Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Osman; Çetinkaya mı,Yumuşakkaya mı..! [1]

                  Osman; Çetinkaya mı,Yumuşakkaya mı..! [1]

                                                                                                                                                                                                                                                                                         Kayanın sertliği; Güneşi,soğuğu,yağmuru ve rüzgarı yiyince ortaya çıkar.Bunlarla karşılaşmadıktan sonra,kaya için çetinmi yoksa yumuşakmı kararını vermemek lazım.Yani kayanın sertliği ve yumuşaklığı, yaşadığı şartlara verdiği mukavemetle ortaya çıkar.İnsanlarda böyledir..! Yaşadıkları olaylara ve zorluklara karşı ayakta durabilmesi, onun özelliklerini ortaya çıkartır.Yaşam; Zorluklar ve kolaylıklar içinde bir sınavdır.

                Telefonuma gelen bir mesaj, bu haftaki yazıma başlık ve konu oldu.            Mesaj; ‘’Başbakanımız ve genel başkanımızın 5. olağan kongreye yönelik vermiş olduğu karara saygı göstermeliyiz.’’Mesaj Osman ÇETİNKAYA’dan. Genel merkezin verdiği karara saygı duymak..! Tabii karar senin Osman ÇETİNKAYA başkanım.Ama karar senin olduğu için, göstermeliyiz değil göstermeliyim olmalıydı.Bir önceki genel kurulda yaşananlar hala hafızalarda.Sevgili eski il başkanım,genel kurula kadar, genel merkezin tek adayı benim diye diye haykırıp durmadın mı.Kafamızı; Genel kurula kadar,‘’genel merkez ve tek de tek aday’’ hikayesi ile kendince doldurmadın mı.Genel merkezi arkama aldım havasının verdiği rahatlık ve rehavetle, birçok insanın doğru ve yapıcı önerisini dikkate almadın.Getirilen fikirlere ve önerilere, doğru olabilir mantığını ve saygısını gösterip,asla önem vermedin ve dikkate almadın.Öncede ben,sonrada ben, başkası yalan demedin mi..! Dedin..! Sonuç ortada..!

        KAYBETMEKTEN KORKMA.BİR ŞEYLERİ KAZANABİLMEN İÇİN BAZI ŞEYLERİ KAYBETMELİSİN VE UNUTMAKİ KAYBETTİĞİNDE DEĞİL,VAZGEÇTİĞİNDE YENİLİRSİN.           (Che GUEVARA)             

                 Geçen haftaki yazımın başlığı, ‘At gözlüğü takmak’tı. İşte,Genel merkezi arkasına aldığını zanneden Osman ÇETİNKAYA’da, at gözlüğünü takıp dolaştı. At gözlüğünü takınca da etrafını ve etrafındakileri göremeyip, genel merkezin gösterdiği ama genel merkezin arkasında durmadığı tek adaysın teranesine kapılıp gitti.Genel merkezin empozesi olan tek adaysın söylemiyle ve gazıyla;Güneşe,soğuğa,yağmura ve rüzgara maruz kalmadığı için Osman başkanın soyadındaki  ÇETİNKAYA’yı,gerçekten çetin zannetmiştim veya zannetmiştik..! Ama yanılmışım..! Yanılmışız..!

                  Ne oldu ? Fiziki şartlara maruz kalan ÇETİNKAYA,genel merkezin rüzgarını yedi,dik duramadı ve ufalanıp gitti.Tüm kaybeden siyasilerde olduğu gibi kaybeden Osman ÇETİNKAYA’nında sloganı ve tesellisi, mesajındaki gibi ‘Siyaset uzun soluklu bir yarıştır’ olmuştur.Yani züğürt tesellisi.Soluk alabilirsen veya soluk almana fırsat verirlerse,uzun soluklu bir yarışa girebilirsin.Yarışa girmek,ama nasıl..!

                  Geç onları geç Osman başkan..! Kayanın çetinini,sertini gördün mü.Tek başınada olsa,elinden tutan olmaz densede ve basın toplantısı için İl binasına alınmasada Ayvaz YILMAZ çıkıp, dimdik ve cesurca adayım dedi.Kaya gibi çetin ve dimdik.Hani Osman başkan senin ÇETİNKAYA’lığın,ufalıp gittin de,sen farkında bile değilsin..!

                   Her şey gönlünüzce olsun.

                   SEVGİLERİMLE..!                 BAŞKAN’dan/Nihat KAHVECİOĞLU 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR