görmüşlerdir. Işıl, Tuğba, Seimane Augustus çok etkili oldular. Işıl: 10 sayı 4 ribaunt 3 asist, Tuğba: 10 sayı 2 ribaunt 2 asist, Augustus :23 sayı 4 ribaunt 4 asistle oynadılar. Eğer bunların etkinliğini kırabilirse SBK maça ortak olur ve uzunlarını devreye sokarak maçı kazanabilir diye düşünüyorum. çünkü SBK'nın alınan uzunlarını çok övdü teknik heyet. Ama Galatasaray'ın uzunları da yabana atılacak uzunlar değil. Uzunlardan söz açılmışken Yasemin Horasan 6 ribaunt 8 sayıyla oynadı. Toj-mu Williams Franklin 6 ribaunt 10 sayıyla oynadı. Marina Kres 7 ribaunt 8 sayı ile oynadılar.
       Pazar günü eğer Samsun Basketbol Kulübü, Galatasaray temposuna ayak uydurup ve kontrolü ele alırsa çok zevkli ve çekişmeli maç seyredeceğiz aksi taktirde benim izlediğim GS sazı alırsa ele hüsranla bitebilir ilk maç.
       Samsun Basketbol Takımı'nın teknik heyeti sonuçta Galatasaray'ı seyredip kendilerine göre önlemlerini almışlardır. Sonuçta onların işi bu oynatacakları oyun sistemini  savunmasını ve hücumunu ona göre ayarlamıştırlar.

Samsun halkına düşen ise pazar günü salonu doldurarak basketbol seyircisi gibi takıma destek vermesi gerekiyor. 40 dakika boyunca hiç susmadan Samsun seyircisine yakışacak şekilde takımlarını desteklemek ve ilerisi için şehrimize gelecek olan takımlara gözdağı vermek için de sınav olacak. Tüm Samsun halkını salona davet ediyorum.
  
Benim kendi fikrim SBK 1x1 savunmaları iyi yapar ve takım savunmasında kaymaları yardımları zamanında yaparsa değişken bölge savunmaları deneyip yapabilirse hücumda yüzdeli ve sabırlı hücum ederse  GS özelikle oyun kuruculara tam sağ top aldırmama savunma ve hücum setlerini yaptırmamak için baskı yapıyorlar  eğer bunu çözerseler maç çok zevkli olacağına eminim .kazanmak için yüzdeli hücum ve savunmada aksarı hatayla oynamamız gerekecektir.


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Yaşar Arşivi
SON YAZILAR