SAMSUNSPOR KUPADA RAHAT TUR ATTI 3-0

Ziraat Türkiye Kupasında Yılport Samsunspor kendi sahasında  3.Lig ekiplerinden Muşspor ile karşı karşıya geldi.
Altınordu deplasmandan alınan şok mağlubiyet ve bu karşılaşmanın hafta içi oynanması nedeniyle Samsunspor’a gönül veren taraftarlar kupa maçına fazla ilgi göstermediler..
Ancak Samsunspor da teknik direktör Hüseyin Eroğul işini şansa bırakmayarak sahaya hem as hemde yedek isimlerle beraber karma bir kadro sürdü.
Oyuna hızlı başlayan Şimşekler 20. Dakikada Fofana’nın al da at dediği orta da Ahmet Sağat topu ağlara gönderdi ve takımın öne geçirdi.
Bu gol den sonra müsabakanın ilk yarısında konuk ekip Muşspor adam paylaşımın deme oyunu daraltma anlamında mükemmele yakın performans sergileyecek Samsunspor’a ikinci gol şansı tanımadı.
Müsabakanın ilk devresi nde takımın en formda isimlerinden  Moryke Fofana sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı ve ilk yarı Şimşeklerin 1-0’lık üstünlüğübile tamamlandı.
İkinci yarıda etkili başlayan Samsunspor rakip kalede farkı açmak ve rahat bir sonuçta kupada tur atlamak için pozisyonlara girdi .
78 ve 80. dakikada Ahmet Sağat’ın golleriyle skoru bir anda 3-0’a getiren Samsunspor oyun anlamında hem savunmada hem orta sahada hem de hücum hattında bu karşılaşmayı deyim yerindeyse beklenen ve istenilen seviyede tamamladı…
Özellikle Ahmet’in attığı üç golle beraber sahadaki istekli ve arzulu performansı camiada herkesi mutlu etti
Galibiyetin Ligi veya kupası yoktur . Sahadan galip ayrılmak ve istediğin oyun sergilemek her takıma olumlu fayda sağlar..
Samsunspor’da bunun faydasını umarım Boluspor maçı ile birlikte devam ettirir. Kupada tur atladık ancak Boluspor maçında kazanarak lig de yolumuza emin adımlarla devam etmeliyiz.
Lig uzun bir maraton bunu çok iyi biliyor ve  yaşıyoruz. Bazen deplasman maçlarında beklenmedik sonuçlar alınabilir.. Bunun telafisini iç sahada alacağımız seri galibiyetlerle telafi etmeliyiz.. 
HER ŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR