Kemal İlyas Sağır

Kemal İlyas Sağır

On bir yıl bekledik bir dakika bekleyemedik

Üç bayramı bir arada yaşadığımız Pazar günü SAMSUNSPOR’umuzun on bir yıllık Süper Lig özlemine bir kala seyircilerin Ankara Keçiörengücü maçında sahaya girdiği anda aklıma 2011-2012 Sezonunda kümeye düştüğümüz Eski 19 Mayıs Stadyumundaki Sivasspor maçı aklıma geldi.

O Maç öncesi “Diriliş Finali”adı verilen Çiftlik caddesinden başlayan bir yürüyüş stadyuma kadar düzenlenmişti. Stadyum kareografilerine damga vuran seyircimiz “Cesaret Armanda Saklı” konseptli bir kareografi yapmıştı. 80. Dakikada yediğimiz golden sonra küme düşeceğimiz kesinleşmeye başlayınca tribünlerde başlayan olaylar koltukların yakılması, saha kenarlarına kırılan koltukların atılıp plastik çöplüğüne dönüşmesi gözlerimde canlandı.

Taraftarımız şunu düşünebilir. Ne olacak on bir yıllık hasret sona erdi. Bu kadar da olur canım diyenler olabilir. Olmamalıydı Turuncu gömlekli özel güvenlik görevlileri ve emniyet güçleri de burada daha dikkatli olmalıydı.

Herkes maçı seyretmemeliydi. Olan Samsunspor kulübüne ve stadın zeminin yeni yeni toparlanan ve dünyanın parasının harcandığı muhteşem çimlere oldu. Şimdi hep birlikte 6222 sayılı Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun kapsamında neler olacağına bakacağız.

Gelelim Maç öncesi ve sonrası güzel görüntülere, Şehir ve stadyum erken saatlerde maçın havasına girmişti. Konvoylarla maça gelenler, stadın etrafında ailece Pazar kıymalılarını getirip termosta çaylarla kahvaltı yapan aileler, gençler çoğunluktaydı. Özellikle TUYAP fuar merkezinin etrafında piknik sandalyeleri açılmış müzik sesleri son ses birbirine karışmış şekilde oynayanlar günü ölümsüzleştiren fotoğraflar ve videolar çekenler.

Özel arabasına ses sistemleri yükleyerek ortalığa ses bombası atılmış havası yayan araç sahipleri ile maç havasına girmek keyifliydi. Köfteciler maç saatinden memnun değillerdi. Ama hazırlıkları maç sonuna idi. Stad kapı girişleri hınca hınç kalabalıktı. Erkenden girenler kareografiler için uyarılara dikkat etmeleri konusunda sürekli uyarılıyorlardı.

Maç başlangıcında tüm tribünlerde müthiş bir hava özellikle maratonda kareografi mükemmel sahnelendi. Şehir tarafı kale arkası sarı dumanla, Diğer kale arkası kırmızı kaşkollerle katkı sunarken, Batı alt, Vip ve şeref tribünü konfetileri zamanından önce ve birbirlerinden farklı zamanlarda atınca planlanan görsel o bölüm için istenilen gibi olmadı.

Ancak müthiş bir hava stadyumda hakimdi. Herkes süperliği çok özlemişti. Tüm siyasi partilerden de hazır 33000 kişi buradayken katılım oldukça yüksekti. Bundan sonrası artık bu başarıda büyük pay sahibi Başkan Sayın Yüksel YILDIRIM’da olacak. Transferler transferler…..

Bu güzel günü bizlere yaşatan bu başarıda emeği geçen herkese TEŞEKKÜRLER…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Kemal İlyas Sağır Arşivi
SON YAZILAR