Psikolojik yeteneksizlik

Maçtan evvel Cuma günü resmi bahis şirketi İddaa, bu maçın oranlarını açıkladı. Konyaspor'un galibiyetine 1.05 veren şirket, Samsunspor'umuzun galibiyetine 1'e 12 oran biçmişti. -Andorra, San Marino gibi ülkelere İddaa'da verilen oranlar gibi- Tabi bu durum onur kırıcıydı ancak takımımıza Konya karşısında bizde pek güvenmiyorduk. Tek güvencemiz bu tip oranlı maçlarda Samsunspor'un geleneksel hale gelen İddaa'yı ters köşeye yatıran formuydu.
Maç öncesi elimize gelen kadrolara göre bu kadronun buradan çıkaracağı sonuç en fazla 0-0 olur diye düşünmüştüm. Çünkü orta sahada ileriye top taşıyacak ve top tutacak oyuncu eksikliğimiz vardı kağıt üzerinde. Maçın başlaması ile beraber Konya lider takım olma havasını arkasına alıp ilk 10 dakika tempo yapmaya çalıştı. Ancak takımımızın rakibini frenlemesi ve ardından bulduğu 1-2 pozisyon oyunuu dengeledi. İlk yarının orta diliminde Sefa ile orta sahayı toparlıyorduk, ona Turgay'ın dinamik oyunu da eklenince Konya'nın oyunu bozduk. Devrenin son dakikalarında yakaladığımız net pozisyonda İlhan'ın kötü pas tercihi soyunma odasına önde girmemize mani oldu.
İkinci yarının ilk 10 dakikalık diliminde bulduğumuz gol, Konya'yı şoka uğrattı. Paniğe kapılan Konya'ya bir tokat daha atıp gardını düşürmeliydik. Ancak her zaman olduğu gibi psikolojik olarak geri çekilme hissine kapıldık ve Konyaspor'a en sevdiği imkanı verdik. Konya takımı, ayağa paslarla güzel futbolla zirveye oturan bir takım değil ancak mükemmel taktik anlayışları var. Fizikli ileri uç elemanına şişirilen toplar ve onun indirdiği atakları sürükleyen hızlı bir yardımcı forvet. Duran topları penaltı gibi kullanan Kaue'ye pozisyon yaratmak için tehlikeli yerlerde, özellikle de kenar köşelerde faul almaya çalışan kanat oyuncuları. Yani kendilerine yetecek kadar oynayan, skora giden ve zirveye taşınan bir takım.
Biz de ne eksik biliyor musunuz, psikolojik yeteneksizlik hakim takımda. Dün izlediğimiz Konya seneye süper ligde olacak, büyük takım olduğu için yada iyi oynadığı için değil ; akıllı oynadıkları için. Sen iç sahada deli gibi bastır, kontradan yediğin pozisyonu çıkartama ; dış sahada kontradan öne geç , ikinci golü beceriksizlikle atama 10 dakika baskıyı kaldırama, peki nasıl maç kazanmayı planlıyorsun?
Dünkü maçta hakemde çok kötüydü, 2.golde bariz elle oynadı Konyalı oyuncu. Zaten bu ligde Konya,Rize ve İzmir takımlarının nasıl kollandığı ve neden kollandığı aşikar. Konyaspor'un elle attığı 3.gol bu sezon son dakikalarda, Kartal maçında da hakem tarafından kollanılmışlardı. Peki ya biz kaçırdıklarımızı atsak 2-0 buradan net skorla ayrılsak, kim konuşacaktı hakemi? Önce tedbirimizi alıp,sonra tevekkül etmeliydik.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR