Biri yalan söylüyor

Haksız rekabet demokrasi ayıbıdır.
Seçimlere nasıl bir süreçte girildiğini anlamak için yapay gündemlere  itibar etmemek gerekir.
Bu bağlamda birkaç gündür haber kanallarında  iki önemli “Olay”ı okurların dikkatine  sunmak istiyorum.
Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri ,Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma Fonu"ndan  yoksul vatandaşlara ,hatta “doğalgazlı konutta oturan” fakir vatandaşlara  “seçim rüşveti “ kömür dağıtıldığı ; dağıtımın  ilçe belediyelerince  kiralanan araçlarla yapıldığına  şahit olunmaktadır.
Sayın Başbakan"ın  dağıtıma “Valilerin kamyon üzerinde nezaret  edilmesi “ talimatına uyulup uyulmadığı bilinmez ama, kömürlerin Başbakan tarafından gönderildiği,evlere AKP  tarafından gönderildiği yalanı röportajlardan anlaşılmaktadır.
Bu kasıtlı bilgilendirme kirli siyasetin tabii sonucudur.
Hatırlanırsa ,birkaç gün önce, AKP yetkililerince Yerel seçimlerde “bir milyon Partilinin” sandık kurullarında görevlendirileceği   kamuoyuna açıklanmıştı. Umarız, söz konusu  dağıtımlarda ,  kimlik tespitinde ,adres  belirlenmesinde bu görevlendirmeler yararlı olmuştur(!).
Şimdi ,birileri bana : “Sosyal Belediyecilik “dersi vermeye kalkmasın. Kimse , fakir fukaranın kapısına konan birkaç torba kömür üzerinden ajitasyon yapmasın..Hele dağıtım zincirinin Ekonomik  Krizden doğan “ işsizliğe çare “olduğu martavalını yutturmasın.
Bu seçimde, önceki seçimler gibi sadaka ekonomisi argümanlarını kullanacak olması aşikardır.Seçim rüşvetinin sadece bu kadarla sınırlı olmadığı  bir başka gerçektir.Belediye Başkanlarının akıl almaz reklam ve tanıtım furyası boşuna değildir.
Dikkatinizi elbette çekmiştir. Samsun"un girişinden itibaren bilborglarda ,ana cadde güzergahlarında çoğu sanal yatırım projelerinin altı imzalı afişleri şahsi ve özel reklamların göstergesidir.
Olacak şey değil. Kişiler kurumların önüne geçmiştir.Asl olan devlet ve Kurumların kalıcılığı iken isimler fenomenleştirilmiştir.
Yine tespitlerime göre, son bir haftadır bazı yerel gazetelerde AKP"li Belediye Başkanların  tam sayfa  hatta ,on binlerce özel ekli gazetelerin ulak aracılığı ile dağıtıldığı ,bir ölçüde seçim propagandası yapıldığı bilinmektedir.
11.11.2008 tarihli İçişleri Bakanlığı"nın Samsun  MHP Milletvekili  Prof.Dr.Osman Çakır"ın  065000/28705 sayılı soru önergesine verdiği yazılı cevapta  çelişkili ve tutarsız ifadeler yer almaktadır.
Örnek İlkadım Belediyesi"nden  , 8 trilyon 240 milyar olarak 2004 yılında devraldığı borc ,bugün  21 trilyon ,yedi yüz yirmi beş milyara ulaşmış ,yani borc yaklaşık 3 kat artmıştır. Garabet ki ,“tanıtım ve reklam giderleri için harcama yapılmamış !.”.
Denebilir ki ,bu harcamalar birileri tarafından ,hayra binaen yapılmış olsun .Samsunluk bilinciyle özellikle “İlkadım" da oturanların ”güzel hatırı için  yapılmış olsun. Sayın TOK TV programında bu görüşü savunmuştu.Umarsız ve çıkarsız bir yardım.İyi de parayı verenler Gazete ilanlarında ,çarşaf çarşaf yayınlanan  resimleri ,festivallere davet edilen sanatçıları  gördükten sonra paraların nereye harcandığına şaşmıyorlar mı? Savunmanın  inandırıcılığı zayıf bir ihtimal.Sayın Başkan ,Bakan imzası ile gönderilen resmi bir evrakın  doğruluğunu tartışmaya açıyor.Borcu toplanacak emlak vergisi ile kapatma gayretinde olması hayrete mucip bir savunmadır.
Özetle AKP"li Belediyelerin  hesaplarında “tutarsızlıklar ve güvensizlikler” vardır. İncelenmesi ve gerçek bilgiye ulaşılması şu aşamada imkansızdır.Ancak ,”İğneci “mahlasıyla şiirler yazan ,dostum İsmail Özcan"ın  bir beyti ile sözlerimi noktalamak istiyorum :
                          “Zannetmeyin bu çeşme daima böyle akar.”
                          “Sizi hesaba çeken bir “Molla Kasım” çıkar.” Hasan Anayol

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR