SBK'da düşüşmü başladı

Pazar günü oynanan BOTAŞ maçında ki izlenimlerim bende işler yolunda gitmediği görüşünü oluşturdu. İlk önce bençten başlamak istiyorum. Önceki maçlardaki gibi o enerjiyi elektiriği alamadım. Molalarda yedek oyuncular oradaki konuşulanları dinleyeceğine ve oynayan oyunculara moral vereceğine gözler tribünlerde kameralarda bu da bana ilginç geldi. Sadece oynayıncamı oradakileri dinleyeceksiniz ?


Maça gelince SBK bu konuma gelirken dedik ki takım savunmasını yardımlaşmayı iyi yapıyor. Ama bu maçta görüldü ki bire birde kolay geçildik. Yardımlarda zamanında gelmeyince 2 oyuncuyla ecel terleri döktürdüler. BOTAŞ ilk 2 periyodu güle oynaya bol hücum ribaundu ve savunma ribaundu yaparak kolay şutlar bularak hızlı hücumlar yaparak soyunma odasına önde girmesini bildi. BABBİTT ve WALKER iki oyuncu SBK'yı dağıttı. İlk yarının özeti. Tabi bu iki oyunculara bizim takımımızda şovlarına izin verdi ne bire bir savundular ne de yardım getirebildiler.


3. ve 4. periyot"ta savunmayı biraz sertleştirip hücumlarda büyük silahımız olan uzunlar sayılar bulunca oyuna ortak olmasını bildik. JULİE VE LARKİNS"İN çabalarına takım arkadaşları da uyunca ve seyircinin destegiyle ev sahibinin verdiği avantajla maçı kazanmasını bildik. Ama bu maça bakılıp dersler çıkarmaları gerekiyor teknik heyetin ve oyuncuların. Hafta sonu oynanacak Mersin maçı hem deplasmanda olması hem de bizim yukarıdaki rakiplerimizden biri. Bu hafta onlarda GS'yi yendiler ve onlarında moral motivasyonu üs safhada olacağından zor maç bekliyor SBK "yı.


Bir an önce başta takım kaptanının takım arkadaşlarını toplayıp onları motive etmesi ve o eski takımı geri getirmesi gerekiyor. istekli arzulu boğuşan ve topu ısıran takımı istiyoruz. Teknik heyete takımı bir an önce toparlayıp Mersin maçına hazırlaması gerekiyorlar onlarda en az benim kadar bu maçın ilerisi için anahtar maç olduğunu biliyorlar.
Teknik olarak takıldığım konularında sizle paylaşmak isterim. Neden BOBBİTT 3 periyotun yada 2 periyotta bencinizde 1 numara savunmasını iyi yapabilcek  oyuncunuz hem de döve döve Hanife varken kullanmadınız? İnanıyorum ve biliyorum ki hücumda da en az İlkay veya özlem kadar iş yapardı. Bu yüzden de Bobbitt şov yapa yapa 30 sayı attı. Bir adam daha var Gamze'nin yerinde Nihan kadroda olsa daha faydalı olacağına  iddia ediyorum.Benim fikrim Hanife, Cansu ve Nihan, İlkay, Gamze ve ileri giderek Özlem'den daha faydalı olurlar ve onlar bu takımın buraya gelmesinde çileler çeken oyuncuları ödülü kadroda tutmak değil bence onlara süre vermek oynatmak. Ama sanırım onlar idmanlarda bençte oturmaktan basketbolu özlemişlerdir.

Maçın sonunda istatistiğe baktığımızda 17 tane hücum ribauntu vermişizki bu ne kadar kötü  savunma yaptığımızın göstergesidir. Dış şutta ise 13/4 atmışız takım olarak ama Gülşah bakıyoruz 13/1 atmış bizim dış oyuncularımız kadar dış şut atmış ve Gülşah bu şutların 10'nu boş attı ya gününde olsaydı Gülşah düşünemiyorum.
Sonuçta kötu de oynarken maç kazanmakta güzel. Bu başarıda emeği geçen yönetimi, teknik heyeti ve oyuncuları tebrik ediyorum. FUTBOL MAÇINDAN SALONA KOŞAN SAMSUN SEYİRCİSİNİ SBK"NIN MAÇINI KAZANDIRDIğI İÇİNDE AYRIYETEN TEŞEKKÜR EDERİM.  İYİKİ VARSİNİZ...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Hasan Yaşar Arşivi
SON YAZILAR