Oda Başkanları ile keyifli kahvaltı

Dün sabah meslek odaları başkanları ve birlik başkanını gazetemizde sabah kahvaltısında konuk ettik, keyifli bir kahvaltı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim, çoğu oda başkanı eski dostlar, yeni tanıştıklarımız da kaliteli ve hoş insanlar.


Esnaf odaları başkanlığına seçilen Sayın Metin Genççakır daha önce tanımadığım bir arkadaşımız, karakter olarak bana benzeyen,erken kızıp, erken sinirinden vazgeçen, kalbi pırıl, pırıl bir arkadaş. Yönetim içerisinden seçildiği için çok rahat hareket edememenin sıkıntısını yaşıyor, kongre ile geldiği zaman daha radikal kararlar alabileceğine inanıyorum.
Eski dostlarımdan Tevfik Sönmez Ağabeyim, Uğur Tüfekçi, İsmail Mutlu, Nazmi Kaçak, Ali Yiğit, Hasan Aslan, Ahmet Akbaş ve İsmail balcı kardeşlerim her zamanki gibi şen, şakrak ve güzel insanlar, yeni tanıdığım arkadaşlardan Tamirciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Şençehre Ağabeyi çok sevdim, tam bir kültür hazinesi, geçmişten günümüze her şeyi görmüş, yaşamış, neyin ne olduğunu çok iyi bilen bir çınar. Esnafın durumu ortada olduğundan konulara fazlaca girmek istemedim, zira bir dokunsan bin ah dinliyorsun.


Dünyada yaşanan küresel kriz ülkemizdeki etkisini ağır, ağır hissettirmeye başladığı bu günlerde, sektör olarak en çok etkilenen sektör; Basın sektörü olduğunu söylersek abartmış olmayız. Zira bir yıl önce 650 dolar olan gazete kâğıdının tonu döviz cinsinden 1000 dolara çıkması yetmedi, birde dövizdeki aşırı yükselme aylık gazete giderine %60 civarında ek gelir getirdiği yetmezmiş gibi, matbaada kullanılan kalıp, film, boya gibi malzemelerin Uzakdoğu ülkelerinden ithaline de kota getirilince iç piyasadaki bu malzemeler  % 80 'lere varan, hatta spot piyasadan peşin paraya aldığımız malzemelere %100'lere varan fiyat artışları gelmesi bizleri hayli yordu.İnşaat sektörü, otomotiv sektörü gibi ekonominin lokomotif sektörlerindeki hacimsel daralma da bu saydıklarımıza eklenince, alışverişteki daralmayı da haliyle beraberinde getirmiş oldu.


Bir de fırsatçılık yapan işin samimiyetini kaçırmış esnaflarımız var. Bunlar alacak, verecek ilişkilerinde gevşek olmalarının yanında, bir de piyasadaki olumsuz şartları fırsat bilip, alacak, borç ilişkilerini sağlıksız yürütme çabaları eklenince çık çıkabilirsen işin içerisinden.


İşte bu ahvalde bulunan şehrimizdeki esnafın, çilekeş ve de fedakâr başkanları ile dün sabah zevkli ve de seviyeli bir kahvaltı yapma imkânına sahip olduğumdan mutlu oldum. Mutfağımızdaki sandalyelerin tamamının dolması ve katılımın böyle yüksek olması bizleri hayli memnun etmiştir. Katılan arkadaşlarımıza tekrar teşekkür eder, siz değerli okurlarımıza mutlu günler dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR