NECASET KUNUBALARINA KOLANYA

    Kunuba sadece Karadeniz Bölgesinde kullanılan bir terim olup sivrisinekten daha küçük bir sinek olup, insana konduğunda insanı kaşındıran uçucu bir hayvandır, bu hayvanlar genellikle insan ve hayvan dışkılarından beslenen hayvanlar olup, gübrenin bol olduğu bölgelerde olurlar. Birde bu hayvanlara benzeyen insan müsveddeleri var, bu insanlar genellikle insan pisliklerinden beslenirler, ailelerine, çoluk çocuklarına sahip olamazlar ama konuşmaya sıra geldiğinde adam gibi konuşmaktan da geri kalmazlar. Bugün sizlere bu tür insanların bazı özelliklerinden bahsetmek istiyorum. Ancak önce bu tür insanları biraz detaylı olarak sizlere tanıtmaya çalışacağım. Diyeceksiniz ki madem bunlar Necaset Kunubası konuşmaya gerek var mı, elbette yok ama Kunuba bir üflemeyle ölen bir hayvan olsa da insanları ısırdığında insanlar kaşınmak zorunda kalıyorlar ve sonunda vücuda kolonya türü bir şey sürünce rahatlıyorlar ya biz de bugün kolonyalık vazifemizi yerine getirmeye çalışacağız.

 

      Önce bu tür insanların bazı özelliklerinden bahsetmek istiyorum, zira ilk görünüşte tanınmaları mümkün olmadığından insanlara zarar verme imkânları kolaydır. O nedenle bazı özelliklerini anlatmakta yarar görüyorum. Bu Necaset Kunubalarında ahlak, insanlık, şeref ve namus adına en ufak bir özellik bulamazsınız, dolandırıcılıktan tutun da namussuzluğun her türlüsüne, hırsızlığın, arsızlığın ve insanları mağdur edecek organizasyonların her türlüsünü bunlarda bulabilirsiniz. Yaptıkları ticareti eşlerinin adına yapıp zavallı eşlerini piyasaya borçlandırıp, kendileri sahip çıkmayıp bazı Meslek Oda Başkanlarının eşlerine sahip çıkıp başka illerde onları çalıştırıp bu şerefsizlerin borçlarını ödemelerinden tutun da evli çoluk çocuklu bayanlarla düşüp kalkıp, zavallı kocalarını tehdit edip karılarını ellerinden alacak kadar alçakça davranan insanlardır bu Necaset Kunubaları.

 

    Kendilerini ilk tanıyan insanlara geçmişlerinin bozuk olduğunu ama fırsat verilmesi halinde tövbe edip düzeleceklerini anlatıp yardım talep ederler, karşılarındaki insanlar da bunlara inanıp Allah rızası için yardımcı olunca bu şerefsizler bu fırsatı tepe, tepe kullanıp günlerini gün etme yolunu tercih ederler. Ama gerçek yüzleri ortaya çıkıp iyi niyetli insanlar olayın farkına varınca kıçlarına tekmeyi yiyip giderler. Bu Necaset Kunubalarının dostları olmaz, iyilik gördükleri ne kadar insan varsa tamamının aleyhinde olmak onların en önemli özelliklerinden biridir, yemek yedikleri kaba dönüp pislemek onların karakterlerinin en bariz özelliğidir. Hayatlarının tamamını onu,  bunu dolandırmakla geçiren ve tüm geçim kaynakları sahtekârlıkla elde edilen para olan Necaset Kunubalarının suç dosyaları çok kabarık olduğundan mahkemelerden ve Emniyet Teşkilatından gelen tebliğleri almak istemediklerinden sabit ikamet adresleri de olmaz, doğdukları köyü adres olarak verirler, ama köyün muhtarına da bana tebligat gelirse sakın alma diye tembih edip gelen tebligatları almayacak kadar da sahtekârdırlar. O nedenle de çocuklarını okula yazdırma imkânı da olmaz, onlara bu konuda yardımcı olan şerefli insanlara da çamur atmaktan geriye kalmayacak kadar alçakça davranmaktan da geriye kalmazlar.

 

     Bunların en önemli özelliklerinden birisi de tehdit ve şantajla insanlardan para koparmak olduğundan sizin iyi niyetinizi kullanıp yanlış yapan insanlarla ilgili size bilgi getirirler, siz de yanlış olan işlere karşı durup düzelmesi için haber yapmak istediğinizde onlar anında karşı tarafı bulup onlardan para alma cihetine gidince siz olayın farkına varıp anında gereğini yaparsınız. Örnek vermek gerekirse bundan bir ay kadar önce bana şöyle bir bilgi geldi. Şehrimizde uzun zamandan beri yayın yapan bir radyonun Kiliseye çok yüksek bir paraya satıldığı. Bunu haber yapmam istenince bunu isteyebilecek insanların dertlerinin Kiliseye satılan radyo değil, Radyoyu satan adamı söğüşlemek olduğunu anlayınca onlara dedim ki şayet Müslümanlar Avrupa’da gidip İslam’ı anlatan radyolar, Televizyonlar kurabiliyorsa onlar da burada Dinlerini anlatan Radyo kurabilmeliler herkes işine baksın dedim. Bu kez aynı adamın bundan otuz beş yıl önce yaptığı başka bir yanlışın belgesini gönderdiler, aynı adamın üzerinde durma nedenleri adamın parasının olması, ama benim bu taraklarda bezim olmadığından hiç oralı olmam söz konusu olmadı. Adam düzgün bir adam mı derseniz ben kendi işyerimde adamın yüzüne denmesi gerekenleri zaten söylemişim, bunu toplumla paylaşmamım ne gibi kamusal yararı olacak, birilerinin cebine para girecek diye biz haber yapacak halimiz yok.

 

    Bu Necaset Kunubaları zaman zaman Devletin bazı organları da kullanıp atarlar ama topluma vermek istedikleri zarar kimin işine yararsa onlar da bunları kullanma cihetine gittikleri için önlerine kim gelirse ona çatıp karşı taraftan nemalanmaya çalışırlar. Siz siz olun bu Necaset Kunubalarından uzak durun, ya da yakınınızda olduklarında mutlaka elinizde kolonya türü mikrop öldürücüler olsun. Necaset Kunubalarına da tavsiyem akıllarını başlarına alsınlar, bizi onlar çok iyi tanırlar neler yapacağımızı da bilirler. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR