NE YAPTIN DOUGLAS!!!

 Tff 1.ligin 7.haftasında zorlu Bandırma deplasmanındaydık. İki takımında galibiyet istediği maçta puanlar eşit dağıtıldı. Belki Bandırmaspor un oynadığı oyunun karşılığı olabilir ama Samsunspor cephesinden bakıldığında sonucun hakkaniyetli olmadığı düşüncesindeyim. İki takımında hatalı pasları oyunun tadını arasıra kaçırsada, maçta tempo hiç düşmedi. Beraberlikle biten maçta gözler maalesef Fofana yı aradı. Laura nın çok düşük performansı, Douglas ın dağları taşları hedef alması, Harris in başladığını bitirememesi, Novikovas ın neredeyse amatör e bağlaması, Yusuf Emre nin yine istenilenden uzak olması, Yusuf ve Mücahit in zorunlu değişikliği, direkler, ofsayt, penaltı derken oyuna kurtarıcı olarak son dakikalarda dahil edilen Sagat ında çok uygun iki pozisyonda golü yapamaması, ekran başındaki binlerce taraftarı adeta çıldırttı. Bandırma deplasmanından farklı galibiyet beklenmediği halde, birçok pozisyonu ziyan edip farkı kaçıran taraf Samsunspor oldu.
   Fofana nın Samsunspor için önemi bu maç herkes tarafından hissedilmiştir. Ha keza Celil, yokluğu Samsunspor da iyice sıkıntıya dönüşmüş durumda. Novikovas ve Boldrin in Celil etkisi oluşturamadığı maalesef net bir şekilde görülmekte. Mücadelesini çok beğendiğim Kaan ın ortasaha yükünü tek başına kaldıramayacağını anlamakda zor değil. Yani diyeceğim o ki Celil in acilen takıma dönüşü şart. 
   Bu maç arkadaşlar arasında görüş alışverişlerinde çok tezat düştüğümüz bir maç oldu. "Bandırmaspor deplasmanında beraberliği beğenmiyormusun" sorusuna cevabım asladır. Samsunspor bu maçı farklı alacak potansiyele sahip. Beraberliğe sevinmeyi,  şampiyonluk mottosu ile yola çıkan  Samsunspor a yakıştıramam. Beraberliğe Bandırmaspor sevinsin. Üç puan beklediğimiz bu maçtan bireysel hatalarla üzgün ayrılmak, ne denir ne yazılır bilemiyorum. Hüseyin hocanın da tercihini Sagat ı yedek bırakmaktan yana kullanması, ama tercihini kullandığı Douglas ın Sakarya maçındaki performansından uzak olması, kararlarını tekrar gözden geçirmesi için yeterli. Takımın şut çekmemesi, aşırı gereksiz paslaşmalar, sağ ve sol kanadın çalışmaması, çok kısır orta kesmesi maçta dikkatimi çeken eksikliklerimiz. Douglas ın,  yıldızlaşacağı maçı formasını kaybedecek kadar kötü tamamlaması inanılacak gibi değil. Bir parantez de Harris için açalım. Bireysel olarak Fofana gibi adam eksiltebilen tek oyuncumuz Harris in üzerinde bence çalışılmalı. 
   Bu haftanın bay geçen takımı Gençlerbirliği ile önümüz hafta kendi saha ve seyircimiz önünde çok önemli bir maça çıkacağız. Güç olarak  üstün olduğumuz rakibi rahat geçeceğimizi düşünüyor, herkesi mutlaka forması, atkısı ve Samsunspor şapkası ile 19 Mayıs stadına bekliyorum..Bu yolun sonu şampiyonluk. Kimse meraklanmasın..
   Hoşçakalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Serdar Çelik Arşivi
SON YAZILAR