İnsanlık Arenası

 Bir insanın diğer yüzünü gördüyseniz eğer, ilkini unutun! Yok öyle biri. Evet, olması gereken budur, hak edenlere karşı bunu içtenlikle söylüyorum. Ülkemde, insanlığı pamuk ipliği tutuyor sanki. İnsaniyet ve alçakgönüllülük kayboluşta! Bunları neden mi yazıyorum? Anlatayım;

Elimde Aliya İzzetbegoviç'in kitabı gözlerim televizyonda haberleri izliyorum. İdris Naim Şahin gözüme takılıyor, Erzurum'da 5 TEDAŞ işçisinin öldüğü gölette incelemelerde bulunduktan sonra Pasinler'e giden İçişleri Bakanı Şahin, kendisini gördüğü için sevindiğini belirten bir vatandaşa, “ Nereden bileyim sevindiğini, hadi bir takla at, oyna da göreyim.” Diyor. Daha sonra davul zurna eşliğinde oynamaya başlayan vatandaşı alkışlayarak izliyor. Görüntüyü izlerken içimdeki isyanı hapsetmek için verdiğim mücadele de çok zorlandım. Elimdeki kitaba uzun uzun baktım. Aliya'nın ülkesi için verdiği mücadele de tüm ayrıntıları insanlık adına düşünüp uyguluyor olması hep hayranlık uyandırıcı olmuştur benim için. Önümde böyle bir örnek varken bu olanlara şahit olmak çok üzücü.

Türkiye'de ki gelişmeleri takip edince içsel sessiz bir devrim gerçekleşiyor gibi, konuşulmayanlar konuşulabiliyor artık! Yaptırımlara maruz kalınan kesim değişti, burada ki doğru ve yanlışa değinmeyeceğim. Değinmek istediğim; gerçekleşen devrim niteliğinde ki değişikliklerin getirileridir. Üst siyasi kesim konfora gömülmüş, olup bitenin farkında değil! İdris Naim Şahin konforun etkisiyle sınırını aşmayı da olağan buluyor olmalı ki aşağılayıcı ve insaniyetten uzak tutumuna yönelik hiçbir geri adım atmadı. Tayyip Erdoğan'ın büyük hatalarından biri de İçişleri Bakanı olarak Şahin'i öngörmesidir. Bu hatayı düzeltmek için ellerinde şuan büyük güç var. Üstelik Bakan Şahin'in bu tutumları bir ilk değil. Pervasızca konuşmaktan alıkoyamıyor kendini. Bakan Şahin kendini cezalandırmayı aklından geçirmiyor olabilir belki ama halktan büyük tepkiler aldı. Hatta sosyalist hacker grubu “Redhack” İçişleri Bakanlığı'nın internet sitesine protesto saldırısı gerçekleştirdi. Bu tepkileri görmezden gelenlere sorulacak sorular çoğalıyor, İçişleri Bakanına yakışmayan bu tutumu bir başkası göstermiş olsa acaba yaptırımı ne olurdu?

Yoksa adamına göre muamele mi söz konusu? Bilinmez, ancak kökten çözüm şart.

Siyasilerin dokunulmazlığını artık kaldırsak mı, ne dersiniz?

Son olarak nezaketten payını almayan Şahin'e İskender Pala'nın şu sözünü hatırlatmak isterim; “Nezaket, insanlık için dünyanın bütün demokrasilerinden daha güzel ve insanın yaratılışına en uygun rejim biçimidir. İş işten geçmeden…”






Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Şeyma Taş Arşivi
SON YAZILAR