S.B.K. kazanmasını bildi

 İlk periyot karşılıklı sayılarla ve bol top kayıplarıyla geçti.
Çankaya üniversitesi dış sutlardan bulduğu sayılara 2'li oyunlarla pota altında genç Nihal'in sayılarıyla cevap vererek ilk periyot 16-16 biterken SBK'nın çok top kaybı yaptığı görüldü.
   
       Savunmayı oturtamayınca kolay şutlar bulan Çankaya oyundan kopmadı ve buna karşılık hızlı hücumlarla ve 2'li oyunlarla oyunda kalmasını bilip maçtan da kopmadı. Savunmada hastalık devam ediyor konuşmuyor takım ve kaymalar olmadığından karşı takıma kolay ribaund ve şut imkanı veriyor. ikinci periyot 34-35 biterken aklımızda kalan tek şey savunmadaki hatalar ve top kayıpları ve Nihal'in oyunu.
     Üçüncü periyoda 8-0'lık seriyle başlayan Çankaya üniversitesine İlkay'ın  isabetli dış şutlarıyla ve Nihan'ın pota altında çabukluğuyla attığı sayılarla cevap verip öne geçmesini bildi. Savunmayı sertleştirip ribauntta almaya başlayınca hızlı hücumlarla kolay sayı bularak periyotu 54-46 önde kapatmasını bildi.
     Dördüncü periyota da iyi başlayıp savunmada kolay toplar alıp hızlı hücumlarla bir anda 12 sayılık farkı buldu. Geri kalan sürede önde olmanın rahatlığıyla hücum gücüde artınca setlerle kolay sayılar bulunca maç kolay hal aldı. Karşı takımda şut sokamayınca geride kalmanın verdigi sitresle de acele hücumlar ve top kayıplarını fazlada yapınca maçı 63-56 kazanarak turnuvada da birinci oldu. Hayırlı olsun turnuvanın ilk kupası ama çok aksayan oyuncular var. Sorun yaratacak oyuncularda var takımda belli ediyor kendini. Turnuvanın ve takımın 3 maçlık ve gördüklerimle ilgili görüşlerimi hafta içi sizlerle paylaşıcam.
      Not:Beni sevindiren samsun hakemlerimizin bu takımı kabul etmeleri botaş ve kayseri maçlarının kazanılmasına büyük pay sahibi olmuştur.
      Maçın kazanılmasındaki en büyük pay Nihan'ın pota aldı ekstraları ve İlkay'ın dış şutları.

Turnuvanın ayıbı ise merhum duayen basketbolcularımız Kaya Cengiz ve Serdar Sağıroğlu'nun resimlerinin salonun hiçbir yerinde asılı olmayışı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hasan Yaşar Arşivi
SON YAZILAR