Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

ÖZELLEŞTİRME HER DERDE DEVA MI?

ÖZELLEŞTİRME HER DERDE DEVA MI?

Şeker pancarı tarımı ve şeker sanayisi, sektörün sahip olduğu ileri bağlantı özelliği ve yarattığı katma değeri ile bugün Türkiye'de 10 milyon insanı doğrudan ve dolaylı olarak etkiliyor. Pancar tarımının önemini, sadece ekonomide yarattığı yüksek katma değere bağlamak büyük bir eksiklik olur.

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.'ye ait Portföy-C grubundaki Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba şeker fabrikalarının portföy grubu olarak bir bütün halinde satış yöntemi "Varlık Satışı" şeklinde uygulanmak suretiyle, pazarlık usulü ile özelleştirilmek üzere ihale edilmesinin ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Özelleştirme ilanına göre, Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba Şeker Fabrikaları'nın portföy grubu içinde 15 milyon dolar geçici teminat isteniyor ve başvurular için son tarih 11 Kasım 2011. Tekliflerin ABD Doları olarak alınacağı ve ihalenin ABD Doları üzerinden peşin esasına göre değerlendirileceği, ihale bedelinin peşin veya vadeli ödenebileceği, en fazla 60 ay taksit yapılabileceği kaydediliyor.

Sözünü ettiğimiz  Çarşamba ilçemizde 1989'da üretime geçen, sezonda 700, diğer dönemlerde 387 kişi istihdamı olan, 78 bin ton yıllık kapasitesiyle 70 anonim, 375 limited şirket, 35 kooperatif ve 594 şahıs firmasının yanında tek sanayi kuruluşu olan Çarşamba Şeker Fabrikası.Ekonomik anlamda bölgeye 35- 40 trilyon katma değer sağlarken, 8 Ekim 2007 tarihinde Türk Şeker'deki kamu hisselerinin tamamının özelleştirme programına alınmasıyla satışına karar verilen Çarşamba Şeker Fabrikası. Mevcut özelleştirme stratejisi ve yöntemi şeker fabrikalarının büyük çoğunluğunun kapanması sonucunu doğuracaktır ki, bu durumda dışa bağımlılık kaçınılmaz olacaktır.

Şeker-İş Sendikası Çarşamba Şube başkanı Sinan Töre, Şeker Fabrikasının satışının durudurlması için ikince kez Danıştay 13. Dairesinde dava açıldığını söylemiş. Haydi bakalım.

Günün Fotoğrafı

ERSOY ABİ TAMAM GİBİ

CHP'de bugün İl Başkanlığı hikayesi sona erebilir. Erebilir diyoruz çünkü; Sayın Ersoy Üstay başkanlık önerisine ilişkin kararını bugün Nihat Matkap'a bildirecek. Ersoy abi ile dün görüştük. Kararını sağlıklı  verebilmesi için bazı görüşmeler yapması gerektiğini söyledi. "Bunu yalnız başıma yürütemeyeceğim için görüşmeler yapmam da doğal değil mi?" dedi. Haklıydı söylediklerinde. Biz de bugün Ersoy abinin kararının hangi yönde olacağını  bekliyoruz. Şu kadarını söyleyebilmek mümkün; Ersoy abi başkan oluyor gibi..

Tansu Tekin'in Objektifi

GÜZEL SÖZ

'Gerçeği arayanlara inanın.
Bulanlardansa kuşku duyun.'
Andre Gide

HAYYAM'DAN

'Yanına kadar koştuktan sonra
Bir adım daha atamayacaksan eğer;
Oraya kadar sakın koşma.
Sana değil, bekleyene yazık olur.'

KUTLAMA!!!

Bir İtalyan, bir Fransız, bir Rus, bi de bizim Temel, tesadüfen karşılaşmışlar, başlamışlar muhabbete..
İtalyan, "Bizim ülkemizde şampiyon olan takım 2 gün 2 gece kutlama yapar" demiş.
Rus, "Bizim ülkemizde şampiyon olan takım 2 tanker votka içerek kutlama yapar" diye araya girmiş.
Fransız, "Bizim ülkemizde de şampiyon olan takım 400 güzel kızla şampiyonluk kutlar" diye böbürlenmiş.
Sıra Temel'e gelmiş..
"Dostlar, bizim orda şampiyon kim olursa olsun, kutlamasını Fenerbahçe yapar.."

KALEM SİZDE

Hişşşt! Sus ve dinle. Sarı snefoni başlıyor.Dün 23 Eylüldü. Kuzey kürede sarı; güney kürede rengarenk senfoninin başlangıç tarihi.Hiç şaşmadan ; gök gürültülü vurmalılarıyla ; lazer şimşekleri eşliğindeki sağanak su danslarıyla bütünleşerek başladı bile.Ağaçların saçlarına sarılar düştü.Şimdi tam da sarı senfoniyi dinleme zamanı. Ne duruyorsunuz? Haydi trene atlayarak ve doğanın kalbindden geçerek sarı senfoniyi tüm güzelliğiyle yüreğinizde hissedin.Hişşşşt! Sus ve dinle ; Sarı Senfoni başlıyor...!
(Teşekkürler Müjgan Kırca)
****

EMİR MARKET&RESTORANT
KATKILARIYLA

Bugünkü fotoğrafımız da Samsun'dan.Bu fotoğrafın neresi olduğunu sizden. İstediğimiz yalnızca bu. Ve siz bizi Saat 19:00'a kadar arıyorsunuz. Cevaplarınızı [email protected]; [email protected] ya da 420 04 28 nolu telefona bildiryorsunuz. Dünkü Fotoğraf Terme/Miliç idi. Hasan İşcan adlı okurumuz Terme/Miliç'i doğru bildi. Emir Balık Market balık ekmek kartı bizde...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR