SAMSUNSPOR İSTEDİĞİNİ ALDI AMA !!!!

  TFF 1.ligin 12. haftası, Samsunspor u üç puanla uğurladı. Puan tablosunda üst sıralardan kopmamak ve  futbolcularımızın özgüveni açısından bu galibiyet çok önemliydi. Samsunspor için değeri sadece üç puan değil, çok daha fazlası idi ama !!!
   Aslına bakarsanız üç puan dışında gözle görülür pek birşey de yoktu. İlk yarı iki takımında bu maçtan ne istediğini anlamak imkansızdı. Ali Kaan ın mükemmel vuruşu ile gelen gol dışında maçta hiçbir etki tepki istek yoktu. Maçın son dakikaları genelde yaptığımız geri yaslanma ile tamamlandı. Maçta tek gol olması, geri yaslanmayı çok riskli kılsada, üç puana ulaşma arzusu son dakikalarda sahayı adeta savaş alanına çevirdi. Daha doğrusu bizim ceza alanımızı. Defansımız iyi, topu Göztepe ye bırakalım demedik tabii ama bu eksi yönümüz çözülmesi gereken en büyük handikap. Zira Göztepe nin net pozisyonları var.
   Göztepe nin farklı Denizlispor galibiyeti extrem bir durumdu.  Göztepe iyi bir takım değil. En azından Samsunspor kadro kalitesinde değil. Taraftar olarak biz bu galibiyete çok sevinelim ama Pendik maçı sonrası çok rahat ve farklı geçeceğimizi düşündüğüm İzmir temsilcisi karşısında, sahamızdaki zoraki bir galibiyeti bence teknik ekip ve futbolcular (özellikle Laura) tekrar tekrar izlesin.
   Laura nın berbat performansı, Douglas ın oyundan alınmasını sorgulattı. Laura nun aldığı tüm topları öldürmesi, %100 pozisyonları cömertçe harcaması Göztepe nin son dakikaya kadar umudunu korumasını sağladı. Yunus Emre Çift maçın en iyisi, oyuna girdiği gibi jenerik golünü atan Kaan, Ali Ülgen ve Alim maçın diğer iyileriydi. Douglas ın istediği pasları alamaması, onuda oyunun vasatları arasına soktu. Sagat ın rakip defansı rahatsız eden etkili bir yönü var ama dört gözle gol beklediğimiz kralın gol bulamadığı sürece yıldızı parlamayacak gibi görünüyor. 
   Son sekiz maçın altısını kazanan süper kadrolu Eyüpspor un bu yarışı sonuna kadar götüreceğini artık tahmin etmek zor değil. Makasın açılmaması için Samsunspor olarak galibiyet serisi Tuzlaspor karşısında da devam etmeli, beraberlik dahi düşünülmemeli. Devre arasında takıma acil takviye şart oldu. Ayağında top tutabilen, gol pozisyonlarında etkili, pas trafiğini yönetebilecek, takıma beyin olacak iki yada üç futbolcu kesinlikle transfer edilmeli. Her maç son dakikalara korku içinde giriyoruz. Bu takım çok güzel işlere imza atacak kapasitede, yerinde üç transfer yeterli, maddi gücümüzde var. Bu sezon heba edilmemeli.
   Yılyak Samsunspor Basketbol takımımızıda başarılarından dolayı kutluyorum.
   Hoşçakalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Serdar Çelik Arşivi
SON YAZILAR