Kemal İlyas Sağır

Kemal İlyas Sağır

Oh be dünya varmış…

3 Eylül 2023 Pazar günü saat 19.15'te oynanırken yoğun yağmur yağışı nedeniyle oluşan elverişsiz saha şartları sebebiyle maçın hakemi tarafından 11. dakikada tatil edilen İstanbulspor Trendyol Süper Lig 4. hafta müsabakası kaldığı yerden devam etmek üzere bugün oynanmasına TFF karar vermişti. TFF statüleri gereği ertelenen bu maçtan sonra transfer edilen 6 oyuncumuz Landry Dimata, Carlo Holse, Ercan KARA, Flavien Tait, Muhammed GÜMÜŞKAYA, Mickael Tırpan sahadaki yerini alamadılar.

Erteleme maçı olduğu için seremonisiz direk kaldığı dakika ve topun en son bulunduğu noktadan hakem atışı ile oyuna başladık. Oyuna ilk on dakika özellikle sol kanadı Marc Bola’nın çok iyi kullanması neticesinde sürekli sol taraftan yüklenerek baskı kurmaya çalıştık. Sonuç alınamayan cılız ataklarla her beş dakikada bir bu nasıl süper lig maçı diye söylenmeye başlamışken İstanbulspor 41. dakikada öne geçti. Muammer Sarıkaya'nın defansın arkasına yaptığı ortaya altı pas içindeki Emir Kaan Gültekin, ayağının ucu ile dokundu, top ağlarla buluştu.

İlk yarı rakip takımın 1-0 üstünlüğü ile sonlanırken stadyumda taraftarımız karşısındaki takımın bu ligde misafir ve kadrolarının bizden daha kötü olduğunu çok net görüyordu. Maraton trübünlerindeki seyirciler Samsunsporlu futbolcuları soyunma odasına gitmeden çağırarak onlara ikinci yarı lazım olacak morali depolayarak uğurladılar.

Takımımız ilk gol pozisyonuna 65. dakikada Laura ile girdi. Bu kadar etkisiz bir İstanbulspor karşısında gol geleceğine herkes emindi. Ve beklenen gol 70. dakikada sağ çaprazdan Soner Aydoğdu’nun kullandığı serbest atışla geldi.

Seyirci beraberlik golünden sonra bu maçında Hatayspor maçı gibi mağlubiyetten galibiyete geri dönüş maçı olacağını kurgularken İstanbulspor teknik direktörü Hakan Yakın hakeme itirazdan kırmızı kart görerek tribüne gönderildi.

Artık üç puan adına ikinci golün gelmesi için seyircininde baskı kurması gerekiyordu. Her zamanki gibi Samsunspor seyircisi üstüne düşeni yaptı. 90. dakikada Samsunspor'un atağında Kubilay Köylü'nün ceza sahası içindeki Soner Aydoğdu'na müdahalesi sonrasında hakem Burak Şeker penaltı noktasını gösterdi. 90+3 dakikada penaltıyı Mouandilmadji kullandı.

Bu futbolcunun şutunda top kaleci Jensen'in ayağından oyun alanına geri döndü. Ceza sahası içinde topla buluşan Nanu'nun ortasında Bennasser, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Stadyum Cumartesi Hatayspor maçında yaşadıklarını aynen yaşamaya başladı ve üç puanı artık lig sonunculuğunu kimseye kaptırmayacağı aşağı yukarı belli olan İstanbulspor karşısında almanın keyfini yaşadı.

Samsunspor’un bu kadar etkisiz bir takım karşısında oyunu çok geç çözmesi, bir türlü istenilen baskıyı sürekli kuramaması, gol ayaklarının çok işlevsel olmaması haftalar ilerledikçe bizi düşündürüyor. Ben bu takımın düşmeyeceğine inananlardanım. Ara transfare kadar kopmadan devam edersek bu sene ligde kalırız. Fofana çok arandı.

Gecenin beni en çok üzen olayı takımımız 2-1 öndeyken yedek kulübemiz önünde rakip takımın kazandığı taç atışı esnasında kenardaki 2 numaralı top toplayıcı çocuğun maçın heyecanı ile hızlı hareket ederek topu İstanbulsporlu futbolcuya vermesine sinirlenen teknik direktörümüz Markus Gisdol’un top toplayıcı çocuğa oldukça sert bağırarak eli ve vücudu ile hararetli bir şekilde bağırması çok gereksiz ve yersizdi. Ama bir o kadar da güzel olan yardımcı antrenörlerden bir tanesinin aynı çocuğu alnından öperek sarılıp teselli etmesi de çok güzel bir pansuman oldu.

Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal İlyas Sağır Arşivi
SON YAZILAR