ADIM ADIM SAVAŞA

Ukrayna’nın Donbass bölgesinde hükümet güçleri ile Rus ayrılıkçılar arasında gerilim, karşılıklı suçlamalar ve yoğun patlamalar devam ederken, dünyayı diken üstünde tutacak iki açıklama üst üste geldi. Önce 20 Şubat’ta biteceği önceden belirtilen, Rusya-Belarus ortak tatbikatının “süresiz” uzatıldığı açıklandı.

Belarus Savunma Bakanı’nın, 30 bin Rus askerinin ülkede kalmaya devam edeceğini belirtmesi, yalnızca Ukrayna’da değil Baltık ülkelerinde de tedirginliği artırdı.

Açıklamada, “Birlik Devletleri” ile “Belarus ve Rusya devlet başkanları” vurgusu dikkatlerden kaçmadı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da gerginliğin had safhaya ulaştığı Donbass temas hattında olduğu gibi, “Her türlü kıvılcım, her türlü beklenmedik olay veya planlı küçük bir provokasyon geri dönülemez sonuçlara yol açabilir” ifadelerini kullandı.

Belarus’ta ortak tatbikatın süresiz uzatıldığının açıklanmasından sonra Kremlin’den de Batılı ülkelere tehdit gibi bir açıklama geldi. Kremlin, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edeceği iddialarını ‘provokasyon’ olarak tanımladı. Kremlin Sözcüsü Peskov, Donbass’taki gerilimin tavan yaptığı ve herhangi bir kıvılcım ya da provokasyonun geri dönülemez sonuçlara yol açabileceği uyarısında bulundu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mert Varıcı Arşivi
SON YAZILAR