Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Mutlu Olmak..!

Sere serpe oturmuş televizyon seyrederken, nedenini anlayamadım ama birden aklıma düştü; Beni ve insanları mutlu eden şeyler nedir? Mutlu edilmekmi yada mutlu olmakmı.Hangisi doğruydu.Mutlu olmak birazda insanın kendi elinde.İşin özünde Polyanacılık oynamak değilmiydi, mutlu olmanın formülü.

Yoksa hayatın, helede zor bir hayatın içinde olduğumuz sürece, mutlu olmak için gayret sarfetmemiz gerekmezmi.Her zaman sizi mutlu edecek insanların, dostların arasında olmayabilirsiniz.İşte o zaman, mutlu olmayı insanın kendi başarması gerekir.

Çokmu zordur mutlu olmak..!Farkında olmadan bizmi zora sokarız mutlu olmayı, mutlu yaşamayı.

Biraz etrafımıza bakalım.Memuru,işçisi,serbest çalışanı ve boşta gezeni vs. Herkes kendi halinden şikayetçi, memnun olanı bulamazsınız.Saydığım meslek grupları içinde, maddi durumu iyi olan, sağlıklı çok insanda sitemkar olduğuna göre, toplum olarak mutlu olmayı bilmiyoruz.O zaman ortaya şu sonuç çıkıyor, yaşam tarzımızla mutlu olmayı karıştırıyoruz.

MUTLULUK SANATI, SIRADAN ŞEYLERDEN MUTLU OLABİLMEKTİR.

Henry Beecher

Kendimce bu işe formül bulduğuma inanıyorum.Bunaldıkça sıkıldıkça içime kapanacağıma, bunları bana unutturacak dostlarımla bir arada olmaya çalışıyorum vede mutlu oluyorum.Sizlerede öneririm.

Zaman zaman sevenlerinizle bir arada olmaya çalışın.İçinize kapandıkça, mutsuzluğunuz dahada yoğunlaşacaktır.Para ve pul mutlu olmaya yetmediği zaman, sizi seven veya sizin sevdiklerinizle bir arada olmaya çalışın.

Benim ilaçlarımdan biride, çocukluk arkadaşım Coşkun ve eşi Nihal hanımdır.Nihal hanımı, arkadaşımın eşi olma aşamasından sonra tanıdım.Ama bir insan, bir insanı bu kadar sever.O benim için bir kardeş, bir arkadaştır.Onunla bir araya gelince kavga (!) ederiz, arkadaşıma çektirdiklerinden(!) dem vururum.İşyerinden yorgun gelse bile yüzünden neşe hiç eksik olmaz.İşte;İşi ile yaşamını birbirine karıştırmayan ender dostlaımdan biri olan Nihal kardeşime, buradan sevgi ve saygılarımı iletiyorum.Bazen ona Coşkun yoksa sende yoksun derim ama canım kardeşim;Sen her zaman varsın, varda olacaksın.

İşte böyle sevgili okurlar, hayatı kendinize zehir etmeyin.Hayatın içinde, sizi mutlu edecek mutlaka küçük şeyler var.Mümkün olduğu kadar o küçüçük şeyleri bulup, mutlu olalım.Çünkü hayat çok kısa.Üzülmeye ve kimseyi üzmeye değmez..!

Her şey gönlünüzce olsun.












Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR